Scudo Sports

5 ay önce ameliyat oldum sağ ayağıma platin takıldı

Tepki
10
Bisiklet
Bianchi
yarın gıdıp (inşallah) bisiklet alıcam kararımı verdım urun bu (link) şu anda KOŞAMIYORUM!!! ayagımı guclendırmek ıcın alıyorum sızce en fazla ne kadar km yapmalıyım nasıl hıssettıgıme baglı ama daha once aranızda bu durumu yasayan bırısı vardır belkı varsa yasadıgı sıkıntıları bana anlatırsa cok işime yarar dıye dusunuyorum şimdiden tesekkurler...

Scudo
Bu tarz bir ürün ile ayak kaslarını güçlendirseniz , sizin için daha iyi olmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: ibrahim saçak
ben spor'a asık 1 ınsanım cogumuz gıbı. doktorum rahatlıkla bısıklet kullanabılırsın koşamamanda psıkolojık dedı 4 aydır evden cıkmıyorum cok daraldım sıkıldım psikolojim bile bozuldu dıyebılırım o derece. bısıklet alıp hem kendımı tekrar spora 1 adım yaklastırmıs olurum hem kafam dagılır stresım gıder hemde ayagım guclenır dıye dusundum onerdıgınız urun cok mantıklı ama dedıgım gıbı spor yapmayı cok ozledım kulaklıgımı takıp pedallamak kafamı dagıtmak... istiyorum. teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan kocatepe
öncelikle çok geçmiş olsun. o pisikolojik lafına anlam veremiyorum. benimde çenem kırıldı pilatin takıldı 3 ayı geçti. halen ağzımı cok açınca ağrı yapıyor adam pisikolik diyor. arkadaşım ağrıyor ne piskolojisi yaw. ayakda pilatin daha zor dikkat etmen lazım düşme olaylarına ilk zamanlar yavaş sürüp kendini biraz biraz zorlarsın zaten vicudun sana sinyalleri verir ona göre kendi limitini belirlersin. bende epeydir fazla sürmüyorum sogukdan agzımın icindeki dikişler ve kırık esnasında uluşan yırtıklar etkileniyor. gerçekden benimde piskolojim bozulmuş durumda. :)

çok ama gercekten ÇOK gecmıs olsun yasadıklarımız bence cok zor ama yınede sukurler olsun yurumek yetıyo(umarım sızın ıcınde aynı seye gecerlıdır) ayagımı o halde gordukten sonra :) bende veremıyorum aldırıcam platını eylulde bakalım sonra eskısı gıbı hızlı guclu olabılecek mıyım :) tamam anlasıldı tecrubelı yol arkadasım :)

• Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK
bence bu konuda bir uzman doktora danış kulaktan dolma bilgilerle riske atma çünkü platin takılması ciddi bir durum, günümüzde bisiklete binmek sağlam bacaklarla bile risklidir sonuçta istemden de olsa kazalar yaşanmakta maaesef.

• Beğen
20 yıl önce ayak bileğim araba çarpması sonucu iki yerinden kırılmıştı.İki ayrı platin takılmıştı.3 ay yataktan kalkamamış 6 ayda normale dönmüştüm.Hiç bir kısıtlama olmadan tamamen iyileşmişti.Futbol da dahil her tür sporu yapmıştım.bir yıl sonra lokal bir operasyonla platinler çıkarılmıştı.Diğer ayaktan tek farkı çabuk üşümesi olmuştu.
İnsan daha beterini yaşamadan maalesef elindekilerin değerini bilemiyor:(
Şu an farklı bir sıkıntı ile uğraşıyorum ve 14 aydır bisiklete binemiyorum.Deseler ki 6 ay yataktan çıkmayacaksın,ayaklarını yere dahi basmayacaksın,bir altı ay daha değnekle dolaşacaksın ama sonucunda hastalığın ilerlemesi duracak,,,zıplaya zıplaya kabul ederim.
Sonuçta gerekli sabrı ve özeni gösterirseniz eski halinize döneceksiniz.Bu bile depresyondan çıkmanız için yeterli bence:)
Yeter ki moraliniz yüksek, yüzünüz güler yüzlü, duruşunuz da hep dik olsun...

• Beğen
bence bisikleti düşük vites yüksek kadansla kullanma yöntemine alıştırın kendinizi, bu bacaklarınıza binen yükü hafifletecek ve zorlanmaya bağlı problemlere engel olacaktır.

• Beğen
Dostum geçmişler olsun bence çokda zorlama çok hafif ve rahat bir makina kullan diyeceğim ama gene sen bilirsin tabi yada bir spor salonuna gidip iyi bir hoca desteğinde bacak makinalarında hafif ağırlıkda ve set set çalışarak power antrenmanı yani güç antremanı yap emin ol çok etkisi olacak.

gecmis olsun arkadasa.
benimde bir sorunum var onuda buradan soruvereyim.
bu alet acaba ayak bilegindeki baglarin guclenmesine de fayda eder mi cunku sol ayak bilegindeki dis bagda artik kroniklesen bir durum var mr da oyle cikmisti ortopedi, fizik tedavi vs tedavisi yok ameliyat olsan bile baglari diker hallederiz ama sonrasi cok zor olur en 6 ay yatacaksin simdi en azindan uzun yol yuruyunce agri oluyor o kadar ama sureklide burkulma ihtimali var. spor hekimlerine tedavi olun dediler ama onlarada ulasamadik. bu alet nasil kullaniliyor acaba. cunku bisiklet surerken ayak sabit oldugundan herhangi bir sorun yok ama kosarken daha cok zorlaniyor.

Bu arada bir şey anlatmak istiyorum konu ile ilgisini sonra anlayacaksınız;rahmetli ananem önce göğüs kanserine yakalandı doktora gidildi ve doktor dediki sen 3 ay yaşamazsın ve çok uzman dalında proffff olan bir insandı bunu diyen sonra ilaçdı kemoterapi idi başladı süreç ben bunu söylediğinde doktor 18 yaşında idim şimdi 38 yaşındayım ve ananem 4 ay önce vefat etti göğsünden ,kemiklerine,ordanda kaslara ve heryere yayılmışdı hastalık toplam 3 sene yaşayamayan kadın 20 yıl yaşadı yani şimdi şunu söylüyorum doktor var doktorcuk var.bu yerli de yabancıda olsa durum aynı bazıları parayı sever hasta umurunda olmaz bazılarıda kars,artvin,erzurum demeden dolaşır çünkü o gerçekden doktordur ve hipokrat yemini etmişdir umarım hayatımızda bizede hep hastasına saygı duyan mesleğini çok idealist olarak sürdüren hocalarımız ve doktorlaımız denk gelsin tabiişi gönül isterki kimse doktorluk olmasın ama olursada temennim bu yönde saygılarımla

okan bey cok gecmıs olsun gercekten cok aydınlattınız umarım bende sızın gıbı eskısı gıbı salıgıma kavusabılırım. ayrıca son donemde yasadıgınız baska 1 sorunda en kısa surede duzelir inşallah. diğer arkadasların yorumları tavsıyelerı ıcınde tesekkurler... murat bey o konuda kararsızım ıstanbulda aktif araba kullanıyorum bencede ses kasmak ozellıkle gunduzlerı cok ıse yarar arada 1 kacamak yapar takarım kulaklıgı :)

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@oguzhan kadıoglu

evet oguzhan bey bu konuda cok ama cok haklısınız ayagımı kırdıgım gece doktor ayagımı gordugunde sporu unut yurursen sukret demıstı ancak sımdı trene yetısırken seke sekede olsa 1 çok insandan hızlıyım ıcımde ıstek arzu hıc bıtmıcek umarım doktor yanılır ve ben eskısı gıbı olabılırım... BAŞINIZ SAĞOLSUN...

Abi öncelikle geçmiş olsun.
Ben Azerbaycanliyim
Benim bacağım 2022 yılında ana sümüyü kırıldi onda 13 yaşindaydim baçagima mil takıldı yani platin.
Tam koşamiyorum ama bisiklet sürmek istiyorum süre bilirmiyim

Ben Azerbaycanliyim
Benim bacağım 2022 yılında ana sümüyü kırıldi onda 13 yaşindaydim baçagima mil takıldı yani platin.
Bunu doktoruna sorsan daha sağlıklı olur,2013 konusunu hüplettiğin için saygılar.

2013 konusunu hüplettiğin için saygılar..
Sen çok yanlış gelmişsin... Hortlatma, hüpletme falan istemiyosan donanımhaber'e, bisikletforum.com.tr'ye takılabilirsin. 1000'lerce 3 cevaplı başlık var oralarda. Tam istediğin gibi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Ben Azerbaycanliyim
Geçmiş olsun.Ameliyatı yapan doktora danışman doğru olur.Ya da ortopedi veya fizik tedavi uzmanı bir doktordan fikir almak gerekir.

Geri