Scudo Sports

40 litre diye satılan Semçanta heybenin 28 litre çıkması

14 litre gelen bir çanta neden yaklaşık 20 litre diye satışa konulur üstelik bununla ilgili size şikayette geliyorsa şikayet eden müşteriye şişince 20 litre oluyor diye bir cevap veriliyorsa kusura bakmayın ben buna iyi niyet göremem aradaki fark 1 litre iki litre değil 6 litre bence yapılacak tek şey doğru ölçüler yazılıp öyle fiyatlandırılması

Scudo
Merhabalar.

Öncelikle öz eleştiri yaparak kendi hatamızdan bahsetmek istiyorum. Yazılı yapılan eleştirilere (n11, facebook) doyurucu cevaplar veremedik.

Bu video umarız doyurucu bir cevap olur.

Tüm satış kanallarındaki açıklamalarda sadece litre değil en boy yükseklik ölçülerini de yazmıştık. Çantanın litre hesabının bu 3 değeri çarparak yapılamayacağını videoda göstermiş olduk.

Ancak şunu da belirtmek isteriz. Kim hangi çantamızı hangi kanaldan alırsa alsın tüketici hakları gereği belirlenen süreler içerisinde ve çantaya bir zarar vermeden koşulsuz iade hakkına sahiptir. Bu başlığı açan arkadaş bize böyle bir taleple gelmedi. N11’den yorum yazmış ancak 1bisikletmasali olarak adlandırdığımız bisikletle Türkiye turuna denk geldiği için görmemişiz. Yazmak yerine arasaydı daha o tarihte çözülecekti sorun. Facebooktan elimizden geldiğince cevap yazdık, yazışarak anlaşamayacağımızı anlayınca da telefon numaramızı gönderip ihtiyacı gidermeye yönelik birlikte çözüm üreteceğimizi betirttik. Ancak arayan olmadı. Şimdiye kadar bize telefonla ulaşıp bir problemden bahseden tüm müşterilerimizin sorunlarını çözmeye özellikle itina gösterdik. Çünkü videoda da bahsettiğimiz gibi müşteri olarak değil bir gün birlikte pedallayabileceğimiz hobi arkadaşımız olarak görüyoruz tüm çanta alan pedaldaşlarımızı.

Bir konuda eleştri yapmak isterim ;

IMG_20200715_175324_5.jpg

Çantalarım Anunnaki 2x15 ler, ama sizin çantanızla ya aynı yada biraz büyük gibi duruyorlar, oysa hiç ölçmedim, içine koyduklarımla vs hesapta yapmadım.
Ben olsam hacimleri 35 derdim ( yani 18x2 gibi ), sorun kalmazdı. Ya da ebatları 1 er cm büyük yapardım mesela..Milletçe "çoğu var, azı yok" ürünleri almayı seviyoruz, max değil min ölçüye göre hareket ederseniz müşteri tatmini anlamında daha olumlu olacağına inanıyorum.
Burada benim gibi yapıcı yaklaşmaya çalışan, "üçkağıtçı" yakıştırmasına tepki veren tek kişi (everhardı tenzih ederek) @mariokaldato oldu...Türk milletinin ruh halinin geldiği nokta bu maalesef. 🙁

Forumdaki katılımciların yorumlarını ve firmanın paylaşımını izledim.Polemik yaratma peşinde olan bir insan değilim.

Başlığı açan arkadaşın paylaşımından;

"Gelelim litre hesaplamasına.Çanta “Yaklaşık 40 lt kapasitelidir. Ürün ana bölme ölçüleri; 29x40x12 cm’dir.” bu şekilde satılıyor"

*Ortlieb firmasının ürünlerini satan sitede, 2×20 litre kapasiteli heybelerinin ölçüleri 32×42x17cm olarak geçiyor.

Hesaplaması ve karşılaştırılması takdirinize..

@semçanta video için teşekkür ederiz. Ancak benim aklımda hala cevapsız kalan sorular var:

1. Google'da basit bir "How to calculate volume of bike bags / bike panniers?" araması yaptığımda, karşıma çıkan tüm sonuçlar şunu söylüyor: "Çantanın enini, boyunu ve yüksekliğini çarparak hesaplanır."

2. Videoda yaptığınız kum testi, ancak bisiklet çantalarımızda kum taşıyorsak işimize yarar. Oysa biz çantalarımızda kum değil eşya taşıyoruz. Çanta hacmini kumla ölçen bir üreticiye, satıcıya, kullanıcıya rastlayamadım ne yazık ki. Birkaç yayın, çanta hacmini pin-pon toplarıyla ölçmüş ki pin-pon toplarının kapladığı hacmin yoğunluğu baz alınırsa, sizin kullandığınız yönteme göre çok daha sağlıklı bir ölçüm yolu.

3. Mesajınızdan anladığım kadarıyla, "İade için yasal süre geçti" diyerek çantalarla ilgili herhangi bir değişim-iade yoluna gitmeyeceksiniz. Bu tercihinizin pek de akıllıca ve müşteri dostu olmadığını söylemek isterim. Ölçüm konusunda kendi tezinizi dayatmanız, sorun yaşayan arkadaşın konuyu yasal zemine taşımasına sebep olacaktır. Bisikletçileri müşteriden ziyade arkadaş olarak gördüğünüzü söylüyorsunuz. Eğer arkadaşlarınıza karşı sergilediğiniz tavır bu ise, pek fazla arkadaşa sahip olmadığınızı da düşünmeden edemiyor insan.

Bu yaşananlardan kendi adıma çıkardığım sonuç şu: Çantanın kırılan 1 çift montaj aparatını, şu pandemi döneminde dünyanın öbür ucundan ücretsiz kargoyla bana ulaştıran ve parçanın kırılmasından dolayı defalarca özür dileyen Vaude, Ortlieb gibi markalar dururken, amatör kafayla iş yapan yerli markalardan uzak durmak isabetli olacak. Gerekirse 2 misli fazla öderim ama hiç değilse kum hesabı, ebced hesabı gibi saçmalıklarla kafamı yormak zorunda kalmam.

Vaude, Ortlieb gibi markalar dururken, amatör kafayla iş yapan yerli markalardan uzak durmak isabetli olacak.
Keşke zengin olsak hepimiz alabilsek. Vaude diye yola çıkmıştım 2.elin yırtığına bile 700-800 fiyat görünce nacizane 250 ye takımını almıştım.Zaten bahsettiğiniz seçenek hep var orada, "alım gücüne sahip " olanlara..Gariban alamıyorsa tura nasıl çıkacak...

Bende isterim egea parasına mercedes cla ya binmek...Keşke...

Şirket bilimsel bir şekilde çantalarının büyüklüğünü ispat ediyor, burda hala gelip beğenmeyenler var. Kimse "litre"nin bilimsel tanımından bahsetmemiş bile. Litre, normal şartlar altında, 10cm x 10cm x 10cm yani 1 desimetreküp suyun kapladığı hacimdir. Yani siz 1 desimetreküp sudan kaç kere bir kaba doldurabiliyorsanız, o kadar litre deme hakkına sahipsiniz. Bunun dışında yapılan her ölçüm "yaklaşık" sonuç verir. Buna kum da, fasulye de, pinpon topu da dahil.

Eğer videodaki gibi kumla uğraşacak vaktiniz yoksa ama yine de kabaca bir hacim hesaplaması yapmak isterseniz, çantayı asla esnemeyecek bir kap gibi düşünüp boyutlarını çarparsınız. Ancak aldığınız sonuç gerçek hacimden küçük olur. Çantayı çekiştire çekiştire maksimum esneyecek uzunluklarını bulursunuz onları çarparsınız, bu sefer de gerçek sonuçtan fazla çıkar çünkü içi dolduğunda bu değerlere ulaşacak şekilde esnemez. En doğru method da videoda gördüğümüz gibi, aralarında en az boşluk kalacak bir malzeme bulup (kum, toprak vs.) hacminden emin olduğunuz referans bir kaptan (videoda 5 litrelik su şişeleri) boşaltarak bu işlemi kaç kere yapabildiğinizi ölçmek.

Çantalara kendim sahip değilim ve böyle bir deney yapamıyorum. Ancak başlık sahibinin bahsettiği ve firma sahibinin videosunda kullandığı çantalar aynıysa, 14.92L bir çantaya 4 tane 5 litrelik kum sığdırmak imkansızdır. O yüzden ben de burada herhangi bir "üçkağıtçılık" göremiyorum açıkçası.

@semçanta
Öncelikle vakit ayırıp yaptığınız kum testi için teşekkür ederim. İlgilendiğinizi göstermek adına iyi oldu.
Ancak benim hala aklıma takılan bazı noktalar var.
1- İlk mesajımdaki, ikisi de 20 lt olan, Semçanta baykuş ve Decathlon 500 heybenin yanyana çekilmiş fotoğrafındaki bariz fark. Bu yalnızca fotoğraf ile sınırlı değil. Zira Decathlon heybeyi bizzat ben kullandığım ve tura birlikte çıktığım arkadaşımda da baykuş heybe olduğu için kapasiteleri arasındaki farkı gözlerimle gördüm. İçine sığan ve sığmayan malzemeleri şahsen tecrübe ettim.
2- @Kuzbass ın da belirttiği konu. Buyrun 20 lt olarak satılan Decathlon 500 heybenin ölçüleri.
1617392332968.png
3- Heybeyi kullanan arkadaşım 20 yıldan uzun süredir dağcılık ve sportif kampçılık ile aktif olarak ilgilenmekte. 40 litrelik Deuter sırt çantasına rahatça sığan malzemenin 40 litrelik baykuş heybeye sığmadığını gözlerimle gördüm.
4- Çektiğiniz video ile baykuş heybenin net olarak 20 lt hacme sahip olduğunu kanıtladığınızı düşünüyorsanız neden sitenizde yer alan ürün açıklamasını 40 litre iken 35 litre olarak revize ettiniz? Aşağıdaki ilk link eski açıklamaya, ikincisi ise güncel olana aittir.
(link)

(link)

4- Son olarak baykuş heybe sahibi arkadaşım az önce aşağıdaki videoyu bana gönderdi. Paylaşıyorum.
(link)

Bunların ardından belirtmekte fayda görüyorum, heybeyi kullandık. Dolayısıyla iade ya da değişim gibi bir talep olmadı. Kaldı ki isteğimiz tatlı dilli bir açıklama ve belki bir özürden fazlası değildi.
Emeğinize, girişiminize ve yerli bir üretici olarak bu pazarda bulunmanıza saygı duyduğumu da belirmek istiyorum. Yazdığım tek bir satırda da Semçanta yı üç kağıtçılıkla suçlamadım. Ortada var olan bir hatayı düzeltmek isteme çabası ve insanları bilgilendirme isteği bu başlığın açılmasının nedenleriydi. Zaman ve emek harcayarak çektiğiniz video üzülerek belirtmek isterim ki beni pek de tatmin etmedi.

Kardeşim matematik ortada, ilk yayınlanan mesajda 40 litrelik Btwin 500 çantayla yan yana çekilmiş fotoğrafta bariz fark ortada, yukarıdaki Whatsapp videosunda 10 litrelik pet koyunca çantada yer kalmamış, daha nedir kum doldurmalar bilmem neler?

Atölyede 2 dakikada geniş çanta dikip koymadığınızı nereden bilelim? şu 10 litrelik şişe koyma videosundan sonra bende böyle bir intiba oluştu. Yanlış hesapladık, kusura bakmayın deyin gitsin. Yani yazıktır günahtır. Bu çantayı 40 litre olduğuna güvenip alan yaya kalır. Haksız mıyım?

Neden başka markalarla karşılaştırıyosunuz? Adamlar ölçü olarak litre vermiş. Deselerdi ki çantanın hacmi 1 çift decathlon çantasıdır veya ortliebdir anunnakidir , o zaman onlara göre küçüktür büyüktür denebilirdi. Ama 40 lt demişler ve öyle olduğunu ispatladılar. 20 değil de 18-19 çıksaydı gene değişmezdi bence. Yaklaşık sonuç. Dışarda açık gözü olsaydı o da litreye girecekti mesela ama çantada yok heralde

4- Çektiğiniz video ile baykuş heybenin net olarak 20 lt hacme sahip olduğunu kanıtladığınızı düşünüyorsanız neden sitenizde yer alan ürün açıklamasını 40 litre iken 35 litre olarak revize ettiniz? Aşağıdaki ilk link eski açıklamaya, ikincisi ise güncel olana aittir.
(link)

(link)

Bu da ayrı bir ilginçlik. 40 litre olan çanta, konu gündeme gelince 35 litreye inmiş! Yakında 30 litreye de iner o. Peki bu çantayı kullanan o kadar insana yapılan haksızlık değildir de nedir? Bence geri çağırma gibi bir uygulama ile özür dilenmeli.

@everhard
E arayın konuşun dostum...Bence baştan aramalıydınız...Size tavsiyem direk görüşmeniz. Boşverin facebook vs yi..🙂

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Neden başka markalarla karşılaştırıyosunuz? Adamlar ölçü olarak litre vermiş. Deselerdi ki çantanın hacmi 1 çift decathlon çantasıdır veya ortliebdir anunnakidir , o zaman onlara göre küçüktür büyüktür denebilirdi. Ama 40 lt demişler ve öyle olduğunu ispatladılar. 20 değil de 18-19 çıksaydı gene değişmezdi bence. Yaklaşık sonuç. Dışarda açık gözü olsaydı o da litreye girecekti mesela ama çantada yok heralde

Kardeşim adam videoda çantaya 10 litrelik su şişesi koymuş, çantada kol girecek kadar yer kalmış. Biz bu çantaları hafriyat işinde kullanalım diye mi alıyoruz? Kum mu çekeceğiz? Eğer aşağıdaki (soldaki) semçanta 40 litreyse, peki yanındaki 40 litre olarak satılan Btwin 500 (sağdaki) heybe kaç litre? Decathlon'a söyleyelim, kum testi yapıp 80 litre yazsınlar 🤣 🤣 🤣 🤣

IMG-20210328-WA0012.jpg

Kardeşim adam videoda çantaya 10 litrelik su şişesi koymuş, çantada kol girecek kadar yer kalmış. Biz bu çantaları hafriyat işinde kullanalım diye mi alıyoruz? Kum mu çekeceğiz? Eğer aşağıdaki (soldaki) semçanta 40 litreyse, peki yanındaki 40 litre olarak satılan Btwin 500 (sağdaki) heybe kaç litre? Decathlon'a söyleyelim, kum testi yapıp 80 litre yazsınlar 🤣 🤣 🤣 🤣

260096 dosyayı görüntüle

Söyleyin yazsınlar. Ayrıca çantaya 10 litrelik su şişesi koymak da müthiş bilimsel bir methodmuş. Firma bundan sonra çantasını satarken "çantamız bir tane 10 litrelik su bidonu ve bir kol büyüklüğündedir" diye yazsın.

Siz hafriyat işinde kullanmayacaksınız diye, bilimsel bir şekilde ispatlamasınlar mı çantalarinin büyüklüğünü? Zaten çantanın ne kadar "litre" olduğunu tartışırken, çantaya ne kadar su doldurulabileceğini tartışınız sayfalardır. Kim bisiklet çantasına su basıp taşıyor? O zaman en baştan litre muhabbetine girmek yanlıştı.

@Arena
Futbol topuyla mı olabilirdi test mesela? Karpuz? Ayakkabı mı? sonuçta litre testi su gibi tam dolduran bir maddeyle (1 litrenin tanımında da su var) yapılır, arabanın yakıt deposu 50 lt...Karpuz sığar mı?

Söyleyin yazsınlar. Ayrıca çantaya 10 litrelik su şişesi koymak da müthiş bilimsel bir methodmuş. Firma bundan sonra çantasını satarken "çantamız bir tane 10 litrelik su bidonu ve bir kol büyüklüğündedir" diye yazsın.

Siz hafriyat işinde kullanmayacaksınız diye, bilimsel bir şekilde ispatlamasınlar mı çantalarinin büyüklüğünü? Zaten çantanın ne kadar "litre" olduğunu tartışırken, çantaya ne kadar su doldurulabileceğini tartışınız sayfalardır. Kim bisiklet çantasına su basıp taşıyor? O zaman en baştan litre muhabbetine girmek yanlıştı.

Sayın kardeşim, bilimsel yöntem şu:

58x12x35 bu çantanın ölçüleri öyle değil mi? Firmanın yayınladığı rakamlar bunlar. Eğer ilkokul matematiğin varsa, bir hesapla bakalım, kaç çıkıyor.

Geri