Scudo Sports

3d Printer ile GPS ve Işık Tutucu

@hakankcksrklk

(link)

Şu linkteki ürünü sipariş etmiştim.
Bisiklette takılı olanı da 3d yazıcıda basmıştım. Linkteki ürünün vida için gelen
upload_2018-6-14_22-31-21.png
13 mm lik parçanın içinden vidaları geçirerek monte ettim.
Bölece gidondan biraz uzakta duruyor ve lamba da alt kısımda gidona değmeden konumlandırılıyor.
Umarım sorunuzu doğru anlayıp anlatabilmişimdir.
Aliexpress ten aldığım ürünü de kullanabilirdim fakat 3d ile üretileni denemek istedim.
Şimdilik gayet güzel ve kullanışlı.

upload_2018-6-14_22-31-21.png @hakankcksrklk

(link)

Şu linkteki ürünü sipariş etmiştim.
Bisiklette takılı olanı da 3d yazıcıda basmıştım. Linkteki ürünün vida için gelen
upload_2018-6-14_22-31-21.png
13 mm lik parçanın içinden vidaları geçirerek monte ettim.
Bölece gidondan biraz uzakta duruyor ve lamba da alt kısımda gidona değmeden konumlandırılıyor.
Umarım sorunuzu doğru anlayıp anlatabilmişimdir.
Aliexpress ten aldığım ürünü de kullanabilirdim fakat 3d ile üretileni denemek istedim.
Şimdilik gayet güzel ve kullanışlı.

@JusTiMe

Teşekkür ederim sağolun.

(link)
Bu markayı inceleyebilirsiniz.
Ancak şunu söyleyebilirim ki hiç ucuz aletler değiller.
Mesleğim gereği bir proje kapsamında temin ettiğim bir yazıcı olduğu için ara ara böyle işlere fırsat buldukça kalkışıyorum.
Ufak tefek ihtiyaçlar için almak bana şimdilik çok lüks geliyor.
Daha çok ucuzlaması ve yaygınlşması gereken bir teknoloji.
Ayrıca flamentleri de orjinal ürün almaya kalktığınızda hiç ucuz değiller.
Bizdeki yazıcı Ultimaker 2+ (Ancak hiç de ucuz bir ürün değil)
İstanbuldaysanız üsküdar Çamlıca Kısıklıda 3dörtgen firmasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Nezih ve hoş bir mekan. Çalışanlar da yardımsever ve güleryüzlü. Ben yazıcıyı oradan almıştım.

Scudo
@Ttepe Hakikaten çok aşırı pahalı yahu :D Bu arada 1042km ilerdeyim ne yazık ki :D

@JusTiMe çok büyük bir şeyler istemiyorsanız 3D yazıcı için youtubeda aliexpressten 100$ civarında ürün alıp inceleyenler oluyor onlara bakabilirsiniz. Döviz ve vergi ile o bile 500-600 liralara geliyor zaten. Geçen pink bike'ta bir kadro gördüm " 250£ aa ne kadar uygun dedim sonra 1£ = 6.2 TL olduğunu ve %18 vergiyi düşününce buradakilerden farkı olmadığını görünce vaz geçtim.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@hakankcksrklk merhaba, stl dosyasını gönderir misiniz? Ben de basayım yazıcımdan. Hatta çizim dosyasını gönderirseniz az modifiye de edebilirim. Gidonun önüne taktığım çantanın yüksekliği fenerin önünü kesiyor, bu tarz bir aparat lazımdı.

@JusTiMe 3D yazıcı olarak size şunu tavsiye edebilirim: (link)

Bütçemiz minik olduğu için f/p olarak en alınası cihaz buna karar vermiştim. Yalnız sorunlarla boğuşmaktan hoşlanan biri olmanız gerekiyor. Hani geek denilen tiplerden. Bu cihazlar öyle al hemen kullanmaya başla tarzı cihazlardan değil. Rondelasına kadar demonte halde geliyor ve tamamen kendiniz inşa ediyorsunuz. Kurulumu, başlatılması, çıkan sorunların giderilmesi ve sürekli ince ayarlar yapılması hepsi ayrı bir meşgale. Sıradan bir son kullanıcı için çok can sıkıcı olur. Bu noktalarda bir sorun yoksa cihaz nispeten ekonomik ve gayet başarılı. Eğer almaya niyetlenirseniz ödemede bir kaç avantaj noktası da var onları özelden anlatırım.

İnanıyorum ki bu aletler yaygınlaşıp ucuzlamaya başladığında Türk milletinin pratik zekasıyla ortaya çok güzel ürünler çıkacak, aliexpres'e yeni kartuş almak dışında ihtiyacımız kalmayacak. :)

@hakankcksrklk
Merhaba, ışığınızı plastik kelepçeler ile iyice sıkmanızı öneririm. Düşecek gibi duruyor :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Işığın bağlı olduğu parça sert plastik değil kauçuk gibi bir malzeme. Sıkı tutuyor yani sorun yok :) Şunun üstteki parçasını kullandm.

(link)

Aerobarda kullanmak için buna benzer bir şey üzerinde çalışıyorum. Olursa aynı mantıkla hareketle altına kamera bağlantısı ve üzerine ışık monte etmek için bir kaç küçük ekleme daha yapacağım. Bir kaç deneme sonra tam olarak oturmuş olur sanırım. :)

Ek Açıklama 2018-12-02 011845.jpg

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Screenshot_20181202-160817.png Screenshot_20181202-160807.png Screenshot_20181202-160126.png bana bu kabtan lazım yardımcı olacak varmış 3d yazıcıdan yapılacak

Bende bisikletim için 3d parçalar gerektiğinde bastırıyorum. Size tavsiyem PLA kullanmayın çabuk kırılıyor. Onun yerine PETG filament kullanın. Yüksek sıcaklıkta basıldığı için daha esnek ve sağlam bir malzeme.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Geri