Scudo Sports

48 Vites | KAZA

48 Vites

Üye
Tepki
49
İsim
48 Vites
Bisiklet
Salcano
Hepinize merhabalar. 14 Şubat 2016 Tarihinde başımıza gelen bir olayı paylaşmak istedik. Öncesinde çekindik ama sonunda belki bir farkındalık olur diye paylaşmak istedik.
Videonun başında açıklamamı yaptım ama bir kez daha tekrarlayayım. Siz siz olun dikkatinizi bir an olsun kaybetmeyin. Siz hatasızsınız diye kimse hatasız olmuyor.

Hepimize kazasız, belasız bol pedallar :)

Scudo
Çok şanssız bir kaza olmuş :(

Teyze de tabii yaşlı olunca hasar daha çok olmuş onda,Allah'tan kafayı vurmamış. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
Arkadaşının arkasından (yani bisiklet yolundan) ve yola birilerinin çıkacağını düşünerek tedbiri elden bırakmadan gitseydin kadına çarpmazdın. Yaya da yola bakmalıydı. Ama asıl hatanın sende olduğunu düşünüyor tekrarının olmamasını temenni ediyorum. Her iki tarafa da geçmiş olsun.

Bir anlık dalgınlık ve konsantrasyon eksiliği gibi sanki ama her ne olursa olsun video buram buram iyi niyet kokuyor (Forumda paylaşılan saçma sapan, kötü niyetli videolardan sonra üzücü bir kaza videosu olsa dahi olumlu bir yorumu hak eden bir konu başlığı.) Hanımefendide ciddi bir sorun olmaması sevindirici, umarım daha tedbirli ve dikkatli sürüşlerle tekrar böyle bir kaza gelmez başınıza.

Herkesin hosuna gitmedigi birileri olacaktir belki.. benimde hosuma gitmeyen ordan gecen adamin yardim edecegi yerde sizi azarlamasi :)

Bu teyze icin demiyorumda bisiklet yolu farkindaligini yaratmak icin 3-5 kisiyi ezip oldursek felan bidaha kimse bisiklet yoluna girmez :D

Sizin teyzeye carptiktan sonra bisikletinizin dusmemesine ve esyalari toplamaniza cok sasirdim ben olsam korkup hemen yere atardim kendimi teyzeye bisey oldu mu diye, ordaki adama da diyeceginiz sey su sen bi isine git diceksiniz hocam bilirim o tipleri hemen vicdandan girerler falan hic sevmem onlari. Gecmis olsun herkese.

fren yapıp hız azaltılıp soldan devam edip yada çimenlere kırıp yada kadının arkasından geçilebilirmiş. 20 metre bisiklet yolunun dışından gidilip teyzenin olduğu yerde bisiklet yoluna soldaki arkadaş girmiş. ben olsaydım teyzeye çarpmamak için risk alıp yola yada çimenlere kırardım. bisiklet yolları malum... yayalar bu yolların bisiklet yolu olduğundan bile habersiz biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. durum böyle olunca hızı elden geldiği kadar azaltmak kaçınılmaz görünüyor. o teyze orda beyin travması geçirebilirdi. ucuz atlatmışsınız.

Kaza yapılan bisiklet v-fren'li. Hidrolik olsaydı ani bir duruşla kaza komple bile önlenebilirdi.

Burda sadece talihsizlik yok dikkatsizlikte var donanım eksikliğide var. Artık ister şehir içi ister şehir dışı neresi olursa olsun hidrolik şarttır ben sayısız faydasını gördüm hidroliğin.

Geçmiş olsun.

@Arseyus hidrolik frende aniden durunca bisiklet kullanıcısını üzerinden atar mı böyle bir risk disk frende mevcut mu ?

Geçmiş olsun. Kaza bu her an başımıza birşeyler gelebiliyor ne yazık ki ama işin en talihsiz yanı bir yayaya denk gelmiş olması sanırım. O an ki ruh halinizi düşünmek bile korkutucu geldi.

@katlanirbisikletcantasi

Evet mevcut ancak bu kişiden kişiye değişir. Son sürat giden bir bisiklet ile ani fren yapamazsın ancak video'da hız yüksek bir hız değil doğru bir basınç ile ani bir duruş yapılabilirdi en fazla teker biraz kayardı.

Hidrolik kullanımı kişiden kişiye değişiyor kendi adıma konuşmam gerekirse zamanla iyi kullanmaya başladım ve ani duruşlar yapabiliyorum biraz da reflexle alakalı. Son olarak hidrolik kullanan birisi olarak hayatta v-frene geçmem.

@Arseyus disk fren hem yeni birazda pahalı sanırım bu bakımdan biraz az tercih ediliyor. şahsen son süret giden bir bisiklet ile önce arka fren sonra iki freni birden sıkarım. bazen mecbur kalınırsa bunu yapmaktan başka çare olacağını zannetmiyorum.

@Tolga Çelebi Sana ALLAH akıl fikir versin demekten başka bir şey demiyorum. Bisikletimi alıp şehirde sürmesem neyse diyeceğim önümüze çocuğundan tut yaşlasına kadar atlayan insan var görende sanki otobanda bisiklet sürüyoruz zannediyor al işte adamın önüne yaşlı kadın çıktı dursaydı ya v fren ile?

1-2 kilo bisiklette eksik olacak die kendinide insanlarıda tehlikeye atmanın bir anlamı yok!

@katlanirbisikletcantasi

Şimdi v-fren'in sadece fren tutması iyi olmadığı kadar fren kollarının hassasiyeti'de iyi değil. V-fren'de köküne kadar basıyorsun fakat hidrolikte hafif bir tutuş ile bisiklet durmaya başlıyor. Eğer ben v-fren kullansaydım asla şehir içinde ve trafiklerde manevra yapamazdım yüksek hızlarada çıkmaya cesaret edemezdim yüksek hız yapınca hidrolik güven veriyor rapmadan inince bile bisikletini istediğiniz hıza alabiliyorsun bir çok sayısız faydası var.

V-fren çok uzun yıllar önce kullandığım için teknik bir bilgi veremiyecem maalesef ancak hidroliğe nazaran benim açımdan çok bir faydası getirisi yok v-frenin aksine kazaya davetiye bile çıkarıyor mekanikte kullandım v-frenden eksik kalan bir yanı yok.

@Arseyus bilgiler için teşekkür ederim. bir araştırayım fazla bir maliyeti yok ise disk fren ile frenlerimi değiştiririm. v frenlerde ani duruşlar yapabilmek için çok usta olmak bile yetmiyor mutlaka bisikleti kaldırıyor. disk frenin beni ürküten yanı ,frenlediğim zaman beni üzerinden atması çekincesiydi. insan zamanla alışır kullanmaya mutlaka.

@katlanirbisikletcantasi Yahu kim diyor bunları ben anlamış değilim. Belki 10 yıldır bisiklet kullanmadım daha geçen sene bisiklet aldım ve onuda hidrolik seçtim ilk defa hayatımda hidrolik fren bir bisiklet sürmeye başladım. Forum'da denilen şey hafif bastınmı duruyor denmeseydi nitekim öylede oldu aldığım gibi hafif dokunuyordum dedikleri doğru çıkıyordu. Hidrolikte takla atarsın mevzusu tamamen hızlı gittiğinde freni tamamiyle sıkmandır. Yani v-fren gibi köküne kadar sıkmayacaksın yüksek hızlarda iken dumak istersen yavaş yavaş sıkmaya başladın mı 10 numara durmaya başlıyacak hatta çok keyif alacaksın. Tabi en önemli şey ise frenleri aynı anda sıkman gerekir bu en önemli nokta.

Zaten 1-2 sürüşten sonra kendi kendine alışıyorsun :)

@Arseyus

V-frenli bisiklet almak insanları tehlikeye atmak anlamına geliyorsa ...

Neyse gerisini hiç getirmiyorum,konu uzamasın.

Konu sahibi arkadaşa tekrar geçmiş olsun.

@Tolga Çelebi

Suç teşkil ediyor demiyorum maalesef tehlike arz ediyor video tekrar izledim yaşlı bayanı 2-3 Saniye'de fark ediyor 2-3 saniyede hidrolik ile ani bir duruş yapılabilirdi çarpsa bile hasar en aza inerdi. Ha bu arada hidrolik var diyede tehlike yok diyemeyiz sadece tehlike daha az bir duruma inmiş olur.

V-fren'in hidroliğe göre iyi noktası bir gurup ile şehir turuna çıkıldığında faydası var diye düşünüyorum hem hafif bir bisiklet olur hemde yüksek hızlara çıkılmayacağı için kaza riski minumuma iner. Ancak bir v-fren bisikleti trafiğin ve insanların olduğu bir yer için aynı şeyi söylemek pekte mümkün değil.

Umarım merakın nail olmuştur.

Konu sahibine benden de tekrardan geçmiş olsun.

@Arseyus

Ayrışmamızın sebebini şu an anladım.

Bende yol bisikleti var ve bisikleti performans,kondisyon amacıyla yapıyorum ve bu bağlamda hızlı sürüşlerimiz oluyor. Sizde şehir içi / dışı keyif,gezi sürüşleri yapıyorsunuz ve haliyle ilk amaç hız olmuyor. Bu şartlarda güvenliği daha yüksek olan bir fren sistemi seçmeniz normal. Ben ise 1 kilo daha fazla yük taşırsam bu tamamen intihar olur. Bisikletçilik anlayışımız farklı olduğu için anlaşamadık,bu da bir güzelliktir aslında. İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
@Arseyus

Saçma sapan konuşmayın frenle ne alakası var ?

Birde;

" Eğer ben v-fren kullansaydım asla şehir içinde ve trafiklerde manevra yapamazdım yüksek hızlarada çıkmaya cesaret edemezdim " demişsiniz.

Oda sizin beceriksizliğiniz oluyor.

Yolu iyi okursanız, dikkatli kullanırsanız hiç birşey olmaz.Ayrıca v-fren yayaları tehlikeye atıyor demek kadar sığ görüşlük kabul edilemez.

Geri