Scudo Sports

36er Bisiklet

26" piyasadan kalkmasın da kim ne sürerse sürsün beni ilgilendirmez. :ckkmk:
36" ile merdiven çıkarlarken ben bisikleti kadro borusundan omzuma alıp tek tek çıkmaya devam ederim sorun değil. :D

Scudo
Çok çirkin be:)

Bunun şehir yol türü garip olurdu. 90-100 falan yapılırdı herhalde.

29" bisikletler olmadı jant ve kadro kırılması sorunundan dolayı 27,5" e düşürdüler çok güzel oldu ama 32" ve 36 " saçmalık olmuş ama bu şehirde sakince gezmek için ideal heralde tipi çok hoş duruyor

@Excuti 29 harici diğerleride kırılıyor pek fark yok o bakımdan bence.

Yeterli kuvveti uygulandığında herşey kırılır, doğada kırılmayacak birşey yok. Peki sen kaç tane 29 mtb sahibi oldun da, kaçının maşasını, jantını, kadrosunu kırdın merak ettim? Söylesen de bilgilensek... @Excuti

Nasıl 622'lik 28" yol bisikleti var, aynı şekilde 36" bir yol bisikleti olsa fena olurdu bence... Yuvarlanma direnci azaldığı için hız daha fazla olurdu. Daha büyük tekerleğin aerodinamik dezavantajı, vücuda uygulanan rüzgar sürtünmesine göre çok küçük olduğu için aerodinamik olarak çok farketmeyecektir, hızını aldıkça hızlanır :) @Muhammed Tutuş

Farklılık iyidir, monoton ve standart yaşamak en kötüsüdür bana göre :) Kalıplarımızı aşalım ki yaşadığımızın farkına varalım :) @kokomarmaris

Ben de 26'dan 27,5'a geçsem mi diye düşünüyorum hala :D :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Yurdum coğrafyasında nasıl ki devasa jipler tekerlerine çimen -toprak-kar değmeden şehirlerdeki ömrünü kafe-bistro , kuaför ve otel lobilerinde tamamlıyorsa, günümüzde alınan mtb lerin de ancak % 10'u toprak ve çamur yada kar görüyor,zaten ülkemizdeki ORTALAMA SÜRÜCÜLERİN ANCAK %3-5 TIRMANABİLİYOR,diğerleriyse komponentleriyle övünüp, aynı jipciler gibi kromaj ve jant parlatıyorlar..Çünkü 27 değil 55 vites olsa da kas ve bacak yani kondisyonu olmayınca bu hobiyi icra edemeyeceğine kendini inandıramıyor..Maalesef doğu yani şark kültürünün dışavurumu olarak bu türden amele zihniyetin dışavurumunu her branşta görebiliyoruz..
Doğayı sevmeyi-doğada kalmayı düşünmek - yani outdoor sevmek ayrı; İCRAA etmek bambaşka bir şeydir...Mangal yakıp,sucuk pişirme boyutunu güzel becereiyoruz toplumca allah için ama gerisi yalan...

@navigraph55 abi ben hep diyorum dağ bisikleti asfalta inmemeli diye ama hemen saldırılar başlıyor :D

Herkesin 2 bisiklet alma lüksü olmuyor malum, ben mtb'yi her yerde kullananlardanım...

29 mtb sahibi olmadım ama çok 29 mtb sattım milli takımdan tanıdıklarım var onlar kullan at yapıyor genelde 29ları kol uzadıkça torkta artar bu mantıkla kırılıcağını söyleyebilirim amatör değilim 29mtbler genelde jantlarından şikayet ile gelir esneme payı fazla ayrıyetten 29 kadroların arka bacakları uzun dolduğundan janta daha fazla yük bindirir taş çok büyük gerilmeyle örülmüş jantta olamayacağı hemen kıralacağı için bunları söylebiliyorum. @uguryilmaz144

Sanırım fizik çalışıp geldin, kol uzayınca tork artar falan :) 29 mtb'lerin jant çapı yol ve şehir bisikletleriyle aynıdır, 622mm'dir. Evet 29 mtb'ler 26'ya göre daha narindir fakat o kadar abartıldığı kadar yok. Yani aradaki çap farkı %12'dir bu da %12 daha fazla tork demektir fakat misli misli değil. Ayrıca arka kadro borusunun daha uzun olmasının jantlara getirdiği bir yük farkı yoktur. Jantlar kadroya kulaklardan bağlandığı için yük oradan aktarılır, arka boru uzunluğuyla bir ilgisi yoktur. Evet 29, 26'dan daha narindir, fakat hiç 29er kullanmadan çok fazla kulaktan dolma bilgiyle yorum yapıyorsun. 29'u kıran yük 26'yı da büyük ihtimalle kıracaktır... @Excuti

Bu teker çapının Yol versiyonu gelsin Türkiye ye ; ( yada bunlar gelsin biz ince lastik takar şehir/yol bisikletine çeviririz:) )
Forumdaki Yol bisikleti ile yaptığınız en yüksek hız gibi konu başlıklarının altına neler yazılır şimdiden görür giyim. :)

@uguryilmaz144 vidoeya kesinlikle katılıyorum 198im büyük bisiklet çok fark ediyor. 36lıklar da görüntü olarak hoşuma gitmedi desem yalan olur başlarda biraz değişik geldi ama hoş makine. Başlarda benim 29luk bile garip geliyordu ama 1-2 defa arkadaşlarımın 26lıklarına binince dizlerim gidona çarpıyor. Bir tane görsem denemek isterim.

Geri