Scudo Sports

5 Nisan - Yalova Sudüşen Şelalesi Turu

Arkadaşlar, isteyen herkes katılabilir. Performans değil keyif turu olacak. Kimseyi geride bırakmayız :)
Konuyu takip edelim. 1 Nisan'da yeni tarife açıklanınca her iki yaka için kesin saatleri belirleriz.

Aslında Yalova'dan bir arkadaş katılarak bize eşlik etse çok iyi olur. Ancak var mıdır gelebilecek olan, bilmiyorum.

@Cihan Soyugazi

Yenikapı için ilk sefer dışında uygun bir seçenek yok zaten. Bu yüzden dilersen alabilirsin. Ama ben bekle derim, bu memlekette her an her şey olabilir. Yer kalmama durumu mu var?

Scudo
eğer bir aksilik olmaz ise bende tur a katılmak isterim.

pendk feribotunda binen olucaksa orda buluşalım

sırf bu konu için üyelik açtım

yer kalmama durumu oluyo bi de uçak bileti fiyatı misali zaman geçtikçe fiyatlar artıyo neyse sizin programınız netleştiğinde bildirirsiniz o vakit Oktay Bey..

Hava durumu hakkında bilgisi olan varmı bu arada

Arkadaşlar, bu sabah İDO çağrı merkezini aradım. Yeni tarifeyi ne zaman açıklayacaksınız, diye sordum. Ama net bir yanıt alamadım. 5 Nisan için bilet alacağım dedim, birkaç hafta sonra arayın falan dediler :eek:

Neyse, siteden şu anda her yönde bilet alınabiliyor. Sefer saatleri ise şöyle (kalkış->varış):

Pendik-Yalova
8:15 -> 9:00
9:30 -> 10:15

Yenikapı-Yalova
8:30 -> 9:45

Bostancı-Kartal-Yalova (sadece 3 bisiklet!)
8:35 -> 9:00 -> 9:40

Yenikapı'dan uygun tek sefer var. 9:45'te Yalova'da oluyor. Pendik ekibi 8:15'e binerse, 45 dakika bekleyecek. 9:30'da binerse, Yenikapı ekibi 30dk. bekleyecek. İkincisi daha uygun gibi.

Bence kim nereden geliyorsa 10:15'te iskele çıkışında buluşalım derim.

İsteyen arkadaşlar biletlerini alabilir. Özellikle Yenikapı ekibi için başka seçenek görünmüyor. Onlar hemen alabilirler.

Bu arada hava durumu (3 kaynakta) açık ve 20 derece civarı görünüyor.

@Cihan Soyugazi

Selam Cihan,
Naslısn???

İzmit turuna gelirmisin? Oktay beylerle birlikteyiz.. 12 Nisan

ben gelmeyi düşünüyorum da yenkapıdan mı pendikten mi gelsem ona karar veremedim henüz..

merhabalar
aksilik olmaz ise katılmayı düşünüyorum.
yanımıza neler alalım?
yol mu mtb mi?

Mtb ısabetlı olacaktır.Ben de mtb ıle gelıcem.Şelale bölgesinde piknik tarzı birşeyler olacakmı?

Ayrıca tarıfe açıklanmış: (link)

Arkadaşlar

Tolga Akan'ın da dediği gibi tarife açıklandı. (link)

Her ne kadar yolda her şeyin değişme ihtimali olsa da, turun zaman planını şöyle düşündüm.

10:15 - Yalova İDO iskelesinde buluşma (bunun için Yenikapı'dan 8:30, Pendik'ten 9:30 feribotlarına binilmeli)
10:30 - Yalova'da eksiklerin giderilmesi (yiyecek, içecek vs.) ve yola çıkış.
11:45 - Üvezpınar köyüne varış (13km, ortalama 15km/s ve 1 dinlenme varsayımı ile, daha erken varırsak ne âlâ)
12:00 - Üvezpınar köyünden çıkış
13:45 - Şelaleye varış (6km, ortalama 6km/s ve 3 dinlenme)
14:15 - Şelaleden çıkış
15:45 - Üvezpınar köyüne varış (6km, ortalama 12km/s ve 2 dinlenme)
16:00 - Üvezpınar köyünden çıkış
17:00 - Yalova İDO iskelesine varış (13km, ortalama 15km/s ve 1 dinlenme)

Pendik feribotu 17:45, Yenikapı feribotu 18:00'de kalkıyor.

Zamanlama oldukça gevşek. Buna rağmen 45dk kadar pay var. Bu payı duruma göre yemek için kullanabiliriz. Yol üzerinde mutlaka güzel yerler vardır. Yanımıza her ihtimale karşı birer sandviç almakta fayda var. Mangal türü bir şey düşünmüyorum. Tecrübesizken sorun yaşatabilir. Bu sandviçleri ve gofret, çikolata türü enerji yiyeceklerini şelalede yeriz.

Lütfen zamanlamada bir sorun görüyorsanız söyleyin. Yollarda kalmayalım... (Daha sıkıştırıp bir önceki feribotla dönelim de denebilir ama bence gerek yok, yol hali...)

İDO sitesinde koltuk seçimine kadar geldiğinizde boş koltuk miktarı görünüyor. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi. Ben muhtemelen bu akşam alacağım biletimi (gelmeyi düşünen forum dışı arkadaşım karar verdiğinde).

Daha önce bu yolu yapan arkadaşların yazdıkları konuları okumanızı tavsiye ederim. Yol hakkında önemli bilgiler var. Neyle karşılaşacağımızı az çok görebilirsiniz.

Yalova mtb-bİssev-pendİk bİsİklet Nisan 2013
Sudüşen Şelalesi "Yalova" Günübirlik gezi Eylül 2012
Sudüşen Şelalesi Ekim 2010
Sudüşen Şelalesi... "Yalova" Aralık 2011
istanbul çıkışlı sudüşen şelalesi yol tavsiyesi

• Beğen
Tepkiler: NEVRES KME
mtb bu yol için uygun ama yolda büyük sorun çıkarmaz..ben de gelmeye çalışıcam Pendik'ten..

2 hafta once sudusendeydim yol bisikleti ile gittim yolda herhangi bir sikinti yok)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Oktay Erkan
arkadaşlar selaleye girmek isteyenler mayo ve bir küçük havlu getirsinler mutlaka sonra mayo olsaydım kesin girerdim fln demeyelim!!

Merhabalar. Oktay çok güzel düşünmüşsün geziyi. Ben de Bostancı'dan dahil olabilirim. Bu mevsimde şelale manzarası nefis olacak.

En son gelecekler Oktay'a pm'den telefon bıraksın da ona göre organize olalım. Kimin gelip gelmeyeceği netleşsin.

Buradan Oktay bey bir liste oluştursa hem kimşn katılacağı,hem de nereden bineceği anlaşılsa.Gerekirse ayrıca cep telefonlarımızı da özelden atalım.

Tolga, benden çok yaşayacaksın :)

Evet arkadaşlar, böyle bir şey yaparsak iyi olur. Durumu kesinleşen arkadaşlar bana özel mesaj ile bildirsin. Nereden ve hangi feribotla geleceğini de eklesin. Telefon da paylaşılabilir.

Bu arada çok önemli bir noktayı atlamışım, kusura bakmayın. Herkesin kaskı var, değil mi? Katılacak arkadaşlardan tek ricam, lütfen kaskları ile gelmeleri. Biliyorum kaska antipati duyanlar var. Ancak ben önemli ve gerekli buluyorum ve rica ediyorum. Ha, kasksız gelen olursa yapacak bir şey yok, gelme deme hakkımız yok. Ama buraya not düşmüş olalım da.

Pendik:
1. Oktay
2. Yücel
3.

Yenikapı:
1.

• Beğen
Tepkiler: NEVRES KME
Benim gelmem yarın kesinleşecek yarın pm atarım bu arada ibrahim de yarın kesin haber verecek. Sıkıntı olmazsa pendikten katılırım

• Beğen
Tepkiler: Oktay Erkan
Geri