Scudo Sports

41 km lik parkur sonrasındaki saglık problemiz, bilin bakalım nedir?

Tepki
2
uzun bir süredir bisiklete binmeyen ve bisiklet merakı olan 2 kardesiz. pazar günü almıs oldugumuz bisikletlerimizle start aldık. evimiz kurtköyde ve bisikleti de sirkeciden aldık...:)

evet biraz parkurdan bahsedelim, vapurla haydarpasa ordan da cadde bostan sahil yolu ve cevre yolunu takiben sabiha gökcen yolunu izleyerek kurtköye geldik...

Tahmininiz üzere senelerdirr bisiklete binmeyen 25 yasında sahıslar olarak bacaklarımız tarifi mümkün olmayacak sekilde agrıdı. hadi bu kısmı normal karsılanabilir, malum alısık deiliz ve antremanımız yok.

Amma velakin gelelim tarifi mümkün olmayan agrıların merkezine ...:)
Su taytı illa giymek gerekiyor mu arkadaslar. Üzerine oturamadıgımız popolarımız yüzünden bisikletlerimize soguduk... Bu normal midir? Malum izlediğimiz yol uzun süredir alısık olmayan bizlere fazla geldi, bunu kabul edebilirz. Ancak sele de mi problem var diye de düşünmeden edemiyoruz.

Acaba her yeni baslayan bu acıları cekiyo mudur arkadaaslar yaaaa:eek: :eek:
Tecrübelerinizi paylasırsanız cok seviniriz...
Uzun oldu ama idare edin:)

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
Scudo
ilk gün sendromu olmuş :D uzun süre ara verip ilk defa bindiğinizde baya bi acı çekersiniz 3 gün 5 gün hatta daha fazla sürebilir daha sonraki sürüşlerinizde o kadar acı çekmessiniz pedli tayt gerçekten rahat oluyor tavsiye ederim :in:

@güner yılmaz

İyi günler öncelikle geçmiş olsun diyorum :)

İlk gün için malum o bölgelerin aciması biraz normal ama baktınız sonra yine acıyor selenizden kaynaklanıyor olabilir.
Selenizi değiştirin mümkünse jelli sele kullanın örn: ben sportuer marka jelli sele kullanıyorum gayet de rahat ama herkesin anatomik yapısı farklı sonuçta..

Pedli tayt a gelince..
Gerçekten son derece rahatlık veriyor :D
Eğer tayt giymekten rahatsız oluyorsanız tayt giyip üzerine onu kapatacak bir şort giyerseniz hem kimse size cins cins bakmaz :D hemde acı olayına son noktayı koymuş olursunuz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Not ilk günden sonra birkaç gün de bu ağrılar olabilir. Sabır diyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Bariskkk
@Burak ELMAS

arkadasım ilgine tesekkür ederim, bu acılar insallah bidahakine yumusar.:)

@Sedonaci_Baba

yardımcı oldun tabiki arkadsım, bu arada herkesin böyle mi oluyor acep, resmen insanı bisikletten sogıutan bi agrıdır bu....:)yav gülüyoruz ama aslında aglanacak bi halimiz var. büyük bi hevesle aldık ama sogumak da istemiyoruz bisikletten...

Kalçalarınızdaki ağrılar 1 hafta-10 gün içinde geçer. Kaslarınız ve eklemleriniz bu yeni duruma alışana kadar sızlar, normaldir. Bunun da en iyi ilacı hafif hafif, zorlamadan bisiklet sürmeye devam etmektir. Mutlaka dikkat etmeniz gereken şeyler uygun sele ayarını yapmak ve çok düşük devirde pedal çevirmeyerek eklemlerinizi zorlamamaya çalışmaktır.

Yani ben 1 yıl önce bisiklet sürmeye geri dönmüştüm bırakalı da 3 yıl olmuştu başlayınca bendede acayip bir acı-ağrı birşeyler oldu , tanıdığım insanlarda da çoğunlukla böyle oluyor.
Acımıyor diyen de yalan söylüyordur bence :D

Maalesef bu ağrılar oluyor ve bir kaç gün devam ediyor. Hatta eğer dikkat etmez iseniz, küçük çapta yaraların oluşması bile söz konusu olabilir.
Sedonaci_Baba'nın dediği gibi en iyisi pedli tayt kullanmak. Bisikletten soğumaktansa milletin cins cins bakmasına aldırmadan kullanmaya başlayın derim. Pedli taytın konforunu yaşayınca, milletin ne dediğini ya da nasıl baktığını umursamayacsınız bile.

@Sedonaci_Baba

aynen hocam ya, suan cektiklerimizi tahmin edebiliyosundur.
Kardesle birlikte tayt alacaz gibi, e onun üzerine de kapri vs tarzı bişiler...:)
galiba en mantıklısı bu.

Peki hocam su durumda ne kullanıyosun, tayt vs var mı? Bu agrıları cekmiyosundur heralde.

Tayt kullanmıyorum bir ara takmıştım kullanmaya ama şimdi jelli sele kullanıyorum zaten sürdüğüm 1 günde 30 km falan yol :)

Ama tayt da en rahatı hani :)

Not:
Ongun Yücesan abiden duyduğum kadarıyla
Kent Park'taki Decatlon mağazasında ucuz pedli taytlar varmış ama siz istanbuldasınız kendisi ucuz tayt satan biryer biliyor mu diye özelden sorayımmı?

@Sedonaci_Baba

valla hocam bizimki de fena bi sele değil gibi görünüyor.
ancak sadece sele ile olacak iş değil galiba bu olay....

bisikleti ilk aldığımda sele benimde canımı acıtmıştı hatta ben de jelli sele kılıfı filan araştırmıştım ama 1 hafta 10 gün kadar ısrarcı olun fazla ara vermeyin kısa süre sonra seleye alışıyorsunuz. Prdli tayt da uyum sürenizi kısaltır, taytın bir avantajıda kasık bölgesindeki teri emmesi ve o bölgeyi mümkün olduğunca kuru tutarak hijyen sağlaması ve olası tahriş ve mantar oluşumunu önlemesi. Birde tayt alırsanız içine iç çamaşırı giymeyin ve her kullanımdan sonra taytı mutlaka en azından durulayıp kurumaya bırakın.

* Pedli tayttan şaşma

* Birde malum bölgeyi kıldan , tüyden arındır . Bunlarda tahriş eder , ayrıca kıl dönmesi yapar , zaman içinde

* İdman sonrası bu bölgeye de soğuk su tut , kan akışını hızlandır .

* Nivea tarzı bir kremle masajda iyi olur

* Pişik ihtimaline karşı da pudralamayı unutma

* İdmanların temposunu yavaş yavaş artır . Birden 41km gerçekten abartı olmuş.

* Hayatta hiçbir şey sağlığınızdan daha kıymetli değildir . Bu nedenle sağlık için spor yaparken ,sağlığından olma

Ongun abi açık değil ama attım ben mesajı
Bu arada orkun arkadaşımızın dediği iç çamaşırı hatasına sakın düşmeyin ben de bir kez düştüm ve sonuç:
Dayanılmaz pişiklerle dolu tam 2 gün :D

@Sedonaci_Baba

sağolun arkadaslar, bunlar önemli bilgiler. yasasın bisiklet severler dayanısması...:)

Hocam, sen cevabı alınca bana da özelden bi msj atarsan cok sevinirim.

@güner yılmaz

Üzülerek söylüyorum ki 50 mesajınız olmadan özelden konuşulmuyor:(

@Sedonaci_Baba

Hay Allah yaa.
Neyse bu konuyu takibedeceğim, burdan yazarsan da anlasırız.
Sağol dostum cok yardımın oldu.

@Tarık Kalkan

yav bu konuda anlasılan o ki, hiç de erkeklik yapmaya gerek yok.
Bu pedli tayt hakkaten zaruri bir ihtiyac gibi görünüyor. Ancak söyle de bir soru akla geliyor, tayt kullnamaya basladıktan sonra da uzun turlarımız olacak. Bu tayt agrıyı sıfıra mı indirir, yoksa kısmen mi bir cözüm olusturur?

@güner yılmaz

Bence ilk birkaç gün tayt giymeyin 1 hafta falan ağrıları çekin,çekin ki seleye alışın sonra pedli tayt alınca farkını anlıyorsunuz.

Tayt hakikaten gerekli.
Ben şu an öyle uzun turlara falan kalkışmıyorum ama uzun turların olsa kalkışırım tabii.
Tayt bence o bölgedeki ağrı için en etkili ve en kesin çözümdür, ama bacaklardaki ağrıları 1 haftaya yakın mecbur çekmeniz lazım ben bu ağrılar için at kestanesi kremi ve voltaren kremi kullanıyordum harici bir kullanım olduğu için deneyin derim belkki faydası olur.:) ben çok faydasını gördüm:in:

Geri