Scudo Sports

4 Temmuz pazar büyük hedef: uludağ

Uludağ turumuzu dün tamamlayarak gece yorgun fakat mutlu bir şekilde evlerimize ulaştık. Geziye katılan başta bize yaptığı rehberlik nedeni ile Dinçer'e, Tophaneye kadar eşlik eden Mert Yazgan'a, Karamürselden sabaha karşı yola çıkarak bizlere katılan Birol Çakır'a, İstanbuldan katılan dostum Metin'e, 3 hafta önce Kapıdağ turu ile bisikletle ilgilenmeye başlamasına rağmen azimle ve gücünü zorlayarak çıkışı tamamlayan Atakan'a, tansiyon problemi ve dizindeki ağrılar nedeni ile bilet aldığı bir önceki feribota yetişmek zorunda olduğundan tepeye çok az kala inen sevgili Bülent'e, bizi Güzelyalıdan karşılayıp düğüne gitmesi gerektiğinden Çekirge ve Tophaneden gelen yolların kesiştiği noktadan geri dönmek zorunda kalan sevgili Ahmet Ertan'a, Güzel yalı feribot iskelesinde görevli olup formu yakından takip eden, Trilye gezimizden dönüşte tanışıp görüştüğümüz, dün gecede feribota binmek için araç parkında beklerken yanımıza gelip bizlerle kısa bir sohbet yapan ama her nedense bu seferde adını sorup öğrenmediğim bisiklet sever dostumuza çok teşekkür ediyorum. Sohbetin ve eğlencenin tadını çıkarabileceğimiz daha kolay bir parkurda yeniden birlikte pedal çevirmek üzere, hoşçakalın.

Scudo
geçmiş olsun
ayağınıza sağlık

fotoğrafları merakla bekliyoruz.

sonbaharda bir tur daha olursa buradaki tecrübelerinizle daha kolay olacaktır.

@kerem seckin

Keremciğim bu arada sana ve Çınarcıktan dönüşte konuyu açıp gaz veren ve sonrasındada vaz geçen arkadaşlarımada teşekkür ederim. Bu turu onların sayesinde gerçekleştirdik. Benim bu havada bu işe kalkışmaya hiç niyetim yoktu.
Şaka bir yana bir hedefi daha geride bırakmış olduk. Bundan sonra bir süre deniz kenarlarında dolaşmak istiyorum. Bu havada vücudumuzun limitlerini fazla zorlamamak lazım. Fotoğrafları dün geceden beri facebooktan izleyebiliyorsunuz. Ayrıca linkleride hazırladım. Anlatımı da yaptıktan sonra beğeni,nize sunacağım. Bu gece veya yarın sabah forumdada görebileceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Kumbaracı
ben ekibin katibiyim :)
kalemim pedalımdan kuvvetlidir
gaz degil o :)

neyse ikinciye inşallah
facebook için bir link verirmisin abi bakalım resimlere

@Orhan Kılıç

Bende sizlere tanıstığıma herseyden once çok memnun oldum. Fakat dünkü tırmanısta fiziksel ağrılar ile derdim olmadı.. Sıcak nedeni ile asrı su kaybtettim. Tansiyonumyükseldi. BU sekilde yinede zirveye çıkmak için büyük biraptallık yaptım. Ve son olarak arkadasıma uzkatn ben bittm isareti yaptım. Midem bulanıyoru lellerim ve yaklarım tutriyordu. Yolda bir kaç araba durup iyimisiiz diye sordu. Açıkcası içinde blunduğu m durumdan korktum. Bu probelemi net olarak yasadığım yerden geri donerek belkide Bursanın tadını çıkarmam daha mantıklı olabilirdi. Bir sporcunun yapması gerekende bu idi.

Bir dahakine denermiyim Doğru zamanda bunu deneyeceğime ve son bir kaç km de dahil yolu tamamlayacağıma eminim.

Yoldada basıma gelmyen kalmdı. Feribot a nerede ise yetisemiyordum. Mudanyada feribotnedeni ile trafik vardı. Bisikleti soktüğümüz için arkadas ile kosarak zor yetistik. O arad atelefonumuu arkasımın arabsında unuttum. Feribot teknik bir arazı nedeni ile 22:05 de Yenikapıya vardı. Zaten beynim donüyor gozlerim zor açıyorum birde teksiye bisikleti aldırtamadım ve karakoye kadarbisiklete bindim. İskeyleye geldim vapur hareket etti. Yani onuda kaçırdım. Bir yarım saat te burda kaybettim. Haydarpasaya vardım. 23:35 treniin hareketne 10 dk vardı. Ve o yorgunlukla gecenin o saatinde yanlıs trene bindim ama uyuyourm artık. Sonra yanımdan tern geçti ... bende moral iyi eksileri düstü. 12:10 geçe benimyanlıslıkla bindiğimtren hareket etti. Vapurda eldivenlerim kaybettim.Belkide iskelede yalan oldular. 01:00 i bir bes on dk. geçe eve vardım. Ama ne yaptığımı bilmiyorum. Yattım ama uyuyamadım. Suan hala sersem gibiyim ve ne yiyip ne içmem gerektiğini bilmiyorum. Çünkü hereseyi yemek ve içmek istiyorum.

Donüse geçmeden once yerde yatar iken Bursalı ibir bisikletli grup sanıyorum yanımdan geçtiler ve bir tanesi bağırara .. Adam bitmis lan. dedi. Bende ordan sonra hani ilgilenmidinz bari konusmayın diye içimden geçirdim. İnerken bir mola verdim. O arada sinirlerim bosaldı ve ağladım ağlayacaktım. Buna izin vermedende yine asağıya indim.

Sıcak ile ciddi anlamda sorunum var. En son doktorun da dediği gibi..herkes çolde dort gün..sen iki gün yasarsan bu terleme ile sanslısın. .... bu durumda haklı olmasından ve bunu bizzat yasamış olmaktan nefret ediyorum simdi.

Artık yaz için limitlermi biliyorum. Fazlasına gerek yok. :)

• Beğen
Tepkiler: Tufan Yuzseven
@Orhan Kılıç

Orhan bey merhaba,

Biz de 3 arkadaş Ağustos ayı gibi Çekirge'den çıkıp Uludağ zirvesi yapmak istiyoruz. Bunun için sıcaktan etkilenmemek için en geç Çekirge'de kaçta olmak lazım?

Planımız İzmir'den arabamıza 3 bisikleti koyup Bursa'ya ulaşmak daha sonra bizikletler ile Uludağ zireve ve dönüş.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@uzaktr

Güzelyalıdan Bursaya gelirken fazla hızlı hareket ettin ve az ileride mola verdiğinde dediğin gibi adeta havuza girip çıkmış gibiydin. Hava gerçekten çok sıcaktı. tırmanmaya başladığımızda termometre 37 dereceyi gösteriyordu. Bir ara Dinçerden teleferiğin bisikleti aldığını öğrendiğimde espri olarak sana bizim ne işimiz var kendimizi bu kadar sıkıntıya sokuyoruz teleferiğe binip çıksaydık fotoğraf çektirir dönerdik demiştim. Geçmiş olsun önemli olan hepimizin sağ salim geri dönmemizdir.

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
@Mustafa Kumbaracı

Çıkışı Çekirgeden değil Dinçerin yönlendirmesi ile kullandığımız Tophaneden yapı. Yol birkaç km uzuyor ama rampa daha az. Bu konuda ne kadar isabetli karar verdiğimizi Çekirge tarafından inerken daha iyi anladım. Bursali bisikletçiler bu yolu mümkün olduğunca erken çıkıp 10 gibi tepeye ulaşıyorlarmış. Çıkış zamanınız performansınıza ve kalabalığa bağlı olmakla birlikte siz 3 kişi olacağınıza göre mecburen birlikte hareket edeceksiniz. bu durumda en geç 6 da başlarsanız iyi olur. Yolda su bol. Yanınıza fazla ağırlık almayın.

• Beğen
Tepkiler: Agamemnon
@uzaktr

Öncelikle geçmiş olsun.Anlattıklarınızdan hipertermi/aritmi/dehidrasyon(sıvı kaybı) sekansı yaşadığınız anlaşılıyor.Bence vücudunuzdaki izotonik sıvı dengesini tekrar kazanmak için 1-2 gün sulu yemekleri tercih edin.Sindirimi zor gıdalardan kaçının.İçinde sadece Sodyum ve klor metabolitleri bulunan içecekleri kullanabilirsiniz.(izotonik spor icecegi gibi.Enerji içecekleri değil)Ve bol bol su için.

:in: @Orhan Kılıç

Asırı terleyen birkisi olarak çok hızlı tuz ve menaral kaybı yasıyorum. Doğal oalark herseyi olumusuz baslakta etkiliyor. Artık bir sonraki tura bakıyoruz. Umuyorum sampiyon olacağız. :) (Klasik futbolcu yorumu.)

Geçti Orhan abi rahat olsun için. :). Senin daha onceki mesajlarından birinde yazdığın gibi deniz seviyesinden uzunca bir süre ayrılmayacağım. :in:

@Selahattin Serkan BAYAR

Gecede dahil olmak üzere sürekli olarak sıvı tüketmeye gayret gösterdim. Suan mesajı yazarken bile yanımda 1,5 litrelik soğuk su sisesi var. GÜnlük olrakda normalde su tüketimime dikkat ederim.

Dağcılık ile ilgil çok kitap okumusumdur. Hatta bisikletten sonra yapmak istediğim bir spor. Fakat içinde bulunduğum durum Mudanya da ilk rampada basladı diyebilirim. 1,5 litre suyu orada bitirmistim ve hatta dalağım bu nedenle şişmişti. Üstten gelen güneşin sıcaklığı asfaltan geri yansıyan sıcaklığı nedeni ile asırı ısınmamak mümkün değil. Tamda öğlen sıcağına kalmıştık. Ve sıcak ile hiç aram yok. Olmayan biri olarakta yasadığım seyler kaçınılmazdı.

Dediklerinizide yapacağım ve yapıyorum. Emin olabilirisinz. İlginiz tesekkür ederim.

Orhan bey merhaba,

Tophane başlangıcından zirve tam olarak kaç km? Bir de ortalama hızınız ile toplam mola sürenizi öğrenebilir miyim? Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Soruyu Orhan beye sordunuz ama ben aradan cevapvereyim. Yol 35 km cvarında ve hızınız 10 km lere yakın yol boyunca sabit gibi nerede ise.. 10 km ler üstüne çok nadir çıkıyor ve mill park a girdiğinizde hızınız 5 km lere kadar net olarak iniyor. Geldiğiniz yolun çılğınlığını inerken daha iyi anlıyorsunuz ve oralardahızın 5 km düsmesi çok normal oluyor.Yani bilerli bir hızdan soz etmek kislerin pefrmasına gore değiseceğinden kolay değil. Sanırım onlar 4-4,30 gibi bir süre çıktılar belkid biraz daha fazla.. ben yanlarınnda değlidim. Arkalarda perisanlıktan süründüğm için. :).

Ortalamaları 8-9 belkide bir tık fazlada olabilir. Sakın ama sakın öğlen sıcağında çıkmayın arkadaslar. Mümkün olduğunca sabahın ilk saatlerinde baslayın. Havanın serinlediğini yada rüzgarın estiğini anlamıyorsunuz biisikletin üstünde iken. En azından ben dinlendiğim zamanlarda esen serin rüzgar ile çok terli olduğumdan üşümüştum. Oda çekilmez oluyor.

Şimdiden basarılar ve iyi eğlenceler sizlere.

• Beğen
Tepkiler: Agamemnon
@uzaktr

selam bülent ..beraber çıkışta ne kadar su kaybettiginin bende farkındaydım..iyiki limitleri zorlamadan dönüşe geçmişin..durumun dahada kötü olabilirdi.. tekrar geçmiş olsun dileklerimle ...güzel başka turlarda görüşmek dilegiyle...

• Beğen
@Ahmet ERTAN

Geçti gerçekten. Güzel deneyimin bana kattiklarini kullanacagım bundan sonraki turlarda. Desteğin ve yol arkadaslığın için tesekkürler. Ve evet baska turlarda gorüsmek üzere. :in:

Merhaba ;

Yalova Kaytazdere den saat 5:00 da çıktıktan sonra Bursaya gelmeden önce son rampada bitmek üzereydim. Tek hatam yanımda su kalmamıştı ve ben zaten 1 km de bir bulurum düşüncesiyle yedek su almamıştım. Ancak öyle bir rampa beklemiyordum Ayrıca şişmeyeyim diye kahvaltıda yapmamıştım. :)
Yoğun su kaybı sebebiyle rampanın son virajında durmak üzereyken meyve satan köylümüz imdadıma yetişti.
Suyun yerini tutmasada Bol sulu şeftali beni kendime getirdi.
Sonrası da eğlenceli geçti diyebilirim.
Her ne kadar zirveye yaklaştıkça 1 km de bir durup nefeslensekte...
Zirvede Yalovaya donecek gücüm kalmadığını düşünmüştüm. Ancak Yusufun yerinde Yediğimiz proteinler ve yaklaşık 1 saatlik dinlenmeden sonra pisikolojik ve fiziksel olarak yola hazır olmamı sağladı. Ancak hava kararmış ve Orhangazi Yalova arasındaki yol çalışması nedeniyle otobüsle dönmeye kara verdim.

@birolcakir

Acıkça soylemek gerekir ise benimle ilk karsılastığın yeri hatırlıyorsundur. Ağacın altında tansiyonum düsmüs oturuyordum. O arada geri yine Yolavaya bisiklet ile 90+ km doneceğini söyleyice içimden yok artık demistim. Gerçekten hiçde kolay birsey olmayacaktı. Dile kolay bu tip seyler. Fakat zirveyi gordün ya o kadar yoladn sonra helal olsun diyorum. Ve otobüs ile donmeklede güzel bir seçim yapmıssın. Birsey kaybetmedin emin ol.

HEPİNİZE HELAL OLSUN:

@uzaktr

geçmiş olsun yol arkadaşım... üzüldüm bu durumuna açıkçası, başka zaman bu hedefe rahatça varacağına eminim. öünkü azimli ve isteklisin...

dikka et kendine dostum, sen bize lazımsın.

• Beğen
Geri