Scudo Sports

4 Ocak 2015 Bisiklet Forum yeni arayüzü

Yeni Arayüzü beğendiniz mi?

• Toplam katılım
    272
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Selamlar, daha önce 2. el bölümünde yeni konu açabiliyor idim, ancak şu an öyle bir buton çıkmamakta. Benden kaynaklı mı bu sorun yoksa bazı gereksinimler mi var (örneğin 2 konu açtıktan sonra 100 mesaj atmak zorundayım gibi...), çözemedim yardım lütfen.

Scudo
2. El bölümü markete taşındı.
Şu an gözükenler önceden açılan konular

Bir süredir girmiyordum siteye, teşekkür ederim gözümden kaçmış eğer bilgilendirme olduysa da..

çok bilmişlik olmasın ama bisiklet ilanı verirken secilebilen fren seceneklerinden
paralel baskı ile v-fren zaten aynı şeyler değilmi?

yol bisiklerininde kulladığı aşşağıdaki tip frenler için U-fren seçeneğine gerek yokmudur ?

birde çekiş sisteminde "vitessiz" ibaresi eksik.

(link)

@Ezel_Vardar Bilmişlik olmaz, faydanız dokunmuş olur, gerekli düzeltmeleri yaparız. Ancak kimisi frenleri paralel baskı kimisi v-fren şeklinde öğrenmiş olabilir düşüncesi ile düzenlenmiştir. O yüzden hatırlatmanıza teşekkür ederiz. Gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ezel_Vardar
cebeci pazarı da cumartesi pazar bit pazarı oluyor. özellikle sabah saatlerinde bakmakta fayda var.

Yanlış anlaşılmasın ama, market sistemine geçildiğinden bu yana, forum üzerinden hiç bir şey satamadım. Market'e 4 tane ilan açtım, 2 ürün farklı bir site üzerinden satıldı, kalan 2 ilan ise forumun tozlu raflarında kaybolup gitti. Alış veriş her zaman için kısmetse olur gözüyle bakmama rağmen, Market'in satılan ürünleri yeterince göz önünde tutmadığını ve ürünlere ait ilanların dikkat çekmediğini düşünüyorum.

@Erdal YILMAZ Hangi satılan ürünleri göz önünde tutmamız gerekiyor ? Lütfen önerinizi spesifik olarak tamamlayın, ben gerekli düzenlemeleri yapayım.

Diğer bir husus ise satılan ilanların nasıl satıldığı ? Alışmış olduğunuz sistemin değişmesinden mütevellit sıkıntı yaşıyorsunuz. İlanlarınız satılmayabilir, alıcısı olmayabilir ama kesinlikle market bunun sorumlusu değildir. Bence problem sizin alışkanlıklarınızı değiştirmiş olmamız. Daha düzenli, mütevazi, efektif, bürokrasisi minimum bir sistem oluşturmamızın ilanlara nasıl olumsuz etkisi olabilir anlayamıyorum. Ayrıca market sisteminin öyle bir SEO altyapısı mevcut ki google müthiş bir kütükleme gerçekleştiriyor. O yüzden sizin söylediklerinizi teknik olarak imkansız görmekle beraber sizin şanssızlığınız olarak görmekteyim.

Siz istiyorsunuz ki ilana "güncel" yazayım tepeyi görsün. Bu seferde sürekli online olan arkadaşlar gelip kendi ilanlarını tepeye taşıyacaklar. Yeni ilan açanların burada suçu ne olacak ? Neden onlar dezavantaj içinde olsunlar ki ? Ayrıca güncel yazmanın mantığı tamamen forumsal bir problem. İleti şeklinde ilan yollayıp, 24 saatte bir güncel yazıp ikinci el bölümünde sürekli trend olma sistemi devreden çıkarıldığı için böyle düşünüyorsunuz.

İlanları kategoriler halinde düzenlememiz mükemmel bir opsiyon meydana getirdi. İsteyen herkes aradığını daha çabuk bulup ulaşabilecek. Örneğin bisiklet alacak biri türlerine göre inceleme yapabilecek ve kendine uygun olanı seçebilecek.

Eğer sahibinden, gittigidiyor gibi sitelerden bu işi daha iyi biliyor olacak değiliz. Onlarla aynı altyapıya sahip sistem kullanıyoruz. Bence forum içinde isteyen aradığını emin olun buluyordur.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@Atilla G.

Selam Atilla bey, "aynı altyapıya sahip sistem" tam olarak anlıyamadım!
Eğer teknik manada bir sakınca yoksa biraz açıklayabilir misin?

@Yılmaz Uyar İşleyiş olarak aynı altyapıya sahip. Dikkatinizi çekiyorsa eski sistemde ilan açarken doldurmanız gereken bir alan mevcut değildi. Özellikle ilanları açarken bir sürü eksiklerle karşılaşıyorduk, şimdi ise sistem sizlere elzem olan alanları es geçmeden doldurmanızı talep ediyor. Böylece mesaj metni içinde ( eski sistemde yani ) ;

Kullanıcı adını soyadını yazmış mı ?
Kargo bilgilerini eklemiş mi ?
Model ve marka doğru mu yazılmış ?
Satılan ürün hangi ilde bulunuyor muş ?
Fotoğrafları eksik miymiş ?
Kullanıcı ödemeli veya satıcı ödemelimiymiş ?
Ürünün durumu neymiş ? ( Sıfır yada 2.El )
Ürünün gerçek fotoğraflarını eklemiş mi ?
Kullanıcının kaç tane sıfır (kullanılmamış), kaç tane ikinci el ilanı varmış ?
Ürün ne kadar kullanılmış ?
Garanti durumu nedir ?

Gibi durumları her ilanda forum mesajı içinde arayıp, bulup, kontrol edip eksiği var ise kullanıcıya mesaj atıp, düzeltmesini talep edip, düzeltmeyince ilanını kaldırıp, sonra ilanım neden silindi mesajlarıyla uğraşıp başkalarının açmış olduğu temiz ilanlara vakit ayıramadan bürokrasiyle debelenip duruyorduk. Sizde farkındasınız ki Market bölümünde bu alanlar doldurulması zorunlu alanlar haline getirildi. Çünkü diğer alışveriş sitelerinde olduğu gibi tıpkı. Altyapı derken gönderme buna idi. Hoş bütün bunların farkındasınız tahminimce. Her neyse sistem gayet verimli bir şekilde çalışmaktadır. Yukarıda eklemiş olduğum soruları her ilanda arayıp, eksikleri gidermeleri için her kullanıcıya özel mesaj atacak, geri dönüşlerde ilanları temizleyecek veya düzeltmenin ve bu şekilde vakit kaybetmenin daha mantıklı olduğunu düşünen varsa her şekilde yardımcı olacağım.

Not : Teknik bilgiler ile ilgili sorulara hiç girmedim bile. Benim cümlelerimi cımbızlarken biraz büyük hedefe odaklanırsanız memnun olurum. Sonuçta hepimiz insanız. Üzüm mü yiyeyeğiz, yoksa bağcıyımı döveceğiz ? Ne için buradayız, ona bir bakalım.

@Atilla G.
Teşekkürler, zahmet edip bu kadar açıklama yaptığın için eline sağlık.

Siz marketin yayınlama mantığını baz alarak açıkladığınız için, ben altyapı diyince farklı noktalara gittim. Tabii teknik manada algıladığım için; bi anda nasıl oluyor kardeşim? BisikletForum altyapısı XenForo (zend framework) + Market (Showcase Item Management) ile neredeyse yazılım nirvana noktasındaki Auction/Bid sistemleri nasıl aynı alt yapı gibi...

- sahibinden birçok yazılım/sistemle entegre çalışıyor; öncelikle Java ile geliştiriliyor, ayrıca PHP, groovy, python...vs ekstra yeni nesil JS hatırladıklarım...

- gittigidiyor yanlış hatırlamıyorsam 2000 yıllarda ilk olarak iLance yazılım (bugüne kadar test ettiğim ve en başarılı bulduğum auction/bid yazılımdır, bir çok bu tarz yazılım var ama çoğu iLance seviyesinde değil) ile başlamışlardı, +eBay ile birlikte auction/bid sistemin tepesi diyebiliriz.

Hazır konu açılmışken biraz guru (geçmişde master konularım idi) yaptım, kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@Atilla G.

Merhaba, Market içerisine ne zaman girsem, öne çıkan ilanlar kısmında aşağıdaki ürünler yer alıyor. Bunların içerisinde 1 tanesi kapandığı halde burada görünmeye devam ediyor. Neredeyse 1 aydır bu ilanlar yer değiştirmedi, yani hep aynı ilanlar öne çıkmış.

Bunun yerine herkesin ilanı belirli aralıklarla, (örnek olarak 1dk. gibi) burada yayınlansa nasıl olur?

İlan sahiplerine bir nebze olsun bu işlem fayda sağlayabilir diye düşünüyorum.
Teşekkürler

95499 dosyayı görüntüle

@Erdal YILMAZ Düşünmediğimiz bir husus değil. Ancak sistemin altyapısı gereği bu durumu kendimiz kontrol etmemiz gerekiyor. Eklentiyi geliştirebilirsek dediğiniz olabilir. Biz zaten bu önerinizi düşündük ancak yazılım adına ( coder / developer ) olmadığımız için geliştiremedik. Fakat el ile güncelleyebilir yada benim fikrim tamamen o bölümü kapatabiliriz. Aslında ilk amacımız kullanıcıların kendi ilanlarını düzenlemesini sağlayabilmek. Alakanıza teşekkür ederim. Keşke herkes öneriler ile gelse ve bizde hem forum hemde üyeler için en ideal çözümleri üretebilsek.

Arkadaşlar sizlerin bir kaç talebi doğrultusunda bazı düzenlemeler yaptık. Lütfen aşağıya sıralayacağım uyarılar ile beraber dikkatlice okuyunuz. Hepinize saygılarımla

1. İlanlarınızı artık istediğiniz kadar düzenleyebilirsiniz. Düzenleme seçeneğini aktif ettik. Fiyatları değiştirirken yaşadığınız sıkıntıları göz önünde bulundurduk. İsteyen her kullanıcı ilanını iptal edebilecek, satışı tamamlanınca "satıldı" ibaresini ekleyebilecek, eğer talep olursa "rezerve" adına buton eklenerek rezerve edebilecektir. Bundan sonraki tüm düzenlemelerin kullanıcın sorumluluğunda olduğunu belirtir, doğacak hiç bir problemden bisikletforum yönetiminin mesul olmayacağını hatırlatmak isterim.
  2. Yorum bölümüne güncel yazmanız, eski sistemde olduğu gibi ilanlarınızı en üst noktaya taşımaz. Güncel yazmanız hiç bir hususu değiştirmemektedir.
  3. Lütfen ilanlarda ürüne ait kendi tarafınızdan çekilmiş fotoğrafları ekleyiniz.
  4. İlanlarınızın açıklama bölümüne fotoğraf eklemeyiniz.

Hatırlatmalarımız şimdilik bu kadardır, sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabiliriz. Hepinize Saygılarımla.

Not : Satılan ilanlar için lütfen yorumlara açık seçeneğini kapatmayı unutmayınız, aksi takdirde satmış olduğunuz ilanı yorumlara açık bırakmış oluyorsunuz.

Mobilden girince market bölüm katagoriler görünmüyor filtrelemede seçenek yok bununla ilgili çalışmalarınız varmı

@NewStyle Şu an için yok ancak bu konuda gerekli girişimi yaptık, cevap bekliyoruz. İnşallah kısa sürede yanıt alacağız. İlginize teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Selam.

Marketteki ilanımı güncellemek yada öne çıkarmak istiyorum, bunun için ne yapabilirim. Yorum atınca üste çıkmıyor da.

Teşekkürler.

@Fat1h Evet yorum atınca üste çıkmıyor. Bu üste çıkma meselesi için çözüm düşünmekteyiz ancak şu anki sistem yeterli gibi. İlanınızı istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz "düzenle" tuşuna basarak. İlanlar eski sistemdeki gibi yorum atınca üste çıkmayacaklar, en azından şimdilik.

Markete açtığımız bir ilanı nasıl güncelliyoruz ?

@Atilla G. hocam merhaba, düzenleye basıp tekrar kaydediyorum ama güncellenmiyor

bilen yok sanırım :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri