Scudo Sports

4 Ocak Pazar, Eskişehir'de çivili lastik yapıyoruz

Scudo
Oooo yaşadık o zaman baya kalabalık olucaz bizim garajda:D :D :D

bi aksilik çıkmazsa bende orda olmaya çalışıcam :)

peki garajda kompresör yada iyi bir poma varmı el pompasıyla olacak gibi değil çivili lastik için baya bi basınç gerekir diye düşünüyorum

Anlaşılan iyice toplanmışız :cool: O halde buyursunlar efendim, buluşma yeri ve gezi programı:

13:00 Vilayet Meydanı'nda buluşma
13:30 Vilayet'ten hırdavatçıya hareket
14:00 Alışverişimizi tamamlamış bir şekilde garaja giriş
14:30 Hazırlıkların tamamlanması ve etkinliğin başlaması

Dershanesi olan veya öğlene kadar kütük gibi uyuyup da Vilayet'teki buluşmayı kaçıranlar, etkinliğe katılanlardan en az birinin telefonunun kendisinde kayıtlı olduğuna emin olsunlar. Aradıkları takdirde garajın yerini tarif ederiz, direkt oraya gelirler ;)

Selçuk Bey ise bisikleti super sport olduğundan dolayı karlı zeminde kullanamıyormuş, şahsi helikopteriyle geldiği takdirde kendisini Himalayalar'daki özel bahçemizde yetiştirdiğimiz organik yeşil çay eşliğinde binanın çatısında karşılayacağımı bildirir, saygılarımı sunarım...

@Tolga Can Sabah

sonuçta lastikleri yine dayanabilecekleri maksimum basıncın üzerinde şişirmemize imkan yok, fakat tabii ki o lastikler yüksek basınçta kullanılacak. en iyisi garajda el pompasıyla şişirebildiğimiz kadar şişiririz, sonra bir benzinliğe ya da bisiklet tamircisine gidip iyice basarız havayı...

bu arada fotoğraf makinesi sıkıntımız var, herkes bulabildiği en iyi makineyi getirsin... ASTROCU bu lafım özellikle sana ;) evinde, komşusunda, amcaoğlunda, teyzekızında handycam olan varsa kesinlikle getirsin, hiç bir şey bu olayı videolar kadar iyi anlatamaz...

@janny

Şu anda elime geçen bilgilere göre kötü hava şartları yüzünden helikopterim uçamamakta bu yüzden nacizane koleksiyonumun en düşük modelli parçalarından(bunu sölerken yüzüm kızarmadı dil hani)HUMMER markalı limuzinimle olay yerine iştirak edicim Bu yüzden olay yerine biraz gecikicim malum araba uzun olunca dar sokaklardan dönmeside zor oluyor işite bu yüzden olay yerinde faaliyette bulunan tüm arkadaşlardan özürlerimi kabul etmelerini rica ederken beni affetmelerini dilemeyi bir borç bilirim...

@Tolga Can Sabah

Çivili lastik kullandığın için öle aşırı şekilde hava basılmıycak ...

@bozuk_para

zat-ı alinizin bu önemli toplantıda fakirhanemize teşrif buyurması, biz aciz kulları fevkalade mesud edecektir Selçuk Bey'ciğim. garajımızda Hummer limuzininiz için gerekli yeri şimdiden tahsis etmiş bulunmaktayız. dönüşte ise bisikletimle size eşlik edip, siz malikanenizde üzerinizdeki ipek robdöşambrla yeşil çayınızı yudumlarken ben de garajınızda Hummer'ınızın lastiklerine bulaşan karları ve üzerinde su lekesi oluşan jantlarınızı bizzat kendi ellerimle temizleyeceğimi taahhüt ederim. siz yeter ki geliniz efendim...

beyler şimdiden kolay gelsin aranızda olup bir çift te ben yapmak isterdim fakat yarın çaılışıyorum yoksa bu akşamdan trene atlayıp gelirdim neyse bi dahaki sefere umarım yaptığınız üretim iyi sonuçlar verebilir tecrübe ettikten sonra sonuçları yayınlarsınız dimi bizim buralarda pek kar olmuyor fakat ayın 18 inde uludağ tırmanışı olacak acaba bir çift biriniz ödünç olarak gönderebilirmi böylece tırmanış performansınıda ölçmüş oluruz ve sonuçlar başarılı olursa seri üretime geçilir belki cevaplarınızı bekliyorum kolay gelsin

:) Ahmet abi Abi koptum ya.Sen edebiyat öğretmenliği fln mı okuyosun?Osmanlıca baya iyi de.Sanki bu sözleri Diriliş veya Şu Çılgın Türkler kitabında okumuştum.Yada bir yerden hatırlıyorum.Bi kaç sorum olacak.

1-Kimin garajında yapılacak bu iş?
2-Çivileri verecek şirket kim?
3-Hoca eşliğinde derken kasdettiğin hoca kim?

@janny

ıııı ben Borussia Mönchengladbach tan gelmek istiyorum ııı siz nasıl diyorsunuz gurbetci ben burda buyudu sizin bu davetenizi görünce ajiyip mutlu oldum kuzen ilk teleferige atlıcak ben şimdi yanınıza geliyorum beni tren garında bekleyin siz ben ucakla gelijem saglık olsun kuzen ama bilmiyor ben karşılaştıında sizi nasıl tanıyacak o yuzden kuzen sen pembe atkı ve pembe bere tak ki ben seni gördüğümde tanıya bilim tmm hadi ben geliyom şimdiden hepinize comolokko

@AYTEKİN ERZAN

iş durumunuz olmasaydı cumartesi gecesinden gelip bende kalabilirdiniz, ne de olsa bir gün içinde 6 saatlik yolu gidip gelmek yorucu iş. ne diyelim, kısmet değilmiş... uludağ tırmanışında ben de uğurlamaya gelebilirim, ailem bursada yaşıyor ;) eğer size ödünç verebileceğimiz bir lastik bulabilirsek, ya bizzat ben getiririm ya da kargoyla yollarız.

seri üretim ise daha önce aklımıza gelmeyen bir konu; ne de olsa hazır çivili lastikler pahalı olduğu için, biraz da hobi olarak bu işi yapacağız. fakat öncelikle forumdan bu lastikleri satın almak isteyenler çıkarsa, piyasadaki lastiklerden çok daha uygun fiyata ve gayet kaliteli bir işçilikle makul bir üretim kapasitesini kış boyunca devrede tutabiliriz. pazar günü yapılacak üretimin kalitesinden emin olduktan sonra, forumda seri üretim hakkında başlık açmayı düşünüyorum...

@İbrahimBAKAN

gayet de makina mühendisliği okuyorum kardeşim, osmanlıcayı ben de senin gibi okuduğum kitaplardan ve çeşitli sitelerden öğrendim ;) sorularının cevabı ise şu şekilde:

1- hayırsever bir kardeşimizin evinin bulunduğu apartmanın garajında yapacağız.
2- çivileri "verecek" bir şirket yok, biz parayı bastırıp "alacağız" :D organizasyonu ilk düzenlerken 2-3 kişi alıp geliriz diye düşünmüştüm, ama bu aralar hepimiz züğürt olduğumuz için böyle bir yola gitmek zorunda kaldık. öyle pahalı bir şey değil zaten, tahminim kelle başı 5 lira yeter ama yeterince tornavida bulamazsak para birleştirip 3-5 tane de yıldız tornavida alacağız. ayrıca iç lastiği olmayanlar için elyaflı bant bulacağız bir yerlerden, onun da bir tanesi hepimize yeter. daha önce hayatımda öyle bir şey satın almadığım için onun da fiyatını bilmiyorum, bakıcaz ;)
3- hocayı geldiğinde görürsün :cool:

• Beğen
Tepkiler: İbrahimBAKAN
Geleceğimi pek sanmıyorum ama.Orada olmaya çalışacağım.Alacağım parçalar hakkında bilgi almam lazım.Ama gelebilir miyim bilmiyorum.

@bozuk_para

i didn't understand anything about the things you wrote, so i hope you speak english... just send us the photo of your ticket that you use for transortation, then we will decide where to welcome you. when you enter the city, if you can't see anyone out there, look for the man in dirty and old clothes that carries a pancarte which is written "kör" on it. give him 100 dollars, then ask how you can go to "reşadiye camii" to the tourist information officers. go there, find the other people like the man that i told you about, and give money to each of them too. while you are doing this; if you see someone riding a bicycle around, stop him and ask about the organisation. if he doesn't know, stop another one. in the end, you will meet someone that is cycling to the meeting point. follow him, and there you are...

• Beğen
Tepkiler: İbrahimBAKAN
bir konuya açıklık getirmekte fayda var:

çivi deyip duruyoruz da, lastiklere takacağımız şeyler esasında vidadır arkadaşlar. önce şirketten dedik, sonra vaz geçtik çünkü maddi durumların yanı sıra nasıl bir vida gerektiğinin tanımını yapmak çok zor. o nedenle buluştuktan sonra hep birlikte gidip vidaları alacağız, böylece hepimizinki tek örnek olacak ve herkes kendi tercihine göre vidaya pul takmak veya uçlarını kesmek arasında seçim yapabilecek ;)

• Beğen
Tepkiler: Selay Yaman
Sendede dil bitmiyor be abi. :)

Geri