Her yarışın 1,birincisi,1,ikincisi ve 1 üçüncüsü vardır.geriye kalan kısımı ise sadece yarışan yarışmacıdırlar.Arkadaşlar olayı sadece Milli takımımız üzerinde değerlendirerek tek taraflı düşünmeyin.Geçen sen olduğu gibi TÜRKİYE'nin bu spor ile dünyaya tanıtılması detaylarınıda düşünün,sn:Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi "Ülkemizi tanıtmak için bundan güzel bir fırsat ve buna zemin hazırlayan bir spor olamazdı"ama görünen o'ki takılmış bazı arkadaşlar, burada bir milli takım olayına,Ülke adına olup biten diğer olaylardan haberleri yok adeta,,,eleştirdiğiniz tüm sporcularımızıda,başlarındaki antrenörleri Suat Torgayıda,Mekanisyen Fatih Aydını'da,çok iyi tanırım,ellerinden gelenide yaptıklarına inanıyorum...Bisiklet sporunu bilmeyen yol kenarındaki,tv başındaki seyircilere sorsanız hepsi gurur duyuyor..onlara göre Türkiyenin reklamı ve onlarca yabancı sporcu içerisinde türk sporcuların mücadele etmesi ayrı bir heyecan,,,,,peki ya eleştiren sözüm ona bisiklet severler ve bu işi bilenler??Bumu sizin bisiklete,bisiklet sporuna olan sevginiz??Türkiyenin Bisiklet sporunda gelişmekte olduğunu görüyorsunuz.daha geçen seneye kadar gazetelerde bile küçücük dip notları ile yer verilen sporumuz bugün bakın nerelerde,Dünyaya Türkiyede yapılan bir bisiklet yarışını seyrettirebiliyorsak,gurur duymalıyız..daha düne kadar bisikletinde sporumu olurmuş diyenler,bugün bisiklet yarışına sizde gitmiyormusunuz diye soruyorlar..Çanak anteni olmayan ve sadece TRT 1 i çeken bir çok köylerde bile ister istemez bu 2 tekerlekli şeytan arabasının yarışı seyrediliyor..belli olmaz gün gelir bir tura çıktığınızda geçtiğiniz köyden bir çocuk size,abi sende girdinmi televizyondaki gösterdikleri yarışa diye sorarsa o zaman karar veririsiniz bu sporun tanıtımında medya faktörüne,,,olumsuz yapilan eleştirilerin altında yatan gerçekleri anlamamak için o işin içine hiç girmemiş olmak lazım,,Milli takımın elenerek rezil olmasını cani gönülden isteyen o kadar çok bedbaht varki,onları anlatmaya ve yazmaya onlarla tartışmaya gerek bile yok...kimisi Suat Torgaya kızar,Kimisi takıma giremediğine kızar,kimisi tur'a çağırılmadığına kızar ve hep milli takım ile ilgili açıklar,ayıplar arar,skandal olsunda ne olursa olsun düşüncesi ile bilinçli bilinçsiz değerlendirmeler yapar kendince,,,sonuçta hepsi olmasada bir çoğunun menfatine ters düştükleri için eleştirdiğini düşünüyorum.Bu yarışta koşan bir milli takım ve başlarında bir antrenörleri var.bir hesap sorulacaksa o hesabı soracak mercilerde bulunmaktadır..Sorarlar sormazlar orası bizi ilgilendirmez..şayet siz hesap soracaksanız'''kii soramazsınız,,alacağınız cevap şu olur(ne.....tınki elime çalayım yüzüne)olur..o yüzden onun hesabınıda verecek bir muhatap zaten bellidir.Kişilerden çok olayları tartışırsak,bilen,bilmeyen,gören,görmeyen,duyan,duymayan herkes için çok daha farklı ve güzel bir yarış heyecanı yakalamış olacağımıza inanıyorum...,Tur başlamadan öncede belirtmiştim bu sefer Milli takımımızın işi çok zor olacak diye,boşuna demediğimi ilerleyen sert etaplarda göreceksiniz..Geçen seneye göre kendini göstermek isteyen ve yarı pro'larda bulunan müthiş yetenekler var..adeta birer ateş parçası,,eleştitilecek sporcularımız var onu çok iyi biliyorum ama yerininde burası olmadığı kesin,,Sporcularımız için bir şey söylemem gerekir ise Finike etabına kadar kalabilirler ise,ondan sonraki,etaplarıda rahatlıkla geçebileceklerdir..şunu unutmayın..kaliteli bir çok pro kulüp ve takım var,onlarda henüz bir şey yapamadı..Her şey TÜRKİYE'miz için unutmayın.... Saygılarımla