Scudo Sports

***45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Scudo
Nden böyle bişey yaptılar aklım almıyor vallahi...

• Beğen
Tepkiler: sprint
Maalesef istanbullular yarışa pek fazla ilgi göstermemiş gibi görünüyor. En azından sahil şeridi boyunca kalabalıklar görmek istiyor insan. 12 milyonluk bir şehirde bu kadar az ilginin olması üzücü.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
yarınki izmir kuşadası etabı konaktan kaçta başlıyacak bilen var mı?

İstanbuldan başlatmasınlar.İstemiyorum bu turun ordan başlamasını!12 milyonluk şehirde seyirci yoktu neredeyse(İstanbul'da olan bisikletçi arkadaşlar alınmasın).Başka şehir yok sanki Türkiye'de her şey İstanbul'da.İstanbullular izlemeye bile gerek duymuyorlarsa reklamlarını da yapmaya gerek yok bence.Ayıbın en büyüğü!Türkiye'de bir çok güzel ilimiz var onlardan başlatsınlar belki daha çok izleyici gelir.Nüfusun fazla olması oranın gelişmiş olduğu anlamına gelmez.Gelişme kültürle ölçülür.Teşekkürler...

Yarışma-organizasyon oldukça iyiydi, yeterli seyirci göremedim ancak şaşırdım Cumhurbaşkanı bile sabahın o saatinde kalkıp gelmiş yarışın startı için istanbul uyuyordu sanırım. Bu arada

Yahu bizim seyirci grubu nerdeydi ? Göremedim bi türlü ! Baştan sona izledim heyecanlı bir yarışmaydı

cumhurbaşkanını bir çok kesim begenmesede bir çok yerde hep ilkleri gerçekleştiriyor. bundan önceki cumhurbaskanlarının tenelzül etmediği yerlerde oldugu için kutluyorum kendisini.

Bende baştan sona izledim.. Çok güzel bir yarıştı çok şükür aksilik çıkmadan çok keyifli bir yarışı geride bıraktık.. Seyirciler konusunda bende çok şaşırdım, pazar günü olmasına rağmen kimsecikler yoktu ortalıkta.. Ben tam aksini düşünüyordum pazar günü millet sokaklara dökülür destekler diyordum ama millet yatağında uzanıp tv karşısından izlemeyi tercih etti herhalde..

• Beğen
feyzi açıkalın çok komiksin ya gene oturtumuşlar yorumcu koltuğuna ah ahh

yattığım yerden bile bu yarışı izlerken yoruldum,adamlar benim yokuş inme hızımda yokuş çıkıyorlardı :) keşke ekranda kaç km hız ile gittiklerini de gösteren bir bilgilendirme olsaydı.yariş boyunca ben sadece bir tane türk bayragı sallayan seyirci gördüm,keşke daha fazla olabilseydi.ayrıca yola bir tuzak gibi paralel döşenmiş mazgalların türkiye nin tanıtımını yapacak uluslararası bir yarış yolunda dahi kaldırılmadığını canlı yayında bütün dünyaya göstermiş olduk. bu yarişmaya katılanlar aynı yolda trafikle birlikte gitselerdi ne olurdu sorusunu düşünmek bile istemiyorum

Milli takıma söylediğim sözler hakkında yanlış olmasını istiyordum.Ama onlar 10 kilometrelik parkurda tur yiyerek beni haklı çıkardılar.Geriye kaldı 8 etap...

• Beğen
Seyirci olmadığı konusunda cok haklısınız. Burada dönüp de İstanbul'lu arkadaşlara kızmanın bir anlamı yok. İstenbuldaki bütün bisikletciler gelse bile dolmazdı orası. Malesef biz bisiklet kültürü olmayan bir milletiz. İstanbul etabı 4-5 sene içinde seyirci dolsa bile inanılmaz bir başarıdır. Bu sene turun trt3 de değil trt1 de yayınlanması da cok büyük bir artı. İnşallah da geçen seneki gibi araya başbakan girip konuşma yapmaz. Cumhurbaşkanını da tebrik ediyorum gercekten. Bu kadar bilinçli birisi olduğunu hiç sanmıyordum. Aslında bizim sporcularımız da tur yemeden bitirebilirlerdi. Fakat yarış biraz ilginç gelişti. Büyük bir grup tur yedi. Sadece bizim sporcularımız değil.

@Erdi Altınyay

Erdi yarışı düzgünce izleysen parkurun 10kmlik turlardan oluşan toplam 140 kmlik bir parkur olduğunu ve çok nadir olan bir durumun olduğunu söylediler yorumcular ki haklılar.. Sadece bizim sporcularımız değil Dünyanın dört bir yanından gelmiş sporcuların büyük bir bölümü tur yedi..
Ama inşalllah sen çok çalışıp dünyanın en iyi sporcularından böyle bir parkurda tur yemeyecek seviyeye ulaşırsın hatta 50 tempo verirsin :p o zaman insanlar senin gibi bilip bilmeden konuşamazlar dimi Erdi'cim?

Mazgallar konusunda da bazen o kadar korkulu anlar yaşadım ki " aha gittiler diye" ama adamlar gerçekten profesyoneller bazen direk üstlerine giderlerken bile mazgallara girmeden geçebildiler.. Hayır anlamadığım şey hiç mi kimse dikkat etmemiş mazgalların yola paralel olduklarına.. Ne kadar büyük tehlike aslında..

Ama şöyle bir şey de oldu.Bir ara yarışın başlarında türk milli takımından biri ön grupta çekiyodu o niye tur yedi.Lastiğimi patladı ???

aktif yarış koşan sayılı sporcu vardı belki taktik yarışıyorlar diye düşündüm ama nasıl o kadar insan tur yeni anlamadım 1 hafta tur koşucaklar diye çevirmemezlikte yapmamaları gerekmiyor mu finiste biraz yokuş olabilir ama ona rağmen grupta bir hızlılık göremedim nedense.. ilk gün biraz tuhaf mı geçti bana mıı öyle geldi bilmiorum televizyondan göründüğü kadarıyla tempo gayet yüksekti ve rüzgar varmış sipikerler dediğine göre.. sonraki turarı sabırsızlıkla bekliyorum açııkcası

Güzel bir etabın ardından selamlar,

Seyirci konusunda haklısınız bisikletçiler harici bilinçli izleyici yoktu. Sultanahmet meydanındaki kalabalığın çoğu pazar gezmesine gelen Türk ve yabancı turistlerdi.Biz ise bir grup sahil yolunda bir ileri, bir geri giderek güzel fotoğraflar yakalamaya çalıştık.

İşte bendeki fotoğraflar (213): (link)

Geri