Scudo Sports

5 Vakit Bisiklet ve Kamp

GÜNCELLEME

Varlık 84.pngSevgili arkadaşlar;

5 Vakit Bisiklet ve Kamp, Türkiye genelinde namaz hassasiyeti olan kişilerin bir araya gelerek bisiklet turu ya da kamp yapabilmeleri için 2020 yılının başlarında kurulmuş bir topluluktur. Yapılan turlarda ve kamplarda rotalar/planlar namaza göre ayarlanmaktadır. Dolayısıyla namaz kılan arkadaşlar da kılmayanlar da bu bilinçle etkinliklere katılmaktadır.

Telegram gruplarımıza katılarak kendi şehrinizdeki arkadaşlarla tanışabilir, etkinlikler planlayabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ (Logoların üzerine tıklayabilirsiniz)

(link) (link) (link) (link)

Scudo
Din ve siyaset gibi hassas konuların yaptığımız spor ile ilişkilendirilmesi foruma taşınması bence uygun olmaz. Bu başlık altından çıkacak negatif söylemler ve kullanıcılar arsındaki sürtüşme ve anlaşmazlıkların vebalini alabiliyorsanız söyleyecek bi'şey kalmıyor.

Son düzenleme:
Ben herhangi bir bisiklet turuna katılan bir bisikletlinin, gruptaki başka birisi ben namaza durayım şurada dediğinde yok abi duramazsın diyeceğini tahayyül edemiyorum. Geniş katılımlı turlarda hani belki, o da organizatörle çözülür gibi. Bu açıdan bana göre lüzumsuz, kurucunun dediğine göre de lüzum gereği ortaya çıkan bir girişim olmuş. Sanırım ben ayrıştırıcı olmuyorum bu durumda, bu açıdan rahatım. Neye maruz kaldılar ise gruptaki arkadaşlara da geçmiş olsun. İyi pedallar herkese.

Ayrıştırma yok. Bu ayrıştırma iddialarına daha önce defalarca cevap verildi forumda. Yeterince anlaşılamadığımızı düşünüyorum. Nasıl ki ortak yönleriniz olan insanlarla bir araya gelmek keyif veriyorsa herkese, bu da öyle düşünülebilecek bir konu. Hem zaten namaz kılmayan katılamaz gibi bir kısıtlama da yok, kimseye "sen namazını kılıyo musun bakiimm" gibi bir tutum da... sadece bu grubun odak noktası namaz ve bu aslında kötü bir şey değil. Baklava sevenler bisiklet grubu da olabilir mesela:)

Belirtmem gerekiyor: Ne o ne şu ne bu'culardanım. Hatta grup sürüşü yerine solo giden bir insanım. Bundan da memnunum.

Grup gayet sessiz sedasız, hedefe yönelik kurulmuş. İki üç arkadaş endişelerini dile getirmiş, ama bir kaos çıkmamış. Tekrar tekrar aynı endişeleri dile getirip konuşmak artık bir yerden sonra tamamen gereksiz. Çünkü bugüne kadar, 18 Kasım 2020'den 7 Nisan 2021'e kadar gelmiş bu grup.

Atatürkçü Bisikletçiler Grubu kurulsa, veyahut Veganlar Grubu kurulsa itiraz olur mu, olmaz mı, veyahut artırıyorum, Hafif Liberaller Grubu kurulsa tepkiniz ne olur? Yani adamlar kurmuş, görebildiğim kadarıyla çok üyeleri yok ama katılacak üyeleri güzelce kanalize edebilecekleri altyapıyı da hazırlamışlar, yani daha ne ayrıştırması, daha ne ötekileştirmesi?

Bu ülkede bisikleti ciddiye alıp yatırım yapan insanlar genelde dünya görüşü olarak seküler, ve dini görüş olarak nötr, veya mesafeli oluyorlar. Bu arkadaşlar da doğal olarak daha evvelden yaptıkları grup sürüşlerinde kendilerini uyumsuz hissetmişler, böyle bir oluşumu meydana getirmişler. Yani kalkıp da "böyle bir şey yaşanmaz, yaşanmamıştır, ne gerek var?" demenin bir manası var mı? İlgili arkadaşlar yaşamış görmüş, uyumsuz kaldıklarını farketmişler, daha rahat hareket edebilecek ortamı hazırlamışlar.

İsterse başka bir grup arkadaşlar Spagetti Dinine Mensup Grubu kursun.

Lütfen.

Kendisini ''Mekke'li müşriklerle bir yargılanacak'' düzeyde tanrı tanımaz bir birey olarak tanımlayan ben, bu gibi oluşum ve paylaşımın forumda yer almasında hiç bir sakınca görmüyor ve destekliyorum.

Bisiklet, spor ve kültür hiçbir zaman bizim ( ''biz''den kasıt bu satırları okuyan herkes) kendimize biçtiğimiz paye ile sınırlı değildir..

Din ve siyaset gibi hassas konuların yaptığımız spor ile ilişkilendirilip foruma taşınması bence olmamış. Bu başlık altından çıkacak negatif söylemler ve kullanıcılar arsındaki sürtüşme ve anlaşmazlıkların vebalini alabiliyorsanız söyleyecek bi'şey kalmıyor.
Beyfendi kimse zorla gel demiyor arz talep meselesi gerilmeye gerek yok alcak gönüllükle yazılan yazıyı başka manalara cekmeye gerek yok

Tuğrul kardeşim sevgiler. Beyfendi değilim, hatta beyfendilik beni bozar. Egosu yüksek, 10 dakika sonrasını düşünmeden yaşayan bir insanım. Gerilmedim. Hayat genel olarak gerilemeyecek kadar beni aşındırdı. Amacım kimseyi germek değil. Yazdıklarıma gelince; Beğenen alıp gider, beğenmeyen bırakıp kaçar.

Dolayısıyla namaz kılan arkadaşlar da kılmayanlar da bu bilinçle etkinliklere katılmaktadır.
Namazın ön plana çıktığı, anafikir olduğu, dur kalkların namaz vakitlerine göre ayarlandığı bir etkinliğe kılmayan niye katılsınki? Namaz kılmıyorsa katılmaz, namaza eğilimi varsa zaten kılar, bisiklet grubuna katılmaya ihtiyacı yok. Kılıp katılıyorsa zaten "kılmayan" vasfında olmaz. @Mad Buddha gibi düşünüyorum, "namazla bisiklet pekala birlikte olabilir" gibi algı sezinliyorum, kızan kızabilir banada..😁..Ama sert vurmayın..

Namaz kılanlar haliyle içki falan içmezler, muhabbetleri farklıdır. Kendileriyle çok kamp yaptığım için biliyorum. Ben içki içen gördüm mü katılırım, yeri gelir kafayı bulurum. Ermenistan'da, Gürcistan'da az votka içmedik yolda tanıştığım turcularla. Turda, kampta namaz kılanı beklemek istemem. Anlamadığım ve bilmediğim bir konu olduğu için namaz kılmanın öncelik olduğunu düşünmem çünkü. Namaz kılanın yanında biranı açamazsın. Çünkü bilirim ki alkolün günah olduğunu söyleyip bana islamdan vs bahsedecek, bana doğru yolu gösterecektir. Sonra sigara yakacak, ben de ona asıl sigara içmek günahtır diyeceğim. O da Kuran'da yazmıyor, mekruhtur diyecek. Ben de o zamanlar sigaranın sağlığa zararlı olduğu bilinmiyordu. İnsanın kendisine zarar vermesi günahtır diyeceğim vs... Defalarca yaşadım, biliyorum. Bir tatsızlık olmasın diye birçok konuda onu onaylamak zorunda kalacağım. Bu sevimsiz muhabbet yatsı namazına kadar devam edecek, karşımdakini kırmamak, yanlış anlaşılmamak için uğraşıp duracağım ve keyfim kaçacak. Uzun lafın kısası bence çok yerinde bir oluşum olmuş. Bu grupta siyasi ve ayrıştırıcı bir amaç görmüyorum. Grubun önceliği belirtilmiş. Kılanı ve kılmayanı kabul ediyorlar. Katılmak istemeyen katılmaz. Arkadaşlara keyifli turlar diliyorum. Herkes kendi hayat tarzından kişilerle kamp yapmalı bence.

Din ve siyaset ne alaka bu arada :dd? Namaz kılmak ne zamandan beri politik bir şey şaşırdım vallahi🤔🤔
Ben genel anlamda bu tür şeylerin konuşulmasından bahsetmek istedim. Yukarıda da okuyunca yazım yanlışı yaptığımı fark ettim ve cümleyi düzelttim. Yoksa konunun içinde siyaset yok. Söylemek istediğim bunlar hassas konular. Bir söz vardır. "Tanımadığın insanlarla din ve siyaset konuşmayacaksın" diye. Burada da insanlar en nihayetinde birbirini tanımıyor.

Din’i hayatının merkezine koyup gündelik yaşamını ona göre şekillendiren insanların hayatın her alanında olduğu gibi sosyal hayatındaki aktivitelerini de buna göre planlaması doğal. Sonuçta insanın kendi hassasiyetlerini paylaşan diğer insanlarla bir araya gelip hayatı da ıskalamadan aktivitelerini gerçekleştirmek istemesi kadar doğal bir şey yok. Hayırlı olsun.

GÜNCELLEME

260493 dosyayı görüntüleSevgili arkadaşlar;

5 Vakit Bisiklet ve Kamp, Türkiye genelinde namaz hassasiyeti olan kişilerin bir araya gelerek bisiklet turu ya da kamp yapabilmeleri için 2020 yılının başlarında kurulmuş bir topluluktur. Yapılan turlarda ve kamplarda rotalar/planlar namaza göre ayarlanmaktadır. Dolayısıyla namaz kılan arkadaşlar da kılmayanlar da bu bilinçle etkinliklere katılmaktadır.

Telegram gruplarımıza katılarak kendi şehrinizdeki arkadaşlarla tanışabilir, etkinlikler planlayabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ (Logoların üzerine tıklayabilirsiniz)

(link) (link) (link) (link)

Geri