Scudo Sports

46 yaş üstü ...

Scudo
Yaş 37, 19-20 civarı yaşlarda iken bisiklet ile Erciyes dağına tırmanmışlığım var. Sırf yatarak inişin tadına bakmak için üniversite yıllarında cepte 3 kuruş para ile tırmanmıştım Erciyes dağına. Ama ma mafi dönüşte teker patlayınca 18 km lik mesafeyi elde indim :(
Yılbaşında sigarayı bıraktım sigara ile vedalaşmadan sonra eski dostuma geri döndüm gittim bütçemi yormayacak ama profesyonele yakın bir urban aldım. Cannondale ile vurdum pedalın gözüne, orjinal pedalları parçalayınca gittim bir spd sl pedal ve ayakkabı aldım ve pedala kuvvet dedim şimdilerde 40 km lik turlar yapıyorum ancak her gün binemiyorum, başka başka meşgaletler var bu sebeple her gün müsait olamıyorum, olmasa her akşam ve her sabah erkenden bineceğim ama kısmet.
Yüksek tansiyon hastasıyım tansiyon bi yükseliyor bir düşüyor. Bisiklet i etkileyen bir sebepte bu ama bakalım.
Yukarıda bi abim demiş emeklilikte dünya turu diye. O kadarını gözüm kesmiyor ama uzun turlar benimde istediğim birşey kısmet bakalım hayırlısı inşallah.

Cahit abimize helal olsun biz onun yanında amatör ve çocuk kalıyoruz. Trabzonlu abime de selamlar. Erzurum trabzon çok uzak değil. Bir organizasyon yapılabilir.

Bir tecrübemi anlatayım. Palandöken zirvesi 3150 m. Erzurum rakımı 1890. Buradan zirveye yaklaşık 2300 m irtifa farkı. Yaklaşık 2.5 saatte palandökenin zirvesine çıkıyorum. Yaptığım zirve sayısı geçen sene toplamda 15 idi.
Tamamen stabilize yol ve bazı yerleri inişte tehlikeli.
İnişin tadına ve adrenalin zirvesine çıkmak için çok uygun bir rota benim için.
İniş ilk başlarda 30 dakika idi. Sonradan risk almaya başladım ve 20 dk. ya düşürdüm ama nasıl, adete uçuyordum.
Nasıl bir zevk tarifi mümkün değil!
Bir seferinde yüksek süratte düşme tehlikesi hariç tam konsantre iniş deneyimlerim oldu.
İşin enteresan tarafı yaptığım kazaların hemen hepsini indikten sonra Allaha şükür kazasız belasız indim rehavetine kapıldıktan sonra yaptım :)
Ama her inişte disk frenli bir bisiklet aldığıma bin pişman olarak indim.
Disk frenliler başa bela, süratli inişlerde hemen yıpranması, çabuk ısınması bir sürü sorun.

Aynen disk bi halta yaramıyor dik inişlerde. Bulunduğum ilçede kale denen bir bölge var bilindiği üzere dik bir tepe oraya çıkıp iniyorum. Bir seferinde yanlış sokakdan inmişim, birde baktım ki karşımda bir cami ve duvarı. Attım kendimi yolun kenarındaki saman yığınına cant teli haricinde bir sorun yaşamadım Allahtan. Ama evet downhill süper bir his.

Selamlar. Benimde yaş 53 fırsatını buldukça çıkıyorum turlara.pedalladikca
Dinclesiyor insan .tabi 75-80 kadans altına inmiceksin.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mmehmedd
Aramıza hoş geldiniz.
Benim yaş 49. 24 yıldır bisiklet üstündeyim.
Bel fıtığı olanlara doktorların bolca tavsiye ettiği bir spordur bisiklet.
Daha önce tanıştığım birkaç kişi de böyleydi.
46 yaş bence genç bir yaş.
Ben tur heveslesi değil.
Ama sabah işe gitmek harici hemen hemen heryere bisikletle giderim.
Market.
Semt pazarı.
Dışarda yemek veya gezmek..
Bisikler yolu olan trafiğin elverdiği her yer.
Bunun için arkada bagaj ve 33 lt lik sabit heybe var..Heybesiz çıkmam abiii..:D:D:D

Heybe ağırlığı sadece 600 gr. Şiddetle tavsiye ederim.:)

Arabam vardı, ama bisiklete biniyordum, deli sanıyorlardı.
Adama bak hem arabası var hem de bisiklete biniyor diyorlardı.
Bu bir aşk meselesi, bilmeyen nasıl anlar ki.
Bisiklete şeytan icadı diyene bile rastladım :uzgnm:
En büyük aşkım bisiklet ve ata binmek.
İkisi arasında fark yok bence aynı pınardan süzülüyorlar.
Amerikada kış dahil tüm sene bisiklet kullandım.
Karda yağmurda fırtınada.
Kondisyonumu çok arttırdığını müşahade ediyorum.
Bakalım bu işi erzurumun kış şartlarında becerebilecekmiyim.
Hep beraber göreceğiz.

Ilkokul birin yaz tatiliydi.Tarsus sıcağında annem ve babamın Avusturyadan dönmesini bekliyordum.Akşam dedemin yeni aldığı televizyonla kısa yayınları,sabaha karşı da rahmetli Muhammet Ali Clay in bitmek bilmeyen boks maçlarını izliyordum.Babaannem cibinlik diye tuttursa da balkona çıkıp yatmak daha keyifliydi.Nasılsa sabah uyandığımda sivriler iz bırakıyordu.
Zaman geçmek bilmedi,arada simsiyah bir Arap olan Cumali amca dedeme köy yoğurdu getirirdi o klasik blok çelik frenli bisikletiyle,hemde şehrin çok ötesinden.Hayranlıkla izlerken bir gün beni arkasına atıp tura çıkardı.Bir yandan beline sarılıp düşmemeye,diğer yandan rüzgar ve hızın yüzümden geçip gidişini hayranlık içinde keşfetmeye çalışıyordum.
Günler geceler sonra bizimkiler geldi.Lacivert "tosbağa"dan hediyeler sırayla çıktı.Sıra bana geldiğinde sapsarı bir kısrak vardı önümde.Sevinçten ve bunu nasıl kullanırım endişesinden karma bir heyecanla kalakaldım.Tabi iki yan destek tekeri monte edildi hemen,bir hafta kadar alıştırma ve ardından bir kaç düşmeyle sonuçlanan psikomotor öğrenme süreci..
Işte o gündür iki teker hep hayatımda.Sayısız macera,acı tatlı anılarla geçen kırkbir bisikletli yıl.
Farklı konularda yaptığım paylaşımları"Karganın bildiği kırk türkü vardır, kırkı da peynir üstünedir"demeyin diye tekrarlamayayım.
Ama bence kişisel özgürlük alanımız olan bisiklet tutkusunu asla yitirmeden,son nefesimize kadar çevirelim,çevirelim.çevirelim...

@cazci süper yazmışınız kitap denesenize, sürükleyici bi roman tadında bir çırpıda okudum.
mobilden bu kadar seri yazan biri bence teenager dır benim gözümde. Güzel geceler

@vetihsan kardeşim eksik olmayın.Daktilo kuşağız ya,şimdilerde tablete geçtik.Güzel Türkçemizi kendi sınırlarım içinde iyi ifade etmeye özen gösteririm.Yazın alanına biras küsmüşlüğüm var,yoksa edebi bir kişi olarak anılmak idealim vardı.Hepimiz gibi yaşam ve öncelikler pusulamızı şaşırtıyor işte:).Size de gönlünüzce zamanlar dilerim..

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Üye Adı
@Volg
Yok canim 20yi de kabul edemem artik. O kadar universite oku, askerlik yap, kariyer yap, evlen coluk cocuga kariş falan, iyice de öldürmeyelim, 25 iyi :)

• Beğen
Tepkiler: Volg
@vetihsan

@vetihsan bu disk hidrolik disk mi mekanik disk mi? Ben hidrolik disk kullanıyorum ve uzun turlarda, dik inişlerde son derece memnunum.
Merak ettim sizin kullandığınız seri ve şartları.

@five bizimki mekanik disk fren kronxc250 modelinde. Elbetteki disk hidrolik iyidir, ama kıyaslamaları aynı serinin v fren hidrolik serisi için yapsak herhalukarda v fren daha verimli çıkar, mühendislik açısından böyle olacaktır, tecrübe edenler de aynı fikirde. Mekanik disk frenler hangi kalitede olursa olsunlar en adi v frenlerle baş bile edemezler, hususan inişlerde.

@cazci aramızda bazı edipler var... :hrkbuya:
Edebi anlatımlarımıza başlayalım o zaman. Gençler biraz da edebiyat öğrensinler.

• Beğen
Tepkiler: five
@mmehmedd merhaba.
kullandığın köpek koruyucusu mutlaka işe yarıyordur.
bende bunu yeni aldım ama ne kadar verimli bilemiyorum.
(link)

sosyal medyayı kullanarak yaşıtlarınızı bulabilirsiniz aslında. gerçi bisiklet sürmenin yaşıtlarla alakası da yok. motivasyon varsa bazen arkadaşa da gerek duymuyorsun. uzun yola çıkmayı deneyin ama heryönden hazırlıklı olun. sağlık kontrolünden geçebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Volg
ben galba akıllara zararım,barış dostum öyle dedi,ona katılıyorum ,30 km eğimli güzergahta bütün yaz çık ,05.30-07.00 durmadan bas,sonuç tık yok bende,kalp bi garip benim yavaş atıyor eğimlerde ,nefes nefese kalmıyorum,
geçen pazar dut eğimde uçtuk ,çekmeköy eğimde uçtuk ,polinez eğimde uçtuk allah sonumu hayır eylesin....
seneye 60 yaş.....

Geri