Scudo Sports

48 Vites | KAZA

@hlksnrr

Yapamazdım değil yapmaya cesaret etmezdim risk almazdım.

Burda oturup sana v-fren ile hidroliğin ne olduğunu anlatmak istemiyorum. Anlamanı istediğim tek şey video'da bisikletin freni hidrolik olmuş olsaydı kaza ya olmayacaktı yada minumuma inecekti. Bunu anla yeter.

• Beğen
Tepkiler: NomadCRY
Scudo
@hlksnrr

Hidrolik disk taktır :D

Şehir içi tur bisikletlerinden bahsediyoruz yol değil yollar değil :)

@katlanirbisikletcantasi hidrolik frenle ani frenleme cok daha kolay ben tek parmagimla freni sıktıgim icin bir sn olsun elimi frenden ayirmam üstünde atmasi ihtimali var ama bas cek yaparsan hic bisey olmaz

V frende gayet iyidir bence iyi papuc ve kaliteli fren donanimiyla gayet guzel ve iyi calisir hd fren konforlu verdigin paraya deger.

@katlanirbisikletcantasi
Nope :)

25km - 30km ile giderken bile ağırlığımı arkaya verip yani ağırlık merkezini arkaya kaydırıp ön freni tamamen sıkabiliyorum. Anında duruyor ve en ufak dahi üstünden atma söz konusu olmuyor. Ancak bu alt sınıf hd frenler için geçerli değil. Eski frenim BR-M355'ti ve anında kitleyip takla attırıyordu. Şuanda ise Shimano XT M8000 kullanıyorum..

frenin ne alakası var yav,önce arka sonra ardından ön sıktığım halde tekerler yolda kızaklıyorsa hidrolikfrenin ne faydası olabilir ki.

@48 Vites gerekli yorumlari yukarida yapmislar ben pek deginmeyecegim ama kaza sonra teyzenin solundan biri gelip yavas gitseydiniz diyor ya iste ona gicik oldum.Hizin zaten yavas ustelik bisiklet yolundasin olay maalesef ki anlik gelismis,keske teyze orada sagina baksaymis yasanmayacakmis bunlar.
Yalniz Allah'tan teyze de duserken kendini korumus da daha kotu bir sonuc olmamis.
Gecmis olsun

Kaza konusunda bile tartışma çıkıyor, enteresan.

Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun diyorum, ucuz atlatmışsınız.

Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkürler. Derslerden dolayı pek aktif olamıyorum buralarda bu yüzden de geç cevap verebiliyorum kusura bakmayın :)

@48 Vites o direğin orda olması sizin ihmaliniz değil düşüncesizliğiniz tamamen düşünmemezlik edip yolda etrafa bakmamanız ihmaliniz yaşlı kadının zaten etrafına bakmayacağı belliydi kadına şu sözleri söylemeniz daha iyi olurdu gözün yok mu etrafına bakmaya niye düşünmeden bu yola giriyorsun bisiklet yolundan geçtiğinin farkında değil misin diye ama yok bu olay ihmal değil düşüncesizliktir vurdum duymazlıktır acıma duygusu insana haklı yerdeyken haksız duruma düşürür çok berbat 1 duygu benim için insan senin düşmanındır yol canavarlarından 1 kaçı her yerde aynı araç ne olursa olsun yol canavarı her zaman insan olacak sonuçta

Ben şu cümleye takıldım:

"Siz hatasızsınız diye kimse hatasız olmuyor."

Bisiklet sürdüğünüz yol, yaya yoluyla iç içe. Bölünmüş, izole bir alan değil. Böyle bir bisiklet yolunda sürerken, önünüze aniden fırlayacak yayaları hesaba katarak sürmeniz, buna göre önlem almanız şart. Ben o cümlede iyiniyet değil, suçu tamamen karşı tarafa atma çabası sezdim kusura bakmayın. Bana göre suç sizde, tedbirsizliğiniz yüzünden kazaya sebebiyet vermişsiniz.

@48 Vites videonun başındaki konuşmanı çok beğendim :) Ağırbaşlı, mantıklı, sakin birisin.

Videoda bahsedilebilecek o kadar çok faktör var ki! Şu an aklıma gelebilen birkaç tanesini yazayım, burada bulunsun :)
-Bisiklet yolu çok ama çok plansız yapılmış. Kaldırımın TAM ORTASINDA bir bisiklet yolu, ne sağında ne solunda, tam ortasında!
-Yaya hanım oldukça dikkatsiz.
-Keşke bisiklet üzerindeyken de ağırbaşlı, mantıklı ve sakin olsaydınız :)
-Hızınız 30'a yakın
-Bisiklet yolundan gidip gitmediğiniz konusunda emin değilim. Slalom yapıyorsunuz gibime geldi :(
-Bisiklet yolunda gidiyor olsanız bile, yayaların yanından geçerken yavaşlamalısınız.
-Unutmayın ki sizin kaskınız var, yayaların hiçbir koruması yok. Yaşlı hanımın beyin kanaması geçirmemiş olması veya kafa tasını çatlatmamış olması tamamen şanstır. Bu konuda lütfen anlayışlı olun :(
-Bisiklet yolundan gidiyor olsaydınız direğin görüş alanınızı kapatması fiziken olanaksız olacaktı, direk suçsuz :)

Son olarak bisiklet yolunda performans sürüşü yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bisiklet yolu bunun için değil... Daha dikkatli olun :)

@Tolga Çelebi
Tabi ki hidrolik fren şart diye birşey yok, ama senin yaklaşımın da böyle gitmiş böyle gider kafasında. Hidrolik frenin, fren mesafesini azalttığı bir gerçek. Uzun inişlerde jantın ısınmaması, daha kolay dozajda aynı fren gücünü sağlaması, ıslak koşullarda v frene göre üstün olması avantajlarından bazıları. Ağırlık ve bakım dezavantajı bence çok abartılmamalı.

Bu yüzden ben özellikle yol bisikletinde hidrolik frene geçilmesini destekleyenlerdenim. Fazladan 500gr ağırlık, hidrolik frenin uzun inişlerde ve ani dozlamalarda sağlayacağı avantajın yanında sıfır kalır.

O koca yolda nasıl tutturdun o kadıncağızı da çarptın pes doğrusu bilerek üzerine gittin sanki çarpmak için

• Beğen
Tepkiler: Yunus İskender
@mustafa genç Evet bende size katılıyorum fakat bana da arada oluyor bi an kilitleniyor ve hiç bir hamle de bulunamıyorum. Yani klasik tabir ile şok oluyor. Ama Arkadaş gözleri ile kadını hedef olarak seçtiği için vücut motor hareketi ile o yöne ilerlemeye meyilli oluyor, bunun yerine sol tarafa baksa ve dış tarafa odaklanmaya çalışsa ufaktan kurtarma imkanı olabilirdi, tabi yapabilse. Yani hedefi değştirmek iyi bir halme olurdu. Hız konusu baya büyük bir etken oldukça hızlı gittiğini düşünüyorum, normal bir hızda kadının farkedildiği anda o mesafede durmak için yeterli olabilirdi. Tabi yukarıdaki saçma fren konusuna hiç girmek istemiyorum. (Hidrolik fren ile heyecandan sert bastın ön kilitlendi ve kadının üzerine 70 kg lık bir kütle ile uctun....) Neyse En nihayetinde arkadaşımıza geçmiş olsun tekrardan. Umarım başka bu tarz olaylar yaşamaz.

Şu yaşlıların bu şekilde davranmasına sinir oluyorum açıkçası. Sanki ölüm tehlikesi geçirmiş 3 yeri kırılmış gibi davranmaları ortalığa ayağa kaldırmaları sinir ediyor. Evet kötü bir şey olabilirdi, ama olmadığı belli. Ortada abartılı bir şey yok. Sürücü zaten panik, böyle iyice panik oluyor. O yardıma gelen adamın çok bir şey biliyormuş gibi de azarlaması ayrı bir şey.

Sizde bir suç varsa onun 2 katı kadında var. Bisiklet yolundan geçerken karşıya baksaymış kadın. O an görememiş şoka girmiş olabilirsiniz. Yukarıda sanki bilerek üstüne sürmüşsün diyen arkadaş bir gün böyle bir olay yaşarsa ne demek istediğimi anlar. Öyle olmuyor sürerken işte o işler.

@48 Vites

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
@48 Vites

Öncelikle geçmiş olsun, bu tür şeyleri paylaşmak toplumu daima bilinçlendirir geçte olsa paylaştığın için teşekkürler.

Kaza için söylenecek çok şey var,
1-) Yaya yolunun orta yerini bıçak gibi kesip bisiklet yolu yapmak o kadar aptalca ki...
2-) Her ne kadar bisiklet yolu da olsa orası bir kaldırım, yayalar bunun verdiği güvenle dalgın,şaşkın,düşünceli vs. olabilir. Daima Kontrollü olmak zorunda olan sesin bu senin sorumluluğundur. Nasıl araç yolunda araçlar bizi sürekli kontrol etmek zorunda ise bizde yayaları etmek zorundayız. Bu işin şakası yok empati yapmak gerek senin durumu da bir otomobil teyzenin yerinde bir bisikletlide olabilirdi.
3-) Teyze kontrolsüz olduğu için kabahatli fakat ne dese haklı zira mağdur olan ve canı yanan taraf.. herşeyden önce ne diyoruz? can sağlığı...
4-) Gevşek gevşek gelip olaya müdahil olan adamın eğitimsiz olduğu her halinden belli ama iyi niyetli. Önce dikkat.
5-) Kazadan hemen sonra o kadar da savrulmayan eşyalarının peşine arkadaşınla beraber düşmen üzücü zira kendi kendine kaza yapıp düşsen bisiklet parçalansa kendi canının acısına yüzüne bakmazsın... Fakat bu durumu o anki kaza şokuna veriyorum. Seninde iyi niyetin şoku atlattıktan sonra gerekeni yapmanla ortaya çıkıyor.

Özetle ben suçu %60 yol alt yapısını kuran mühendise, %35 sana, %5 teyzeye veriyorum.

Hayatta herşey tecrübe düşe kalka öğreniyor insan oğlu, moral bozmak yok daha güzel pedallı günlere.

@NomadCRY

Ne demek yaşlıların bu şekilde davsanmasına sinir oluyorum ?! Bakın yaşlı diyoruz " yaşlı ".Yaşlılar günümüzde bir değil birden fazla sağlık problemiş yaşıyor ve yaşlıların kemikleri, eklemleri, kasları bir gence göre ne durumda oluyor bilmeyecek kadar cahil yada kör müsünüz ?

Bu mesajınıza hiç yumuşak bir üslup kullanamayacağım çünkü orada benim teyzem yada annem olsaydı ve bisikletli " - suçlusun, 2 kat suçlusun deyip birde küstahlık yapıp abartıyorsunuz dedikten sonra baksaydın yola deseydi ve ben orada olsaydım o bisikletlinin ağzını yüzünü yamulturdum.(Video'daki arkadaşı tutumu ve halinden dolayı tebrik ediyorum.Sizin gibi trafik teröristi cümleler kurup saçma argümanlar üretmemiş.)

Kaldırımda olan bisiklet yolunda dikkat üst seviyede olacak öyle yaşlı kadını çarpıp yere serip BAKSAYDIN diyemezsiniz! Sen nereye bakıyorsun diye sorarlar adama.

Bıktım artık şu bisiklet kazalarında ne olursa olsun bisikletliyi savunup saçma argüman üreten sizin gibilerden. O kadın kafasını kaldırıma vurup beyin hasar görseydi yada o kadın ölseydi ne diyecektiniz ? bisiklet yoluna geçerken baksaydı mı diyecektiniz ?!!

Sürerken yol müsait değilse basmayacaksın arkadaşım altında Dura-Ace setli yol bisikletide olsa basmayacaksın.Hele kaldırımla ortak paylaşım olan, dostlar iş yaparken görsün anlayışıyla yapılmış bu yolda yavaş gideceksin.

Ortada yaşlı bir kadın sertçe yere düşecek kadar darbe alıyor ama paşazademiz bisikletli dostumuza hiç birşey olmamış olması sevindirici, daha fazla dikkatli olmak lazım diye iyi dileklerde bulunacağına bisiklet çarpmasıyla yere düşen kadına sinir oluyormuş çünkü kadın bisiklet yoluna baksaymış. Yarın birgün annenize-teyzenize-anneannenize bisiklet çarparsa onlarada sinir olursunuz heralde neden etrafa bakmıyorlar diye.

Bakış açınıza, sığ düşüncenize ve bağnazlığınıza SİNİR OLDUM.

@hlksnrr

Gözüme uyku girmedi, bende pazar sabahı olmasına rağmen erkenden kalktım.Birazdan hidrolik fren olmadığı için tehlike saçtığından (!) yol bisikletim ile vedalaşıp kilosu 10 lira'dan hurdacıya vereceğim.

Hidrolik fren olmadığı halde Ultegra ve Dura-Ace sete sahip olan ve bu frenlerle tehlike saçan (!) arkadaşlarında gerekli hassasiyeti gösterip bisikletlerini geri dönüşüme vermeleri konusunda telkinlerimi iletiyorum.

Birazdan gidip hidrolik diskli bir traktör alacağım.

*Pardon traktör yazmışım, MTB yazacaktım.

Öncelikle geçmiş olsun. Bisiklet yolunda gittiğimiz için geçiş üstünlüğü bizde mi? Ya da o yolu paralel kullanmayanlara neden bu kadar kızıyoruz? Evet buna bende genel de kızıyorum.Fakat doğru mu yapıyorum bilemiyorum.Zira bisiklet yoluna yayanın zor girmesi yada girememesi lazım.Bizim sahilde ki bisikleti yolun da(Pendik-Kadıköy) hem bank var hem de araçlar yanaşıp kapısı açılınca inen bisiklet yoluna iniyor.Sanki "Evet bisiklet yolu var" dercesine yapılmış bir bisiklet yolu var.Tedbir alınmamış.. Geçen ay yine sahil de giderken dengemi kaybettim ve taklalar attım.Nasıl dengemi kaybettim,nasıl o kadar takla atıp bisikleti üstüme düşürdüm hala anlamış değilim.Biri bana nasıl olduğunu anlat yada tekrarını yap dese beceremem.Kaza bu adı üstünde..Bir an olur olmayacak kazayı yaparsınız.Dikkati elden bırakmamak ve güvenlik ekipmanlarını muhakkak kullanmak lazım..Kaskım ve eldivenlerim korunmama vesile oldu.Bisiklet yolu bisiklet kullananın diye dikkatsizlik yapmayalım.Orada bile çok dikkatli olmak lazım.Aniden kedi çıkıyor,çocuk çıkıyor,o yoldan bilerek hiç ayrılmayıp öküz gibi suratıma bakan ve hiç ayrılmayan ayıları saymıyorum bile.. Kendini kanıtlamaya çalışan bazı gerizekalılar da yol bisikleti ile en yoğun yerde hız yapıyor makas atıyor.Dün buna bostancı da şahit oldum..ve sürekli de görüyorum..O nasıl bir ego tatminidir? Adam hava almak için ailesini eşini dostunu almış yürüyüş yapıyor.Senin gibi bir şuursuzun yüzünden günü zehir mi olsun? Hız yapacaksan artistik hareket yapacaksan insanların olmadığı yerde yap! Vereceksen zararı kendine ver..

Şuan ben bir çok motosikletliye kızıyorum.Makas atmalar saçma sapan sağdan soldan sollamalar..Adam gibi gidene şapka çıkarıyorum o ayrı..Bu örneği niye verdim? Motosikletliye olan saygı çok azaldı..Sanırım üstte yazdığım şuursuzlar yüzünden bir süre sonra bize karşı olan bu saygıyı göremeyeceğiz.İnsanlara bisikleti sevdirmemiz gerekirken nefret ettireceğiz.

Geri