Scudo Sports

4000 liraya yol bisikleti

@Fatih EZEN

@Fatih EZEN

Tiagra'yı hor gördüğümü nerden çıkardınız? "Vasat" ne demek bilmiyorsanız sözlüğe bakın lütfen.

Scudo
Yorumlariniz için çok teşekkürler.farklı yorumlarlada kafam karıştı şöyle soyleyim.carbon için fiyat düşük biliyorum.alüminyum kadroda olur masasi carbon falan olsa da yeter.ben aldıktan sonra komponentleri yukseltebilirim onun için çok detaya inmeyin.bana 4000 ham fiyata ne alabilirim onu söyleyin :)

@Mert-Demir

Bence son derece yanlış bir yorum. Aklınıza gelen en iyi vites donanımını takın bisiklete ama kadro ve jant esniyorsa o donanım hiçbir işe yaramaz ne kadar hafif olursa olsun bisiklet performanslı da olmaz.

Konuya dönersek, şu linkteki (link) Lapierre'yi alırdım ben.
Tiagra kötü bir sistem sayılmaz, jant da ileride yükseltilebilir ama görüntü ve sağlamlık olarak üst düzey bir kadro alınmış olunur.

Önceki bisikletim Trek madone 3.1 2011 full karbon shimano 105 5700 setli bir bisiklet idi kilosu 8.3 civarıydı
Şu andaki bisikletim cannondale caad10 2013 maşa karbon kadro aluminyum shimano ultegra 6700 setli bir bisiklet kilosu 7.3 civarı

Kıyaslama yaparsam her türlü cannondale bir adım önde. alt seviye bir karbon bisiklet almaktansa daha performansli aluminyumu tercih edebilirsiniz .İki alüminyumu tavsiye edebilirim.Biri specialized allez diğeride cannondale caad serisi .İkisinide kullandığım için bunları önerdim.Corratec dolomiti, carraro dambiez gibi alüminyum bisikletlerde kullandım tiagra sete sahip diğeri campagnolo xenon ve veloce setliydi .Beni çokda tatmin etmedi.

Caad10 nasıl 7.3 kilo emin misiniz? 105 olanı almayı düşünüyorum ve nerede görsem 8.5 kilo pedalsız @Arda_7

benim kullandığım cannondale caad10 ultegra modeli aksium/1750 gr) jantla pedalsız ağırlık 7.6 olarak .Ben mavic ksyrium sl superlight premium/1400 gr ) jantla kullanıyorum .7.3 civarı (link)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Anladım.Böylece jantların falan ne kadar fark ettiğini öğrenmiş oldum.Teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Arda_7
@Berke K.

Piyasada esneyen kadro diye bir şey var mı emin değilim daha bir tane esneyen yol bisikleti görmedim çok ciddi aşırının ötesi yani hayvanlık derecesi basınç gören çatlıyor patlıyor.Esneyen jant ne demek onu çözemedim bir jant esniyor ona jant denmez.

Bu arada birkaç öneri verebilirim.

(link)

Bu bisikletin kadrosu 860 gram. Shimano 105 iyi bir set. Jantlar vasat. Altyapısı güzel bir bisiklet ağır ama concept ex parçalar yüzünden onları zamanla halledersin 7.5 altına düşebilir.İç lastik değiştirmek bile 100 grama yakın kurtarmıştı beni.

Son olarak bir ek daha yapayım bence en iyi fiyat performans bu ürün.

(link)

Ağırlığı 7.5 kg geçmez herhalde :)

Sıkı pazarlık yapmayı unutma dolar kuru 2.30-2.35 civarına düşerse sedona inanılmaz uygun:)

@mehmetakbas
Vereceğiniz para karşılığında bisikletin size ne sunmasını istersiniz, göze hitap etmesine artı olarak?

Bende Canyon vardı. Endurance 8.0. Maalesef sattım. 7.5 kg tam aradığınız gibiydi. Keşke önce açsaydınız konuyu. Şuan kargo da :)

105-5800 setli. Forumda Cube satan birisi vardı. 3750 Tl'ye Bence çok çok iyi bir fiyat. O fiyata o bisiklet kaçmaz. Bir bakın derim

• Beğen
Tepkiler: mehmetakbas
@Mert-Demir

Tanıdığınız 1.85-1.90 boylarında fizikli biri varsa alüminyum kadronun ayakta sürüşte nasıl esnediğini ona sorabilirsiniz.. :)
Size sadece Sedona'nın f/p konusunda katılıyorum.

@Ebubekir
@Hüseyin Gündoğdu daha iyi bilgi verebilir yazın tanıştığımızda kullandığı Aksium jantların esnediğinden bahsetmişti...

@Mert-Demir

Esnemeyen kadro yok, bundan emin olabilirsiniz. Bisikletten inip pedalı saat 3 konumuna getirip arka freni sıkarak bir ayağınızla pedala yüklenirseniz kendi gözünüzle görebilirsiniz kadronuzun ve jantlarınızın ne kadar esnediğini.

Ayakta pedallarken kadronun 3-5 milim esnemesi hissedilebilir mi, veya ne kadar güç kaybettirir ayrı konu...

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@KuzuBoyz
En azından 105 5800 olması ve rs 11 vb. Janta sahip olması.kadro aerodinamiği olarak da iyi olması

@mehmetakbas

Bildiğim kadarıyla Merida Reacto dışında aluminyum aero bisiklet yok. Karbon kadrolu aero bisikletler de sizin bütçenizden yukarıda başlıyor genelde. Dolayısıyla şunu öneririm:
(link)

Aklımda reacto 400 cannondale caad10 105 cube agree GTc pro var

Almaya karar verdiğiniz modeli Aksaray'da bulabilecek misiniz?

Geri