@Cem Ç. öncelikle en kritik sorudan başlıyorum, kadronun kırıp çöp olma ihtimali yok
Bisiklet Ultegra 6800'le geliyor, kadronun Dİ2 uyumlu olduğu yazılmış. Di2 yok yani şu an üzerinde. Arka aktarıcıya kablo gelip gelmediğinden de bunu anlayabilirsiniz.
Ultegra Dİ2 altyapısı var sadece,normal kablolu sistem yerine sonradan monte edilebilir diye anladım ben.Karbon adındaki her bisiklet iyi olacak diye bir genelleme yapmadan önce kullanıp tecrübe edene bu markada danışmak lazım bence.
Kargo ve % 18 kdv eklesen bile bazı bisikletler türkiyeden daha uygun. Kışın daha fazla indirim olur muhtemelen. Tek sıkıntı bu bisikletler türkiyede garanti kapsamına girmiyordur heralde.
Uçakla yanınızda bisiklet, bilgisayar, iphone vs vs. getirirseniz VERGİ ÖDEMEZSİNİZ.
Kargo ile 75 euro ve 1500 euro arası yasaklı ürünler hariç her şeyi getirebilirsiniz ödeyeceğiniz vergi AB ülkeleri için %18 Amerika ve diğer ülkeler için %20 dir.
100 dolar diye bir sınırda yoktur.Yurdışından vergisiz ürün getirmek için sınır SABİT ve olarak 75 EURO'dur yada 75 EURO'nun diğer para birimlerindeki karşılığı.
1500 euro'dan sonra ithalata girer prosedür uzar inanılmaz maliyetler çıkar.
Bilgiler tecrübe ile sabittir.
Ek : Yurtdışından 5000 euro'luk bisiklette getirseniz ithalata girmez.Vergisiz getirebilirsiniz.