Scudo Sports

3'lü kararsızlık içerisindeyim... yardım

kemal.bahadır

Forum Demirbaşı
Tepki
492
İsim
Kemal Bahadır Çakır
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Konuya direk giriyorum umarım bana yardımcı olabilecek tecrübeli yada bu üç modellerden birini kullanmış kişiler olur.Bu 3 model arasından hangisi sizce acaba? Fiyat performans olarak hangisi sizce?

1.Merida crossway 100d
https://www.bisikletforum.com/a/img850/4307/ekranalntssn.png

Ölçüler: 48cm, 52cm, 55cm, 58cm
Kadro: Crossway TFS-D
Renkler: 1. Siyah (Beyaz/Mavi), 2. Beyaz (Gri/Kırmızı)
Maşa: SR NEX ML 63
Vites: Shimano M191
Arka vites: Shimano Alivio 8
Vites kolu: Shimano SL-M360 -3 / -8
Fren kolu: attached
Fren: Tektro HDC-300 160/160 mm
Aynakol: Shimano M171 48-38-28 CG
BB-Set: Cartridge Bearing
Zincir: KMC Z7 8s
Göbek: Alloy Disc QR
Çember: Cross Comp ND
Ruble: Sram PG820 11-32
Lastik: Merida Speed 40 Reflex
Gidon: Merida Comp OS, 620 / 25 mm Rise
Boğaz : Adjustable Pro OS Ahead
Furş takımı: Conoid 811N Neck
Sele borusu:Suspension One D, 27.2 mm
Sele: Cross Sport
Pedal: Lite Alloy

790 Dolar

2.Merida speeder t2-d
https://www.bisikletforum.com/a/img59/9462/ekranalnts1ag.png

Ölçüler: 50cm, 52cm, 54cm, 56cm
Kadro: Speeder-D-Single
Renkler: Metalik Siyah (Yeşil)
Maşa: Speeder Lite Disc
Vites: Shimano M390-9
Arka vites: Shimano Tiagra GS
Vites kolu: Shimano SL-M430 -3 / -9
Fren kolu: attached
Fren: Tektro HDC-300 160/160 mm
Aynakol: SR NCX 48A-38-28 CG
BB-Set: Shimano Cartridge
Zincir: KMC X9 9s
Göbek: Road Disc Alloy
Çember: Merida Pro D-Pair
Ruble: SunRace CS-M9 11-28
Lastik: Maxxis Detonator 32 60
Gidon: Merida Comp OS Flat, 600 mm
Boğaz : Merida Comp 1 OS, 10°
Furş takımı: FSA No.11p Neck
Sele borusu:Merida Comp SB12°, 31.6 mm
Sele: Merida Pro Stripe
Pedal: Lite Alloy

900 Dolar

3.Sedona 341
https://www.bisikletforum.com/a/img22/4669/ekranalnts3ac.png

SEDONA 341 DOUBLE BUTTED 6061 ALU.
17" / 19" / 21"
27
RST NEON RL
SHIMANO ACERA, SL-M390
SHIMANO ACERA, FD-M390
SHIMANO ACERA, RD-M390
SHIMANO, M395 HIDROLIK
SHIMANO, SM-RT54
SHIMANO ACERA, FC-M391
SHIMANO, CS-HG30-9 11-34T
YABAN S9C
SDN 2800
SHIMANO, HB-RM35
SHIMANO, FH-RM35
SCHWALBE ROAD CRUISER 28"X1,40
RACEFACE RIDE XC
RACEFACE RIDE
RACEFACE RIDE 31,6 375mm
TRANZ-X ARKA
WELLGO
SEDONA
TRANZ-X
NECO
VELO
750 Dolar

Scudo
ben de crossway 100 ile 341 arasında kalmıştım ama karar verdim, forumda baya iyi şeyler yazan var ikisi hakkında , sedona gerçekten çok şık duruyo ben 341 al derim,akıcılığı vites geçişleri vs baya iyi diyo kullananlar ,ben yaz sonunda 341 i alıcam büyük ihtimal, son 400 tl yi de biriktirdikmi tamamdır:)

merida crossway 100d alın

T2-D'nin diğer iki modelle pek ilgisi yok. Amortisörsüz, performansı daha yüksek ama konforu daha düşük bir bisiklettir.
Sürüş şeklinizi, yol biçimini ve amacınızı söylerseniz forumdaşlar daha iyi yardım edebilir.

açıkçası amortisör istiyormuyum bilmiyorum.Şu an bi dağ bisikleti kullanıyorum ve artık çok yavaş,ağır geliyor.Bisiklete bindiğimde istediğim şey artık serice uzun mesafeler gidebilmek kalın lastiklerin beni yavaşlatmadığı bi bisiklet istiyorum.İstanbulda yaşıyorum ve şehir içinde sürekli geziyorum nadiren patika bozuk yollar.Yani genel amacım tamamiyle hobi kullanıcısı olarak gezmek

Asfalttan fazla ayrılmıyorsanız, nadiren girdiğiniz patika yollar çok bozuk değilse, amortisöre ihtiyacınız yok gibi... T2-D, Specialized Sirrus veya Trek FX gibi modeller sizi mutlu edebilir. Bagaj takıp uzun tur yapmaya da uygun bisikletlerdir ancak konforları Crossway'den düşüktür.

Merida crossway 100 d ilk bisikletim
3 ay 1000 km kadar kullandim..
Sele borusundan gelen cit cit sesi yuzunden sattim..
Her pedela bastigimda cit sesi geliyordu almis oldugum yetkili servis yaglamaktan baska hicbirsey yapmadigi icin sesede artik dayanamadigim icin sattim..kendi kotu tecrubemden dolayi meridayi tavsiye etmem..

Speeder derim ben. Sebebi ise, dağ bisikletinden sıkılmışken, sizi yol bisikletine en çok yaklaştıracak olan model olacak olmasındandır. Maşanın amortisörlü olması da belli koşullar dışında konforu ve performansı olumsuz etkiler. Çoğu kez gereksiz ağırlık olarak taşımış olursunuz.

ilginiz için teşekkürler.sanırım benim büyük bir oranda maşaya ihtiyacım yok.tek korktuğum dağ bisikletinin yumaşıklığından inip sert bir bisiklete bindiğimde alışmada zorlanacak gibiyim.Ama gerçekten artık yollarda kalın lastiğin beni yormasından bıktım.Hızlı bir makineye geçmenin zamanı geldi:)

Çok tecrübem olmadığı için marka önerisi veremeyeceğim ama disk fren yerine V frenli sağlam kadrolu daha uygun fiyatlı bir model alıp, sonra zevkinize ve ihtiyacınıza göre donanımı değiştirebilirsiniz, v fren sorunsuz, basit, hafif ve genelde yeterince kullanışlı.

Crossway kullanıyorum, hem konforlu hem de hantal olmayan bir bisiklet (40-D) TFS 100 daha da atak olabilir. Arkadaşların dediği gibi yola tam geçiş yapıp v fren T2 düşünebilirsiniz. hem fiyat 800 e iner. En iyisi tüm bisikletleri birarada görüp, dokunup hissedebileceğiniz ve size doğru fikir verebilecek bir bayiye gitmek. İki marka da aynı grubun (Aslı Bisiklet) olduğu için rahatça bulursunuz.

Hızlı bir makina diyorsanız, bu üçü arasında şüphesiz Speeder.
Piyasadaki yol bisikleti olmayıp en akıcı olan 1-2 bisikletten biridir Speeder.
Disk frenin ise avantajları dezavantajlarına göre daha çok.

valla gönlümde speeder varda gıdip dokunup bakmam gerekiyor sanırım arkadaşın dediği gibi. gidip deneyip birini seçecem artık

Geri