42.000 tl + cannondale fsi black inc bisiklet

aknorl

Daimi Üye
Kayıt
10 Mayıs 2015
Mesaj
370
Tepki
848
Şehir
istanbul
İsim
akın oral
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Lefty nin tek bacağı ile nasıl iki bacaklı std üründen fiziksel anlamda daha olduğunu anlamadığımı söyleyebilirim. Std üründe biri piston diğeri klavuz bile olsa üstünlük biter. Kaldı ki lefty yapısal olarak daha kuvvetli malzeme ve detaylar gerektirecektir.
Ancak bu olumsuz eleştirinin temel nedeni ürünün fiziksel güvenilirliğine ikna olmaya hazır olsam bile psikolojik açıdan güvensiz bulmamdır.
ama bisiklet kaskımı giyip bakınca bu namussuzun çok güzel olduğunu da söylemeden edemem ayrı konudur..
 
  • Beğen
Tepkiler: sarıibrahim
Scudo

Murat.Bagci

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Mayıs 2010
Mesaj
482
Tepki
299
Şehir
oslo
Bisiklet
Scott
@OnurÖzdağ yurtdisinda ticaret amacli satin aldiginiz urunler haric sahsi herhangi bir urun icin turkiyeye girerken ekstra vergi odemesi vs soz konusu degildir. yurtdisinda istersen 10bin dolarlik bisiklet al gelirken kapidan gecerken senden vergi istenmez bilakis sen turkiyeye gelmeden once satin aldigin ulkeden vergi iadesi alirsin. duty free shoplarda bisiklet satilsa havalaninda istanbula indiginizde de vergisiz satin alabilirsiniz ama satilmiyor orasi ayri daha sonra havalanidnan cikarken sizden vergi istemeleri diye bir olay yok. ama bu tax free ya da tax refund olayi yalnizca turist vizesi ile gidenler icin mumkundur. turkiye disinda baska bir ulke de vize oturum karti olanlar tax free olarak satin alamazlar. o yuzden turkiye de bu tur fahis fiyatta satilan urunler icin bisiklet telefon laptop vs icin turist vizesi ile gidin herhangi bir avrupa ulkesinden satin alin gelirken de vergi iadesini alin cok karli cikarsiniz :) ucak bileti gidis gelis pasaport vize masraflari dahil cok daha ucuza geliyor. hele bir de kampanya promosyon zamanina denk gelirseniz kariniz katlanacaktir :)
 
  • Beğen
Tepkiler: sarıibrahim

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Hatta Doğan görünümlü bile olur.ama yıl 90lar olması lazım :)
@sspl
 

Erdem C.

Daimi Üye
Kayıt
22 Haziran 2015
Mesaj
247
Tepki
157
Yaş
40
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@Murat.Bagci kardeşimin eşi dün ingiltereye uçtu 999 sterlinden supersix evo 105 satılıyor satın alındıgınde vergi iadesi ile 800 sterline geliyor. çok komik bir fiyata satın alınmış oluyor türkiyede kaça satılıyor malum :)
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech

nature_lover

Aktif Üye
Kayıt
28 Ağustos 2014
Mesaj
152
Tepki
145
Şehir
İstanbul
İsim
Nurullah Ulaşan
Bisiklet
Trek
Bisikletimi 1050 tl ye aldim. Ben daha az para harcadikca daha ozgur hisseden biriyim. Bisikletimle bu ozgurlugu yasiyorum. Ben bisikletimi kitleyip gezebilen birisiyim bu bisiklette onu yapamam ve camura falan giremem. Sanki bisiklet benim degil ben bisikletin gibi olurum. Iphone 5 sattim yerine meizu m1 note aldim. 8 cekirdek islemcili bilgisayarimi sattim 2009 yilindaki masaustu bilgisayarimi kullaniyorum. 200 liralik ayakkabilarim eskiyince yerine 60 tl lik almaya basladim. Surekli esyalarini azaltan daha dusuk seviyede esyalar kullanan biri olarak bu bisiklet bana gore degil. Bir arkadasin dedigi bana verseler bu bisikleti hemen satiliga koyarim.
 

Murat.Bagci

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Mayıs 2010
Mesaj
482
Tepki
299
Şehir
oslo
Bisiklet
Scott
@Erdem C. promosyonlu fiyata denk gelirse :) hatta bisikleti aldigi dukkanda ustune retul bike fit de yaptirsin cok daha ucuza gelmis olur :D
 

Soner H. Arslan

Aktif Üye
Kayıt
9 Mart 2013
Mesaj
133
Tepki
217
Yaş
44
Şehir
Tekirdag
Bisiklet
Focus
40 yasima geldim ama parasizligin, imkansizligin, yoklugun kimseye bir sey kattigini gormedim daha. Parasiz ya da imkanlari kisitli adam daha fazla adam olmuyor yani. Hatta mazlum edebiyatina bagladikca bezdirici oluyor. Baskasinin fazlaligini ya da kazanimini kendine dert eden, ulvi yaklasim sergiliyorum ayagina bok atan, nasihatlar hatta turlu hayat hikayeleri dagitan adamlar buna iyi bir ornek mesela.

Adam bunu satin almis keyfini suruyor, gerisi bos laf. Modelinden once fiyatin yazildigi bir baslikta acayip ama boyle daha cok ilgi cekiypr sanirim. Hic degilse lefy konusunda ise yarar bir kac kelam donmus ortada. Yoksa safi mazlum edebiyati cidden baydi da baydi.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
MTB alanına hakim değilim bisikletin bu kadar pahalı olması sebebi nedir ? Chris king arka göbek mi :) XTR Di2 set 1000 Euro civarı diye öğrendim.
 

ziyainal

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Haziran 2012
Mesaj
406
Tepki
230
Yaş
41
Şehir
Trabzon
İsim
Ziya
Bisiklet
Merida
acaba alınca firmadan yanında hediye suluk ve suluk kafesi verirler mi öyleyse almayı düşünüyorum da :) :) alana hayırlı olsun zevk ve bütçe işi
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ultegra setli karbon bir bisiklet üstüne Avrupa'da ki Gran Fondo'lar ve Ameteur Cyclo Sportif'lere katılırım.
 

sarıibrahim

Aktif Üye
Kayıt
14 Mayıs 2014
Mesaj
110
Tepki
128
Şehir
Ankara
Bisiklet
Scott
Seçim meselesi bence alan arkadaşa hayırlı olsun
ÇOK param olsaydı Scott scale sl 700 kadroset alıp özel gramlı parçalarla alman italyan el yapımı bisiklet toplardım hem yol hem mtb dünyadaki sayılı bisikletler arasında ilkleri yaşatırdım
Yol bisikleti 5 kg
cervelo rca kadro 8-9.000 €
lighweight obermayer 935 gr :D jant seti 5000 €
campagnolo srecord eps
schmolke gidon sele borusu
ax sele borusu gidon boğazı alırdım

mtb 7 kg
scale 700 sl
wr compositi amortisör
ax premium extralite göbekli 1 kg jant seti
xx1 vites set
formula r1 batman black edition fren seti
schmolke ax mcfk tune parçalı 7 kg bisiklet alırdım

SEÇİM MESELESİ :D .......
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bir de lefty maşa olayını öğrenmek için soruyorum, patenti Cannondale'e mi ait ? Çok aşırı avantajları varsa telif ödeyip üretmek isteyen marka çıkmaz mı idi ?
 

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2010
Mesaj
2.725
Tepki
2.174
Şehir
Eskişehir
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
@Hasan Saylık


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/6c/Cannondale_Headshok.jpg/220px-Cannondale_Headshok.jpg
Head Shok suspension fork
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/ad/Cannondale_Lefty_Fork.jpg/220px-Cannondale_Lefty_Fork.jpg
Lefty suspension fork
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/CannondaleLefty.JPG/220px-CannondaleLefty.JPG
Cannondale with 'Lefty' fork racing at Fort William, Scotland
Cannondale has also developed a suspension fork called the Lefty. It started with the "Headshok" (aka "Fatty") forks. It uses 88 needle bearings to reduce friction for smooth travel with the bearings telescoping inside the steerer tube of the fork. This minimizes flexing of the fork legs and also reduces static friction, which must be overcome before the fork begins to travel.
The "Lefty" is an unusual looking fork because it only has a left side or blade. It uses the same technology as the Headshok, but desire for greater amounts of travel led to the movement of the telescoping unit off to the side to allow room for the travel. It also allowed for more mud clearance as opposed to traditional forks designs. The Lefty is now seen on many of Cannondale's high-end models, such as all the Scalpels, Rizes, and the expensive models in F series, both cross-country lines. Continual efforts at weight reduction have provided models with a carbon fiber upper tube and a titanium spindle. The titanium spindle was later replaced with a lighter and stiffer forged aluminum version. The carbon fiber upper continues to be used on the highest-end Lefties.
The availability of repair and rebuild components and experienced service technicians for Cannondale forks is much less widespread than Fox, Manitou and Marzocchi designs. However some companies have recently begun to specialize in servicing Cannondale suspension and offer mail in service. This continues to limit the Lefty to mid and high end bikes. Numerous companies now produce adapters that allow the use of Leftys on virtually any mountain bike, with few limitations on choice of headset or stem. With these adapters, riders are free to choose their components and are not restricted to Cannondale house brands or Cannondale-specific parts. Lefty forks are also only compatible with disc brakes. Some of the benefits of the Lefty fork are that it is lighter and laterally more stiff (due to dual crown assembly). The Cannondale Lefty uses needle bearings instead of traditional fork bushings, which allow for more responsive feel, and do not bind under torsional pressures. Another unique trait is unlike a traditional front fork, the lefty allows user to change the inner tube or tire with the wheel still mounted on the bike.