Scudo Sports

4 Temmuz pazar büyük hedef: uludağ

@sports-man

Nihayet iliğimiz kemiğimiz ısınacak desenize. :D Bursanın hava sıcaklığı ile Uludağınki aynı olmayacaktır. Tedbiri elden bırakmam.

• Beğen
Tepkiler: metin1973
Scudo
Sizi forumda takipteyim. Aynı gün ( eğer pazar günü olur ise) Uludağa doğru beraber yola çıkmak adına aynı feribotta olabiliriz.

• Beğen
orhan abi benim için cumartesi şart görünüyor.
önümüzdeki hafta pazartesi sabahtan iş seyahati var.
pazar gece o yorgunlukla gece 1 de dönersem eve ertesi gün işe falan gidemem :(

cumartesi günü olsaydı pazar öğlene kadar yatardık ne güzel.

belki bursalı arkadaşlar bize kalacak uygun fiyatlı bir yer önerirlerse şöyle yapabiliriz:
cuma akşamından gideriz konaklarız. cumartesi sabah en erken saatte tırmanmaya başlarız.
hem öğlen güneşinde uludağa tırmanmamış oluruz
hem de cumartesi 20:00 feribotuna yetişmiş oluruz..

başlığı açarken özellikle belirtmedim ama sonuçta bu tur için kesin kararlı olan sizlersiniz. o nedenle kendi mazeretlerim ile sizi engellemek istemem. ama inşallah bir iki güne kadar bursalı arkadaşlardan bir destek gelir de ben de çok çok istediğim şu finali gerçekleştiririm.

bu arada dönüş yolunda uludağa gitmek isteyen toplam 6 kişi vardık. onların son kararı nedir?

@kerem seckin

bende başarılar diliyorum belki bende gelebilirim BATİGOL

• Beğen
Durum sunu gosteriyor... Bu tur iptal olacakmıs gibi. Kesin gitmeye kararlı olan var mı?(Gaz vermek adına yazıyorum) :)

Ben kendime konaklayacak yer bulabilirim tahmin ediyorum. 2 gün bekleyelim bakalım. Bir gelişme olmazsa Pazar günü için ben gidiş dönüş feribot biletimi alırım. Ne sıcak nede yağmur beni kararımdan döndüremez. Ertelemeye gerek yok, bu hafta sonu Uludağa çıkmış olacağım. Ama Cumartesi ama Pazar.

@uzaktr

yok tur iptal olmaz. her ne kadar konuyu ben açsam da kesin kararını vermiş olan orhan abi ve atakan var zaten.

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
uludağ ile ilgili muhteşem bir bilgilendirme yazısı dinçer beyden :

Bu haftaki gezinize (Ahmet abi özel olarak arayıp sormasına rağmen) sol dizimdeki rahatsızlığın devam etmesinden ötürü katılamadım.Yeni yeni iyileşme belirtileri oluşmaya başladı.Eğer bu hızla devam ederse, haftaya tekrar tur yapacak kıvama gelebilirim(ama bu tur Uludağ olamayabilir)...Bunun dışında size bilgi sağlama konusunda her türlü yardımcı olurum.Gerek turdan önce, gerek tur sırasında(katılamazsam gün içinde telefonla)...

Yararlı olacağını düşündüğüm bir kaç güzergah arası zamanlar:

Güzelyalı - Korupark(Korupark, benim evimin olduğu yer) 15 km, 22ortalama ile yaklaşık 40 dakika.Yolda güzelyalıdan hemen sonra 2 parça halinde uzun bir rampa var.Ondan sonrası bayır aşağı ve bademli kavşağından sonra Koruparka kadar düz.

Korupark - Çekirge Uludağ yolu. Uzunluğu tam bilmiyorum ama tahminen 10 15 kmdir.30 ortalamayla 25 dakkaya ordasınız.Çekirge yoluna dönmek için Acemlerden sağa döneceksiniz.Acemlerden itibaren bayır tırmanmaya başlarsınız.
(yada Korupark-Tophane(Heykel) yaparsınız, yolunuz bir kaç km uzar ama hem daha geç bayır çıkmaya başlarsınız(Merinosun oradan), hemde tophanede durup dinlenirken güzel Bursa'yı seyretme imkanı bulursunuz.(Benim tavsiyem Tophane'den Uludağ yoluna çıkmanız yönünde)süre olarak da aynı zamana çıkarsınız düzlükte daha hızlı gideceğinizden.)..

Tophane - MilliPark Girişi 23 km.Rampalar başlıyor ve bitmek tükenmek bilmiyor.Ama burası rampaların iyi kısmı.Çünkü eğim milliparktan sonra artacak.Süre tamamen sizin o günkü performansınıza kalmış.Ama ortalama 10 12 kmyle çok rahat çıkılabilir.

Millipark - Oteller 11km.Rampalar iyice dikleşiyor.Buradaki performansınızı, şimdiye kadar gücünüzü nasıl kullandığınız belirliyor.Tavsiyem, gücünüzü dengeli kullanın.Ama ufak bi iyi haber.Sarıalana gelmeden önce ufak bir bölüm düz hatta hafif iniş.Ama tekrar çıkacağınızı unutmayın.Sarıalandan Oteller 4 km

Oteller - Çobankaya - Bakacak. Artık Uludağa çıktınız.Tebrikler.Bu kısım Uludağ'daki gezinti kısmı.3 km Çobankaya(kayaların üstüste yığılı olduğu bir yer), Çobankaya'dan da 4 km Bakacak.Buralar genelde düzlük.Rakımda pek bir değişiklik olmuyor.Otellerden Çobankaya'ya doğru yola çıktığınız anda karşınıza müthiş bir iniş çıkıyor.Eğer şanslıysanız rüzgar arkanızdan eser Burada en yüksek süratinizi çok rahat geliştirebilirsiniz.İnişin sonundaki viraj çok sertmiş gibi gelebilir ancak göründüğü kadar sert değil.O yüzden tedirgin olup hız kesmeyin ve sonrasında gelen yokuşa mümkün olduğunca fazla hız taşıyın.

Oteller - Zirve, Bu yolu bisikletle hiç gitmedim.4 kez zirveye çıktım ama hepsi yürüyerekti.Ama bu seneki planlarımda biskletle zirve yapmak da var.Otellerden önce volfram madenine çıkmanız lazım.Maden için de Kar Tanesi Oteli ni geçtikten hemen sonra sağa dönmeniz gerekiyor ve yol sizi zaten madene çıkartıyor.Madenden sonra elle çıkacağını çok dik bir tırmanış var.Küçük zirvenin dibinden yamaca tırmanıyorsunuz.Çok dik(500 metre yükseliyorsunuz) yalnız kısa.Tırmanış bittikten sonra artık hep düzde gidiyoruz.Tepelerin arasından, patikayı takip ederek zirveye ve göllere ulaşıyoruz.Yürüyerek yaklaşık 2 saat çekiyor.Bazı yerlerde bisikletle gidilirse yine 2 saate gidileceği kanaatindeyim Zirve yolunda sürüş konusuna gelirsek, abartıldığı gibi değil.Bir çok yerde, uygun lastikle dağ bisikleti sürülebilir ama çok teknik gerektirdiği bir gerçek.Hiç bir şekilde gölgesinde dinlenebileceğiniz bir ağaç hatta bitki bile yok.Aynı zamanda çok rüzgar ve çok çok sivri taşlar var(Zemin tamamen taşlarla kaplı, toprak bir patika beklemeyin.Rüzgar bütün toprağı süpürüyor.).Bu taşlardan bisikletinizi özellikle lastiklerinizi korumalısınız.İnce yanaklı lastikler kolay bir şekilde yarılabilir.Ama dediğim gibi oraya çıkmayı göze alan herkes zaten bunları yapabilecek kapasitededir, abartılmamalıdır.

Umarım yardımcı olur.
Sanırım söylenebilecek en iyi söz;
Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Dinçer ÜNSAL
bu geziyi yapmak oldukça heyecan verici görünüyor fakat;
bisikletimi alalı daha iki gün oldu ve ben bisiklet sürmeyeli çok uzun zaman oldu (kondisyon sıfır). ayrıca bursaya öğrenci olarak daha bu yıl yeni geldim ve açıkçası çok fazla bilmiyorum buraları. sizce bu gezi beni çok mu zorlayacaktır? gelmem çok uygun mu acaba?
şimdiden teşekkürler..

@eray akyol

Uludağa çıkmadığım uzun yıllar olduğundan yolun durumunu anımsaıyorum. Bursada olduğunuza göre karayolu ile Uludağa çıkıp şartları yerinde görüp karar verebilirsiniz. Veya bisikletiniz ile belli bir yere kadar bir başlangıç yapıp durumunuzu test edebilirsiniz. Benim düşüncem yolda durup mola verilsede zorlanacağınız yönündedir.

@Ozan Elmacioglu

Konuyu buradan takip ederseniz geliş tarihimizi öğrenip uygun bir noktadan katılabilirsiniz. Uludağ çıkışı için muhtemelen Dinçerin önerdiği yolu kullanacağız.

• Beğen
Tepkiler: Dinçer ÜNSAL
Gün olarak Cumartesi mi Pazar mı seçildi acaba ?

@Orhan Kılıç

sanırım henüz bu gezi için yeterli değilim. birdahakine katılırım artık inşallah :( çok yine de çok teşekkür ederim

• Beğen
Uludağ turunu başlığın ruhunada uygun olması açısından 4 Temmuz Pazar günü yapıyoruz. İstanbuldan tura katılacaklar Yenikapıdan sabah 07.30 feribotu ile Bursa Güzelyalıya geçip vakit kaybetmeden yola çıkıyoruz. Bursa ve çevreden katılmak isteyenler Güzelyalıdan veya yoldan bize katılabilirler. Uludağa çıkış için Dinçerin önerdiği Tophane güzergahını kullanacağız. Dönüşümüz aynı gece 22.30 feribotu ile Yenikapıya olacaktır. Yenikapıya tahmini varış saatimiz 24.00 olacaktır.
Tura katılacak olanlar:
1-Metin Doğan
2-Atakan Kılıç
3-Orhan Kılıç
Katılmak isteyenler listenin altına adlarını ilave edebilirler.

• Beğen
@mert yazgan

Nasıl isterseniz. Şehir içini Bursayı bilen birisinin eşliğinde geçmek çok iyi olacak.

Bir aksilik olmazsa şehir içinde ben de katılabilirim.Eğer kendimi iyi hissedersem Uludağ'a kadar da devam edebilirim. ;)

• Beğen
@Orhan Kılıç

selam orhan abi:
ben size inşallah bursada eşlik etmek istiyorum ...daha önceler defalarca cıktıgım uludag yolu ...gidiş 35km %5-8- 10 arası egimde çok tatlı rampaları olan bir yol... yanlız yol iki aracın yanyana gecmekte zorlandıgı asfalt yoldan ibarettir ...

önemlidir... pazar günü çok kalabalık bir grupla cıkmak sıkıntılı olabilir..bursada her kes pazar günü uludaga cıkmak ister ..trafik çok yogundur...cumartesi erken saatlerde cıkılırsa rahat bir cıkış yapabiliriz....3-4 saat cıkış 1-2 saatttede iniş yapabiliriz...yukarıda rakımdan dolayı hava sıcaklıgı 10 derece kadar düşüyor....
mevsimlik giyim almak yerinde olur....

Geri