Scudo Sports

3'lü yol aynakolu hakkında bir soru

sspl

Forum Bağımlısı
Tepki
2.689
İsim
Emre
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba.
Yeni aldığım Triban 500'ün pedallarını gerektiği kadar sıkmadan kullandığımdan sol aynakolun pedal yuvasını yalama yapmış bulunmaktayım. Komple aynakol değişiminden ziyade (yani onu en son çare olarak görüyorum) sol kolun değişimi ya da vida yerinin tamiri gibi neler yapılabilir? İlla komple değiştirmemiz gerekiyorsa nasıl bir aynakol takmalıyız?
Cevaplarınız için teşekkürler.

Scudo
(link)

(link)

hiç ugraşmana degmez böyle bısey alabılırsın.en azından fıyatı dusuk cok pahalı degıller.

• Beğen
Tepkiler: sspl
@sspl
Dostum tamir olsa da orijinali gibi olmaz, bu tip durumlarda en mantiklisi yeni bir sol kol almak.

• Beğen
Tamir olmasına olur da, tornacı insafsızsa vereceğiniz parayla ucuz yollu bir aynakol seti alırsınız...

• Beğen
@sspl aynakol markaniz sanirim prowheel. Sadece kol olarak temin etmek icin tek bir yer var, ebay. 13 euro fiyati var ama kargo ucreti kendisinden daha pahali. 100 liraya yaklasacak totalde
(link)

Bir sonraki secenek komple aynakol almak. Ornegin erdoganlar bisiklette 3 lu shimano aynakollar 90-100 lira civari. Bir goz atin
(link)

Sonraki secenek civar bisikletcilerden farkli marka bir kol uydurmayi denemek. Kotu gorunur tabiki ama onemli degil derseniz denenebilir.

Tamir seceneginin mumkun oldugunu sanmiyorum.

Ve tabiki son secenek :D en temizi, en rahatlaticisi! Decathlona gidip ortaligi ayaga kaldirip hakkinizi ariyorsunuz. İhtiyaciniz olan tum bilgileri dun tartismistik, okuyun mutlaka :)
Decathlon ithal edip sattığı bisiklete yedek parça sağlamıyor.

Maalesef ki ben de aynı sorun ile karşı karşıyayım.

Arkadaşlar tamir konusunda bir fikriniz var mı acaba ? Pedalı kaynak yaptırsak tutar mı ?

@Kerryn pedalı kaynak yaptırırsan pedal aşındığında ya da değiştirmek istediğinde daha büyük problemlerle karşılaşırsın

Geri