Scudo Sports

***45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

evet fevzi idi adı bence hiç olmasın yorumcu dostum ağzına sağlık bu arda

Scudo
@treks

Sevgili kardeşim,

Ülkemizde ki bu tip organizasyonların pek de başarılı olmadığı konusuna ben de katılıyorum zaten konuyu açarken de bu sıkıntımı dile getirmiştim. Genelde bu organizasyonlar o işin başına hasbel kader getirilmiş insanların boy gösterisinden ileri gitmiyor. Geçen sene ki Türkiye turunun sadece etap sonu ödül törenleri ile Fransa turu ödül törenlerine bakmak yeterli. Türkiye de federasyon yöneticileri sporcuların önünde resim çektiriyorlar (öyle ki Bodrum etabının ödül törenin de sporcu neredeyse görünmüyordu), Fransa da ödülleri verirvermez sporcuların görünmesi için herkez kenara çekiliyor.

Olanları eleştirmek en doğal hakkımız, peki biz vatandaş olarak ne durumdayız? Konuya ilişkin mesajları okurken sizin ki dikkatimi çekti acaba yazdıklarınızı okudunuz mu ya da okuyabildiniz mi? Sizce ana dilini bu şekilde kullanan bir vatandaşın ülkesinde ki herhangi bir organizasyonda ki aksaklıkları ya da işini yapmaya çalışan bir insanı (başarılı veya başarısız) eleştirmeye hakkı var mı? Yanlış anlamayın amacım sizi yargılamak yada aşağılamak değil çünkü ben de zaman zaman aynı hatalara düşüyorum. Vatandaşlar olarak biz ne kadar özenli olursak, kendimizi ne kadar geliştirirsek, değerlerimize ne kadar sahip çıkarsak eminim ki ülkemiz de o kadar gelişecektir.

Ayrıca yorumcuya da haksızlık etmeyin televizyon da alışık olmadığınız bir canlı yayında (bu yorumcular yıl da kaç saat canlı yayına katılıyorlar ki) 4 - 5 saat yorum yapmak çok da kolay bir iş değildir, üstelik TRT spikeri öyle sorular soruyor ki insan bildiğini de unutur..

İyigünler...

sawaş abi sana katılıyorum fakat yorumcuya hakszılık etmeyin demişisniz abicim yorumcu bisikleten anlamayan insanlara yanlış bilgiler veren komik basit federasyonda bir yöntici kişinin abismi kardeşimi neimiş öyle birisi bu gün bir çok biisklet sporcusu var spordan anlıyan bilgili tecrübeli bisikleti tanıyan fakat bu gibi kişileri ekran başına (fevzi açıkalın)geçirip milete yanlış bilgi vermektense yorumcu olmasınd aha iyi yani bir çok biisklet sporundana nlıyan daha güzel işi bilen gerçkten işi bilen kişiler var ama bu fevzimidr nedir umarım gelmez gerçi hala tanıdık torpile giden işler bunlar ama neyse ya burda yazışmaktan öte gitmiyor ben eursport bölümünde yazdım yani mail atım ve sürkeli atıyorum herkes ilgilense duyarlı olsa bu iş ilerler yoksa bakarız öyle

• Beğen
Tepkiler: Bozcan ve tecadisk
@treks

Zaten bu ülke de kim hakettiği yerde ki? Sence bunda suçlu olan kim vatanının milletinin, çoluğunun çocuğunun geleceğini bir torba kömüre satanlar olabilir mi? Yoksa sistemli olarak onları bu duruma getirenler mi?

Bu ülkenin insanlarının spor, sanat, kültür gibi toplumun olmazsa olmaz yapıtaşlarıyla ilgileri var mı. Bu gibi değerlere önem veren modern, aydın, kültürlü insan sayısında ki düşüşün farkındamısın bilmiyorum. Her fırsatta söylüyorum şu anda bisiklete binebildiğimiz için, televizyon da dünyada ki gelişmeleri (kötü yorumcular da olsa) izleyebildiğimiz için şanslıyız. Böyle giderse gelecekte torunlarımız bunu da bulamayacaklar zaten öyle bir ihtiyaç hissetmeyecekler de.

Tepkinde haklısın 'ne yapalım bakalım mı böyle'? Maalesef ne oluyor bu ülke de böyle diye bakakalıyor insan.

Bir imkan olsa da TRT canlı yayın yaparken vatandaşların kendi araların da yaptıkları konuşmaları dinleyebilsek. Şu anda tüm dünya da kabul gören, gelişmesi için ciddi yatırımlar yapılan, modern ve güçlü ülkelerin baş tacı ettiği bisiklete bindiğimiz için ülkemiz de nasıl tepkiler aldığımız ortada fazla söze gerek yok aslın da.

@treks

Yorumcunun bisikletden anlamadığına katılmıyorum. Yorumcu olarak bulunduğu alanya yarısı, 2008 beijing olimpiyat yarışı ve gecen sene turunun kayıtlarını tekrar izledim. Yayının genelinde cok mantıklı yorumlar yapıyor. Özellikle yol bisikletcilerini cok iyi tanıyor. Fakat ekipmanları anlatırken cok ipsiz sapsız şeyler söylediği doğru. Mesela tekerlerle akalı birsey söylüyor Alanya yarışında, veya olimpiyat yarısında vites oranlarını yanlış söylüyor "2 li ayna arka 11 li" gibi bir laf ediyor. Geleceği görüyor amcam :) Toplasanız ipsiz sapsız cümleleri 10-15 tane 20 bile değil. Eksi bisikletci olduğu için yeni ekipmanı tanımıyor, yoksa bisiklet konusundaki genel bilgisi cok iyi. Yeni ekipmanlar ne varsa çalışıp cıkacak yayına o kadar. Biz ekipmanı tanıyoruz, 3-5 tane makale yayınladık diye bisikleti bilen adam mı olduk? Ben cıksam oraya Spiker bana o soruları sorsa sap gibi kalırım heralde. Sawas abime katılıyorum insan gercekten bildiğini unutur. Tamam daha iyi bir sunucu lazım. Görünen köy klavuz istemez. Ama cok da abartmaya, bu kar kızmaya lüzüm yok.

ya arkadaşlar burda bu kişiden başka bir çok biisklet sporu yapmış insnalar ve daha iyi bilenler var her yönde ben katılmıyorum bazı şeylere bence bir araştırın ne sporcular gelmiş geçmiş hala hayata ve hala aktif olanlar bilgi beceri tecrübe olarak bu kişiden yüzbin kat daha iyi yorumcular var dedğim gibi bu işler tanıdık meselesi hala devam ediyor ayrıca sawaş abi gecen zagayı izledim oraya türk boksör bayan sporcular konuk oldu ve dünya şampiyonu avrupa şampiyonlukları onlarca avrupa derecesi olan sporcular vaad edilen altınalrı alamdaıklaırnı bu hükümet geldi geleli bütün primlerimizin kesildğini söyeldiler haykırdılar yani sporda başarılı kişiler zaten hak etiklerini alamıyor ya o kadar çok şey varki kendimi bildim bileli amaç koltuk savaşı rant sükse yapmak ne bilim ya bu insanalr artık değişmeli ya bu hep böylemi gidicek yazık ya gerçektende

• Beğen
Tepkiler: tecadisk
Arkadaşlar ben olaya başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum.
Yüz yılı aşkın bir süredir her yıl yapılan Fransa Bisiklet Turunun ilk 10 yarışındaki rezaletleri daha önce forumlarda okumuş olabilirsiniz; mesela, yarışın ortasında uzak ara giden lider bir yarışçının bir ağaç altında içki içip sızması ve yarışta sonuncu olması, bisikletçilerin durup da kırılan kadrolarının kendilerinin tamir ettirmek zorunda kalmaları, Alp Dağlarında düzenlenen etapları frensiz ve kasksız koşan bisiklet yarışmacıları, sabah 5ten gece yarısına dek süren etap uzunlukları ve daha birçok komik olayı Fransız ulusu yaşamıştır. :)

1.tur ile 100.üncü turu kıyasladığınızda arada bir uçurum var, Fransızlar gerçekten de çok yol kat etmişler.

Şİmdi bizim Turumuz da yıllar sonra herkesin bildği üzere 2.1 seviyesinde profesyonel bir stadüde düzenlenir olmuştur.
Üstelik 44.cüden sonra 45.incinin de 2.1 olması büyük bir gelişmedir.
Geçen yıl turu hepimiz gibi ben de izledim, polis ekibinin finiş yapan sporcunun önünü kesmesi, canlı yayın fiyaskoları vs.Bunlar çok konuşuldu tartışıldı.

-Yukarıda Bozcan arkadaşımız, aslında işlerin hiç de dışarından görüldüğü kadar kolay olmadığını söylemişti ki gerçekten güzel bir tespit.Ve bu arkadaşımızın ben Türkiye Turunda bizzat görev aldığını da hatılıyorum.(Yanlış hatırlamıyorsa.) :)

-Arkadaşlar, bazı aksaklıklar, sorunlar yaşanacaktır.Çünkü biz 50-100 yıldır bu tarz profesyonel organizasyon düzenleme geçmişimiz yok.Ama buna rağmen 44.tur bence muhteşemdi.

-Burada önemli olan "Bir hatayı 2 defa yapmamak", yapılan hatalardan ders çıkarmak.Gelişime ancak bu sayede ulacağız.

-Doğru yoldayız, federasyon yönetimi tarihinde hiç olmadığı kadar özellikle üst yapıda daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir atak içersinde.

Önümüzdeki yıllarda umuyorum ki davamızda çok büyük gelişmeler göstererek yolumuza hep birlikte devam edeceğiz.

sonuçta fransa turu 100 yıldır koşuluyor diyorsun birde biz yeniyiz tamam ama sonuçta medya var bilgi birikimi var oradan incelenebilir bulunmaz bir arşif ve daha salıklı yayın için bir harita olabilir diğer ülkelerde koşulan turları izlemek bilgilenebilmek değilmi

Treks ve Sawas arkadaslarimiz iyi calsmislar ama sadece klavye basinda ve forumlarda...

Simdi bahalim, yaris ile ilgili bilgiler www.tourofturkey.org sayfsinda.
Gankalar Ocak ayi basinda organizasyonu dopa dutmuslar ama oncelikle secim
sonucu belli olmadan, federasyonun butcesi devletten gelmeden milyon dolarlik
isler nasil yapilsin? Yada biiir sonraki yil farkli olcak mi, olmiycak
cunku federasyon ozel bir kurulus deyil ki 2010 butcesini almadan hemen bu yildan
bu devasa islere baslayabilsin? Haaa Sawas ve Treks argadaslarimiz federasyonun
daha ozerk bir yapiya ulasmasi icin calisir veya federasyonun kendi gelirlerini saglayabilmesi
icin her yarista belli bir kayit parasi oder vs, federasyon bi sonraki yila butce aktarir,
o zamn istedigin gibi 1 yil onceden herseyi bulursun.

Yine golay yoldan podyum onu foto cektiren yoneticilere laf atmisiz. Elaleme laf sokacagina
olmasi gereken neyse onu anlat millete, bilgilendir, dogruyu goster.
Forumda "abi eline saglik", "saolasin, sanada" gibi geyik yazacagina
-Podyumda Sporcu Onu Foto Cektirmenin Sakincalari- (attim!) diye baslik
ac, anlat olmasi ve olmamasi gerekeni, nedenlerini acikla, ornek ver,
o zaman al 10000 dane tesekkur, o zaman bu yoneticilere gider, merak etme.
Herkes biliyor orada fotoyu hakedenin kim oldugunu ama ordaki 1000 dane seyirci
demiyor "acilin sporcuyu gorelim" diye. Sen anlat orda olmasi geregeni...

Golay olmayan birsey gordum ben gecen sene Sultan Ahmet Meydaninda.
Sen de olsaydin orada da gorseydin, klavye basinda olmak yerine...
Orada Cumartesi gecesi sabaha kadar calisan insanlar vardi, yine ayni
insanlar hic uyumadan Pazar gunu de calistilar, ve o insanlar pazar gecesini
de yolda gecirip Izmir'e Kusadasina gittiler ve orada da hava kararana gadar
calistilar ve tekrar yola cikip Bodruma vardiklarinda gece yarisi bilmem kac
oluyordur herhalde ve sabah 7de yine calisiyorlardi...Orada olup bu
insanlarla danisabilirdin, bunlari sen de gorebilir, duyabilirdin. Bu is
gunluk 20YTL'ye yapilcak is mi, (onlarda sporcular kadar harcirah aliyor) kac 24 saat calismak, uygusuz?
Kuskusuz deyil... Ama onlar eglenerek bu isi yapiyorlardi, valla
Allah razi olsun
Ama Izmirde, Kusadasinda bekleyen Treksler, Sawaslar olsaydi -klavye basinda deyil-
hem herkes daha iyi calisir, dinlenir hem de o zaman istedigin
organizasyonu zen yaratirdin, ve izlerdin.

Bi de kardeslar yazilarinizdaki saygi uslupu ile bircok seyi gostermissiniz
aslinda, kendiniz hakkinda. Feyzi Bey'i goren bilir, baba yaslarini asmis,
mesleginde basarili birisi. Alanya'ya gidenler dabelasini gorur,
esas meslegi dis doktoru, bisiklet yorumculugu deyil. Bisiklet yorumcusu olup
her hafta yaris anlatan ve para kazanan birisi var mi Turkiye'de? Ya da kac
yarisin canli yayinina yorumcu cagriliyor? Her yil Fransa, Italya, Ispanya Turu
Eurosport'ta canli yayinlaniyor, turkce yorum da yapiliyor. Orada da yorumcuya da
ihtiyac var, hem de 60 kusur etapta, hatta diger tek gunluk yarislari da say. Sawas ve Treks arkadaslar gidip oralarda
tecrube yapsalardi da, bir ozgecmis-referans ile federasyona basvurup
bu turun da yorumunu yapsalardi ne guzel olurdu...hala gec deyil ne de olsa bu isi dogru durust yapan birisi yokk.
Arkadisler cok tur izlemisler, cok ogrenmisler ama hani... Feyzi bey ile
muhabbete denk gelirse, sizlere de anlatir hangi turlara VIP olarak
davet edildigini ve aractan takip ettigini, veya hangi yarislara
parayi basip izlemeye gittigini... Sizler de buradan laf sokacaginiza
bizlere yaris anlatin arkadaslar... Atan, tutan atlayan arkadaslari okumayak sizin yaris izlenimlerinizi okuyak.
Bozcan demis malzeme bilmiyor, o demis sporcu bilmiyor peki sen o zaman
bu mesajin altina "len gelirim oraya...", "topla agzini...", "sen kimsin..." yazacagina
once "RIEDLE MICHAEL", "MARZOLI RUGGERO" hakkinda ne soyleyebilecegini
kolaysa yaz bakalim ondan sonra laf atmaya basla...
Yada Bozcan toplasin 2009 model Kampanyolo ve Dureyce modellerini, neden TRTde anlatilmasi gerektigini de koysun buraya, biz de ogrenelim
prolar ne kullanacak turda...

Arkadaşım sen anlattığın masala, hararetli yazılar yazacak kadar inanmış olabilirsin ama ben böyle masalları çok dinledim. Bu ülkede devlete ait kurumların başında ya da bünyesinde bir şekil de görev alan başarısız insanların standart el kitabında yazanlar bunlar.

Doğrudur Türkiye bisiklet federasyonu devletten gerekli maddi desteği alamıyordur zaten hiçbir kurum alamıyor, peki neden istifa etmiyorlar, neden her seçim de tekrar başkan olmak için çaba sarfediyorlar. Sakın bana bahsettiğim kitapta yer alan vatan sevgisi, spor aşkı sayfasını okumaya başlama!

Ben bu ülke de vatandaş olarak bütün yükümlülüklerimi yerine getiriyorum, vergi mükellefi olarak 25 yıldır attığım her adım için vergi ödüyorum bunun karşılığında da bu ülkede ki eksiklikleri, aksaklıkları (hakarete varmadan ve kişilik haklarına saygılı olduğum sürece!) eleştirme hakkım var.

Sen gecede 20 tl ye amelelik yapıp bisiklet sporuna bir katkıda bulunduğunu düşünüyorsan kendini kandırıyorsun!

2009 un ilk yol yarışında genç bir sporcu saçmasapan ihmaller yüzünden az daha canında oluyordu finişe 100 metre kala yola bariyer dizmenin maddi bedeli ne kadardır.

Yeni üye olmuşsun ilk mesajından amacın belli. Sana bir tavsiyede bulunayım forum sayfalarını dolaşta sporcu kardeşlerimizin milli takım kadrolarına nasıl torpille sporcu alındığını, kendi derecelerinden daha kötü dereceler yapan sporcuların federasyonun olmayan parasıyla nereler de kamplara götürüldüklerini, yapılan haksızlıkları anlattıkları mesajları oku bakalım onlara ne cevap vereceksin.

Yorumcu konusuna gelince ben kendisi ile ilgili herhangi bir kötü yorum da bulunmadım oraya hangi yollardan çağırılıyor, kimin nesidir umurumda da değil. Çok iyi bir diş doktorum da var. Ayrıca da yorumlarını da çok başarısız bulmuyorum.

RIEDLE MICHAEL - MARZOLI RUGGERO daha doğmadan çok önce benim odamın duvarları EDDY MERCKX' in, BERNARD THEVENET'in, BERNARD HINAULT'un boyboy posterleriyle doluydu. İstersen sana FAUSTO COPPI'nin askerliği boyunca bisikletle habercilik yaptığını nasıl haksızlıklara uğratıldığını Fransa turun da düşüp belinden sakatlandığı etabı ve doktorların artık yürüyemez dedikleri adamın tekrar bisiklete nasıl bindiğini anlatabilirim.

Konuyu daha fazla uzatmakta da bir yarar görmüyorum. Sana bisiklet sporunun kalkınması adına yaptığın çalışmalar da başarılar diliyorum..

İyigünler...

Ortalığı daha da karıştırmak yada herhangi bir tarafı desteklemek amacıyla değil sadece kendi merakımdan ve kafamdaki soru işaretlerinden dolayı soruyorum savaş ve treks beylere...;

peki bu kadar organizasyon,ödenek ayırmalar,her ne kadar bir takım çevrelerce reklam olmak ve oradaki bisikletciler yerine kendilerini görüntületmek isteyen bir takım yöneticiler başkanlar,cumhurbaşkanları yada tarihi mekanlar... vs vs daha önceki senelerde de oluyormuydu bu kadar büyük bir proje olarak ve acaba katılıyorlarmıydı?

bu ülkemiz için ilk olması ve dünyaya emsal olması(düşüncesinden,hedefinden dolayı) önemine bina'en ve ciddiyetini göztermek amaçla o kadar milyon dolarlar harcanması bu işin başındakilerinde cumhurbaşkanıyla birlikte de orada poz vermeleri gerçekten yadırganacak bir durum mudur?

ve bizler burada her ne kadar yapılan yanlışları ve aksaklıkları tartışmaya devam etsek bile ve forumdaki arkadaşların beynine işlemek istermis gibi sürekli dile getirmeye çalışsak ta,onlar acaba ders almamışlar mıdır gecen yıldan...???

umarım bir devrim niteliğiyle başlayan 44.turdaki olumsuz durumlar,tüm hızıyla devam eden bu yılki organizasyonda yine yaşanmaz...;)
saygılar...

herkese sağlıkla,huzurla dolu forumlar....

• Beğen
Tepkiler: STORMER
Arkadaşlar,

Ben bu konuyu sadece 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile ilgili haber paylaşımı yapılsın diye açtım. (''açmaz olaydım'')

Bunun dışında ki mesajlara yazdığım cevaplarda da tartışmaları uzatmaya gerek olmadığını yazıyorum.

Israrla, amaçsız, yanlızca bir şeyler yazmış olmak için mesajlar yazıyorsunuz. Yazılan cevaplarla iş uzayıp gidiyor. Üstelik Forum yöneticileri bu konuda bir tasarrufa gitmeyi düşünüyorlar mı bilmiyorum ama herşeyden önce kullandığınız dil Forum kurallarının 24. maddesine uymuyor.

Yazdıkları mesajlar ana dili Türkçe olan insanlar tarafından bile okunmakta güçlük çekilen üyelerin kalkıpta birilerini savunmaya hakları varmı acaba?

Varsa yeni edindiğiniz haberler, bilgiler, fotoğraflar, etap grafikleri paylaşın da biz de öğrenelim.

Yoksa uzatmayın lütfen...

Bırakın bu atışmalarıda bu spor için neler yapabiliriz.

Bisikleti nasıl sevdirebiliriz.Nasıl yaygınlaştırıp,nasıl efendi,elite sporcular çıkartırız.Bunları konuşalım.

Hepinizin iyi niyetli olduğunu biliyorum.

Saygılarımla.

burda organizasyonu zaten tartışmıyoruz sadece fevzi bey gibi kişilerin yorumcu olmasını istemedğimizi belirtik ayrıca yarışın birnde devlet 11 trilyon para harcamış diye konuşuyordu sporcu ve yöneticiler kendi aralarında peki bu 11 trilyon nereye harcandı diye soranlar bile oluyordu neyse ya burda kendi aramaızda konuşuyoruz sadece birbirimizi bilgilendiriyoruz bora abi demiş ne yapmamız lazım gibilerinden en basit örnek çok kolay bişey eskiden yarış olmadan bir iki hafta önce olucak şehirde ufak afişler bastırlırdı duvarlara köşelere asılırdı bunuda bir iki biisklet sever yada o şehrin biisklet takımlarının sporcuları yapardı ama bu gün bisiklet sever daha çok fakat reklam namına bişey kalmadı hiç olmasa yarışın olacağı ile ufak afişler basılsa ordaki biisklet severlere ulaşıtırlsa onalrda duvarlara direklere ne bilim muhtelif yerlere asa ayrıca yerel tv lere haber uçurulsa baya bir katkı yapmaya çlışılmış olmazmı benim bu fikrim tur için değil bbütün türkiye içi yarışları için halkı teşvik etmek davet etmek o zmaan aklabalık çok meday gelemye başlar halk bilinçlenmeye başlar vs... neyse bir gün bol seyricili bol sporculu yarışları görmek hiç de o kadar zor sayılmaz

Beyler,Bayanlar ve diğer cinsler..:D

Konumuz: 45.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Amacım ; Bisiklet sporunu ve Türkiye'yi seven herkesi İstanbul'da yapılacak 1.Etapta bir araya toplamak.

Toplu hareket eden, iyi bir seyirci topluluğu oluşturmak.

Neler olabilir;
- Değişik kıyafetler .( Türkiye bayraklı t-shirt,milli maçlarda giyilen şapka vb)
- Türkiye Bayrakları
- Maçlarda çalınan havalı kornalar.
- Tempo vereceğini düşündüğünüz aletler.
Örnek;Benim; Dağ bisikleti yarışlarında yaptığım ; Uzun bira kutusunun içine koyduğum yuvarlak iki,üç taş parçası bu işi görür. :D :D

Bunun gibi aklınıza bir fikir gelirse burada paylaşalım.

Herşey ; Türkiye ve Bisiklet sporu için.

Önemli olan bu büyük organizasyonda hep beraber eğlenmek.

Aslında cevap yazılması gereken ufak tefek noktalar var tabi ama Bora abi çok haklı. Bırakalım bu "Yumurta mı tavukdan çıkar, tavuk mu yumurtadan cıkar?" muhabbetini de her kez bir ucundan tutsun şu işin. Elimizden gelen en iyi işi çıkartalım.

@Ahmet DermanKimsin kardeşim sen? Bir de adana yazmışsın profiline?

@Bora TİRKİBora yüzde yüz haklı. Gidin eğlenin.

Türkiye'de organizasyonlarda biraz da olsun görev almış, organizasyon yapmış herkes bilir ki, organizasyonlar federasyonun sahipliğinden çıkıp özel sektör tarafından yapılabilirse, herşey yoluna daha kolay girecek.

Biraz araştırırsanız Fransa Turunun bir sahibinin olduğunu görürsünüz. Fransa bisiklet federasyonu sadece kurallar dahilinde yapıldığını kontrol eder. Ve hatta Fransa turunun kendine özgü kuralları da vardır.

Uluslararası 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 12-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Turun, Dünya Bisiklet Birliği (UCI) yarış takviminde yer aldığını ve Fransa Bisiklet Turu'na alternatif olacağını öne süren Müftüoğlu ''45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 12-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda verilecek start ile başlayacak. Daha sonra İzmir, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Finike, Antalya'nın ardından, Alanya'da sona erecek 7 etaplı toplam 1076 kilometrelik tura, aralarında İtalya, Fransa ve İspanya'dan ünlü sporcuların da bulunduğu 14 ülkeden 20 takım 160 sporcuyla katılacak. Yarışmalar, 2.1 profesyonel kategoride yapılacak.'' dedi.

Naklen yayın sayesinde yarışmaların 142 ülkede izleneceğine dikkati çeken Müftüoğlu, ''Ekonomik krize rağmen sponsor konusunda sorun yaşamıyoruz. TRT ile EUROSPORT iki helikopter ile her etabı naklen yayınlayacak'' dedi.

02.03.2009

www.gsgm.gov.tr

Geri