Scudo Sports

4 hybrid model arasında...

Tepki
64
Merhaba arkadaşlar, şu bisikletler hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
Trek 7300
Trek 7.3 FX
Scott Sportster P4
Giant Greatjourney X

http://img378.imageshack.us/img378/4303/7300s.jpg
http://img378.imageshack.us/img378/681/73fx.jpg
http://img378.imageshack.us/img378/3131/greatjourneyx.jpg
http://img378.imageshack.us/img378/6495/scottsportsterp4.jpg
Bisikletlerin özelliklerini atamadığım için kusuruma bakmayın.
Sizde hybrid tavsiyesinde bulunabilirsiniz.

Bisikleti %90 asfaltta %10 dağ yolunda kullanacağım diyebilirim

Scudo
http://img378.imageshack.us/img378/6495/scottsportsterp4.jpg

Bu bisikleti tercih edin derim. Trekler üzerindeki malzemelere göre pahalı oluyorlar. Amortisörlü olması bozuk asfalt yollar için iyi bir tercih olcaktır.

• Beğen
Tepkiler: Erhan YILDIZHAN
Felis 911 abi teşekkürler
Trek 7.3 FX dışında tavsiyeniz olursa çok memnun olurum
Teşekkürler

Hepsi de güzel. Hangisini alırsanız alın zevkle kullanırsınız. Bir de Corratec'lere bakın derim x-trail cross modelleri oldukça şık.

• Beğen
Serdar bey teşekkürler
corratec x vert cross country çok güzelmiş
üstünde de shimano xt var
xvert cross base de varmış
fiyatlarını da bir araştırayım.

Üstündeki donanımı son modellerden olsun gibi bi düşüncem yok.
Bakalım, hayırlısı
adrenalin de cross base 1000 lira civarı

scott ın sub serisini beğeniyorum seçim için bütçeniz ve mağazalarda boyunuza göre olan şekillendirecektir

• Beğen
Amortisörlü olması konusunda net karar nermen gerekiyor. ben trek 7.5fx almak istiyorum su sıralar. 28" jant tekerlekler ve on masanın sabit olmasi onemli benim icin. uzun yolda 2kg kadar avantaj sagliyor. sanada 7.3fx derim.

• Beğen
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Corratec X Trail Cross Base ve
Trek 7.3 Fx arasındayım
İnşallah bi kaç ay içinde Ankaradan bakıcam bu iki markaya.
Görüşmek dileğiyle, sağolun.

Ben de aynen sizin düşündüğünüz modelleri tek tek araştırarak en sonunda Corratec X-Vert Cross Gent aldım. Açıkcası fiyata göre donanımın yüksek olması beni biraz cezbetti Scott Sportster'a göre. Scott Sub serisinin lastikler çok ince geldi, çok yola bağımlı.

FX serisini gözümle görmedim ama sanırım Scott sub serisi gibi ince lastik olsa gerek.

Sub veya FX almanın avantajı bisikletin hafif olması ve yolda iyi performansı olacaktır ama bu ince tekerler sizi yola çok bağımlı kılacaktır, ben şahsen bu kadar yola bağımlı olmamak ve patika tarzı toprak yollara da girebilmek için Cross Vert modelini tercih ettim.

• Beğen
Ozancan
corratec x Vert cross base de ince lastik değil mi?
internetten incelediğim kadarıyla, bu modellerin hepsinin lastikleri mtb ile yol lastiği arasında bi genişlik değerinde değil mi?

Ama araştır araştır nereye kadar :)
bir ay sonra alacağım
ankarada bir mağazaya gideceğim Trek 7.3 Fx i ve Corratec i deneyip birini alacağım.
Herkese çok teşekkürler.
Tanışmak birlikte pedallamak dileğiyle.

Bu tür hybrid bisikletlerin lastikleri 32-40 arasında değişiyor. Ben scott sportster kullanıyorum 700c 37 lastikleri. Şehiriçi kullanımda sorun çıkarmıyor ama mtb kullanıcılarına göre mazgallara daha çok dikkat etmek gerekiyor.

• Beğen
Bütçenizi belirtmemişsiniz fakat Sportster P4'ten hareketle 600 euro gibi bir para ayıracağınızı düşünerek aşağıda linkini de verdiğim Giant X-Sport 3 Disc'i size tavsiye edebilirim .
Sportster ile kıyaslarsanız göreceksiniz ki donanım seviyesi daha üst düzeyde .
Trek'lerle kıyaslamıyorum bile :)
İncelemenizi tavsiye ederim .
Yeni bisikletiniz hangisi olursa olsun , şimdiden hayırlı olsun . . .

(link)

Bu adres İngilizce değil ama , bisikletin büyük boyutlu fotoğrafını ve ekipman listesini görmeniz mümkün .
Yanısıra yan yana bahsettiğiniz bisikletlerle kıyaslama yapma imkanınız da var .

(link)

• Beğen
@Tamer Çetiner

Tamer bey teşekkür ederim
Haziranda ankaradaki bisikletçileri gezip almayı planlıyorum.
Gianttaki komponentler dediğiniz gibi, hidrolik disk frende bu fiyatın içinde.
de doğruyu söylemek gerekirse,
grili kahverengili bu renklerle, almam gibi geliyor.
Sağolun.

Merhaba,
28" (amortisörlü) tur bisikletleri konusunda ben de epeyce araştırma yaptım. Corratec x-trail ile başlayıp x-trail cross country'ye oradan Scott Sportster P2'ye daha sonra P1'e baktım. P1'e aşık oldum. Daha sonra Giant'ların geleceğini öğrenince onları da görmek istedim. Sürekli Scott Sportstre P1 ile Giant X-Sport 0'ı karşılaştırdım. Ve kardeşim ve arkadaşlarımın büyük jestleriyle hayal ettiğim X-Sport 0'ı aldım.
Sizinle aynı düşüncelerle (sadece asfalta bağlı kalmamak) hibritlere ve amortisörlülere yönelmiştim. Şimdi ne kadar doğru yaptığımı daha iyi anlıyorum.
X-Sport 0'ın kadrosunun iyiliği yanında kullanılan parçaların seviyesi (XT aynakol vb.) de beni cezbetti (her zaman bu kadarına da ne gerek var denebilir tabi).

Bu uzun girişten sonra size Giant X-Sport serisine de göz atmanızı ve karşılaştıma listenize almanızı tavsiye ederim. Eğer disk fren şartınız yoksa X-Sport 1'de iyi bir seçim olabilir.

Renk konusuna gelince... O tabi ki bir zevk mesalesi. Ama bazı modeller renkleri ile göze hitap ederken bazı modeller daha sade kalıyorlar (örneğin P1'e göre X-sport 0 böyle). Ama Scott Sportster P1'in 2008 versiyonunun rengi de pek güzel değildi açıkcası. Alacak olsam ben de o rengi biraz düşünürdüm.

Size bu keyifli seçimde kolaylıklar dilerim.

Selamlar
five

Merhaba bisiklet olarak gönlüne ve bütçene en uygun hangisi olursa onu al.Benim tavsiyem lastik konusuna okadar takılma.Lastikler fazla bir şey değil,kalın lastik alırsın farklı amaçlarla kullanırsın ,ince lastik alıp değiştirip bisikleti başka kimliğe sokarsın benim gibi bunun zevkini aldıktan sonrada değiştiremezsin.Kısacası lastikleri değiştirerek amacına uygun kullanırsın.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=39767

Geri