Scudo Sports

4 Temmuz - 9.tur kartepe -trenle -

@hüseyin karakurt

hüseyin dostum saat 04.23 de bu mesajı yazmışsın kartepe heyecanı adamı uyutmaz

:in: :in: :in: :in:

sapanca

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/04.gif
Turning cooler in the morning; times of clouds and sun. Winds from the N at 16 km/h.
Realfeel®: 30 °C
High: 31 °C

(link), Jul 4
(link)

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/36.gif
A passing shower in the evening; otherwise, partly cloudy and warmer. Winds from the N at 14 km/h.
Realfeel®: 14 °C
Low: 16 °C

1- kudu
2- ersoy
3- ömer - nöbet saatine göre
4- semir
5- kaşif
6- enver avcı
7- soner-
8- samet
9- selim duruma göre :in: :in:
10- goflet duruma göre:in: :in:
11- alpish
12- enver akdemir
13- turanza -büyük derbent tren istasyonunda saat 10.21 de buluşacağız :in: :in: :in:
14- y .toygar
15- hüseyin -büyük derbentte buluşacağız 10.21
16- faruk -buluşmaca derbent 10.21
17- tuğba
18- nostoc domenica
19- sakaryalı dostları bekleriz büyük derbent tren istasyonu saat 10.21 :in: :in: -
20- berk yıldırım

07.30 da haydarpaşada buluşarak 08.15 trenine bineceğiz (adapazarı treni) biletler tam bilet 7 bisiklet 5 ytl toplam 24 ytl gidiş ve dönüş
büyük derbentte ineceğiz 10.21 de
dönüşü maşukiyede kararlaştırırız isteyenler büyük derbentten adapazarı treni ile 19.30 da dönerler arifiyeye kadar pedal basıp
gelmek isteyenler doğu ekspresi ile dönerler yalnız doğu treni saat 23.30 da gelmektedir yalnız avrupa yakasından gelecek dostlarım için arifiye olayı terstir anadolu yakasındaki dostlarım için geç kalmak gibi bir sorun olmazsa benle gelebilirler 20 km düz bir yol sonrasında arifiyeye ulaşmaktayız

Scudo
@Kudret Kurtcebe

:D evet abi istiyorum oraya tırmanmak o günümüzü en güzel şekilde değerlendirmek istiyorum. Yağmurdan sebep bir hafta yatdık zaten bu hafta sağlam turlamak lazım :) :in:

@hüseyin karakurt

görünen o ki bayağı sıcak olacak ve tırmanışta çok su kaybedeceğiz ölçülü su almak lazım aşırı su alınırsa şişme durumları yukarda hiç bir şey yok yukarıda bir şeyler yemek gerekecek ve bunun içinde idareli yiyerek gitmek lazım kuru üzüm alacağım kuru üzüm ve su
baklava maklava yenmez adamı iyi şişirir çukulata gereksiz
aşırı şekerden kaçmak lazım aşırı şeker alınırsa performansı etkileyebilir
kuru üzüm kuru kayısı kuru incir sıcak havalarda en ideali olarak düşünmekteyim et met aman sakın köfte sucuk mucuk salam sosis bunlar sakat mevzular proteine ihtiyacımız yok karbonhidrat artı su çok az şekerli
kuru yiyecekler tuz gerçi tuzlu bisküvi olabilir kaybedeceklerimiz su şeker ve tuz ve karbonhidrat
protein bir önceki akşamdanda yüklenebilinir et yenir yanına makarna bol yoğurtlu
bir de lop yumurta yolda yenmiyor ben denedim valla bir tane değil hemde 4 tane yiyince performans düştü yumurtada protein var ve fazla protein yolda alınırsa vucut önce karbon hidratları yakıyor su gidiyor tuz gidiyor şeker gidiyor en son proteini yakıyorsun yazın ağır turlarda protein ağırlıklı yemek yemek beni hep etkilemiştir

@Kudret Kurtcebe

kudret abi bilimsel gercek zaten bu...spor yapıyorsan enerji kaybettiğin anda seker seviyesini dengelemenin en hızlı yolu karbonhidrat agırlıklı beslenmedir.Burada da dikkat edilmesi gereken spor esnasında seker seviyesini dengeli koruyacak ve yavas sindirilecek karbonhidratlı besinlerdir...vücut ilk önce karacigerdeki karbonhidratları yakar ve bu acıgı kapatmak gerekir...bol tahıllı yiyeceklar ,mkarma ,muz ,kuru meyveler bunlar için idealdir...vücut direncinin iyi seviyede olması için karbonhidrat şarrttır...:)

• Beğen
Tepkiler: hüseyin karakurt
sapanca

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/04.gif
Turning cooler in the morning; times of clouds and sun. Winds from the N at 16 km/h.
Realfeel®: 30 °C
High: 31 °C

(link), Jul 4
(link)

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/52x40/36.gif
A passing shower in the evening; otherwise, partly cloudy and warmer. Winds from the N at 14 km/h.
Realfeel®: 14 °C
Low: 16 °C

1- kudu
2- ersoy
4- semir
5- kaşif
6- enver avcı
7- soner-
8- samet
11- alpish
12- enver akdemir
13- turanza -büyük derbent tren istasyonunda saat 10.21 de buluşacağız :in: :in: :in:
14- y .toygar
17- tuğba
18- nostoc domenica
19- sakaryalı dostları bekleriz büyük derbent tren istasyonu saat 10.21 :in: :in: -
20- berk yıldırım
21- fuat şehler :ci: :ci: :ci: :ci: :ci: :ci: :ci: :ci:

07.30 da haydarpaşada buluşarak 08.15 trenine bineceğiz (adapazarı treni) biletler tam bilet 7 bisiklet 5 ytl toplam 24 ytl gidiş ve dönüş
dönüşü maşukiyede kararlaştırırız isteyenler büyük derbentten adapazarı treni ile 19.30 da dönerler arifiyeye kadar pedal basıp
gelmek isteyenler doğu ekspresi ile dönerler yalnız doğu treni saat 23.30 da gelmektedir yalnız avrupa yakasından gelecek dostlarım için arifiye olayı terstir anadolu yakasındaki dostlarım için geç kalmak gibi bir sorun olmazsa benle gelebilirler 20 km düz bir yol sonrasında arifiyeye ulaşmaktayız

http://img27.imageshack.us/img27/5788/img2338upz.jpg

5 tenmuz turu 2009
kartepe zirveden iniş en arkada ben emniyetli bir şekilde kayaların üstünden inmeyerek toprak yol üzerinden indim calbiyik dostum biraz riske girdi

her zamanki gibi fındık içimi 4 tane rodeomu şimdiden hazırladımm panik yok :D

bende dikkat ediyorum herzaman yolun temiz tarafından gitmeye maşayı denemenin alemi yok :)

@hüseyin karakurt

26 eylül turunda bir arkadaşımız kayaların üstünden geçince lastiği patlattı

:D :D :D :D :D

Kartepe turlarının sunumuna hayranım gerçekten, Kartepe'yi bilmeyen birinin gözünden bir Ağrı, bir Kaçkar kadar heybetli görünür herhalde. :)

Kusursuz bir asfalttan eğim düşük ama uzun bir tırmanış var, Piknik alanından sola dönerseniz de hafif taşlık yer yer yola gömülü ama 1-2cmden fazla çıkıntılar yapmayan düzleşmiş kayaların üzerinden geçersiniz yer yer, buranın offroadu bu kadar. Piknik alanında mataranızı tazeleyip, çok kısa sürede zirveye çıkarsınız. Bu kadar abartmayın, enerji konusuna gelince tadım'ın kuru yemiş bal karşımı barları var 2 tane alsanız 2 kez çıkarsınız zirveye :). Su çok bol, fazla bir şey taşımaya lüzum yok. Güneş kremi ve uzun kollu ince bir üstü tercih etmeniz faydanıza.

Ciddi anlamda bir macera arayışındaysanız Yuvacık'tan tepelere çıkın, bir süre sonra girdiğiniz yollarda saatlerce insanla karşılaşmayacaksınız ve çok daha kırıcı ve eğimli parkurlarda yol alıcaksınız. Tilkilerle ve ayılarla bakışmanız da olası, mükemmel bir orman deneyimi yaşayabilirsiniz. İnönü yaylasında bir gece , Serindere kanyonu, Aytepe, menekşe buralara gidin, egzost dumanı içerisinde kendinize yazık ediyorsunuz.

Rotalar konusunda elimden geldiğince yardımcı olurum.

İyi yolculuklar dilerim.

abi slick lastikle gelsem idare eder mi ? Gerçekten o temiz asfaltta dişli lastikle cart curt seslerle çıkılmaz oralar xD

@gurkan

:) Geçen sene yuvacık barajının orada gerek yürüyerek gerek bisiklet ile çok tırmandım ve kamp kurdum rampalar var ama onlarda dik olmasına ramen kısa 10 km de bir düzlük geliyor adamın karşısına ama yol gerçekten bozuk :) doğası harika ama ayı var yer yer ayak izlerini görebiliyorsunuz.
Kartepeye ilk tırmanacam bu yüzden ne denilirse inanmak durumundayım Kudret abinin canı sağ olsun yorulmasakta yorulmak için iner bir daha çıkarız no problema varlığı yeter :in:

Lastik konuusnda ben tüm turlarımı swalbe maraton plus 1.75 lastikle yapıyorum dağ taş orman bayır heryere girer dişide yok denecek kadar azdır. Birazcık dikkatli onursa hiçbir problem olmaz keza 10.000 kmye yaklaştı 2 lastiğimde sadece arka teker 1 kere patladı:in:

Kartepeye

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Ben cst 1.15 lerle gelicem:eek: :eek: Maxxis ignitor ile asfaltta gerçekten gidilmiyor :eek: 60 psi vuruyorum yinede akıcı değiller :eek:

• Beğen
Tepkiler: hüseyin karakurt
Sakaryadan katılmak istiyorum. Büyükderbentte sizi istasyonda karşılarım.

@uğur yılmaz

1- kudu
2- ersoy
4- semir
5- kaşif
6- enver avcı
7- soner-
8- samet
11- alpish
12- enver akdemir
14- y .toygar
17- tuğba
18- nostoc domenica
20- berk yıldırım
21- fuat şehler
22- uğur yılmaz
büyük derbentte saat 10.21 de buluşacağız

http://img203.imageshack.us/img203/7758/adszeva.jpg

dostlar

no-1 -kuzu yaylası girişi
no-2 - 2.nolu yol otele gider sağ yan yoldur bu yolu kulllanmıyoruz sola devam
no-3- 3.yol sağ yan yol otele gider o yolla işimiz yok soldan devam
no -4- 4.yol dikkatle bakarsanız soldan offroad yol var o yolla alakamız yok sağdan kayalıklı offroada dalacağız ve zirve

sarı cizgiler esas zirve yoludur

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=65837

kudret abi desteğini bekliyorum

tüm bisiklet sever bekliyoruz

cemal dostum şimdi aydos offroaddan geldik
başka zaman başka bir etkinlikte buluşmak üzere

bu arada eski bir metodumu hatırlatayım yorgun vücuda ayranla sodayı karıştırarak içtim yorgunluk kalmadı

:in: :in: :in:

@Kudret Kurtcebe

Ayran soda değilde ayran maden suyu daha kral olur hani :D benımde favorım ayran :in: :in: :eek:

Geri