Scudo Sports

3000 metrenin peşinde cennet Kaçkarlar

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.716
İsim
Serhat C
Dünkü 137 kilometrelik 0’dan 2500’e MTB ile çıktığım uzun sürüşün (D915 Derebaşı virajları - Uçan yoldan geçmek) ardından bacaklarım yorgundu fakat Kaçkarlar’da 3000’i görmek için can atıyordum.

Çinçiva’daki (yeni adıyla Şenyuva) akrabamıza akşam vardığımda Kadriye Teyze sağolsun bir güzel karnımı doyurdu ve hepberaber koyu bir muhabbet ettik. Sabah 5’te çıkacağım rotadan bahsedince bana daha güzel bir alternatif sundular. Zira ilk plandaki kısa mesafede 450’den 2000’e yükselen Pokut çıkışını daha önce iki defa koşarak, bir defa da bisikletle geçtiğim için biraz angarya geliyordu; sevgili Atilla Amcam beni Ayder’e araçla bırakabileceğini belirtti ve beraber bilgisayarında 3000 rakım merakım doğrultusunda çok daha manzaralı bir rota çizdik.
1593725945874.png

Sabah uyanmakta zorlandım. Daha doğrusu, kolay uyandım fakat bacaklarım ve dünyanın belki en hafif belki en ucuz belki de en dandik (Aliekspres örümcek) selesinde 10 saat geçiren totom mızmızlanıyordu. Havanın kapalı olması ve hatta öğlen gök gürültülü sağanak yağış tahmini aklımı çelmeye çalışıyordu.

Haftaya İstanbul’dan Samsun’a üst üste 4 günde gitmeyi göze almışsam bir şekilde kendimi ikna edip yola çıkmalıydım. Bu düşünce işe yaradı ve kendimi yulafa süt dökerken buldum :)

Atilla Amca’nın oğlu Tunç Ağabey Ada Bungalov’u işlettiği için ve virüsten dolayı kimseler olmadığı için beni orada misafir ediyorlar ve başlangıç noktamız burasıydı.
E3537657-1CA9-4EDA-BBCB-53F64DE33F04.jpeg

Atilla Amca’nın emektar H100 minibüsüne bisikleti attık ve istikametimiz Ayder. Buraya daha önce hiç gitmediğim için yol boyu soru soruyorum ve Ayder’in doğasının nasıl talan edildiğini konuşuyoruz.
Atilla Amca buradaki çalışmaları görünce “buradan inmeye yüreğim dayanmaz; ben de yukarılardan senin rotandan geleceğim; arada buluşurız” diyor ve Ayder’i biraz geçtikten sonra 1750 metrede saat 07:15’te müsaade istiyorum ve arabadan iniyorum.
Bacaklarım başlıyor sövmeye :)

Fakat birazdan cennetin kalbine düştüklerini anlayınca diz çöküp tövbe istiyorlar :))
0B1EEEC5-2BE6-4C22-BD06-186F494DB3C4.jpeg
F92D9B2F-7A0D-4B6F-9630-C07576814868.jpeg
9D32396E-4B8F-4927-B826-3079892E1A15.jpeg

Önce Kavrun’dan geçiyorum. Muazzam.
Çıkışında 2 kampçıya selam veriyorum.
4754A6E5-7372-4FFD-B8A7-026AC59C69DD.jpeg
4B44AD2D-86C4-4612-84E5-347769347392.jpeg
5C998020-9CDD-440F-8F8B-A9AA4BC2876F.jpeg
C6D7E9C8-4CF0-4236-A4A1-F545411572D2.jpeg
202C5040-BBFD-4E22-8623-1388EE1E96F5.jpeg

Sonra buranın üstünden Beştaş geçidine doğru devam ediyorum ki o da ne? Sağıma doğru bir bakıyorum Kaçkar zirve tüm haşmetiyle sislerin arasından selam veriyor. Büyüleniyorum. Kâh sele üzerinde kâh durarak her açıdan fotoğrafını çekmeye çalışıyorum.
8E157298-A47D-45B0-825D-DEABAE99A4FE.jpeg
B1C2A156-DC4B-4451-A1EB-7674682E6285.jpeg
64F815B2-F69D-4F97-A7EC-823FD2AD8BB9.jpeg

Aşağıda gördüğüm kampçı arkadaşlar selam verip yanımdan geçerek kiralık Duster ile tırmanmaya devam ediyorlar.
489398BE-62A3-4CD2-A49B-73AF807B2AEF.jpeg

Yukarıda 2830 metrede Atilla Amca ve bu iki arkadaş manzaraya karşı durup tanış olmuşlar ve muhabbet etmeye başlamışlar.
FB3B7A59-DDBA-4332-8E64-6269FEF44402.jpeg

Buradan 2000e inip tekrar 2800’e çıkma fikri 12 KM’de 1300 metre tırmanan yorgun bacaklarımın artık iyice isyan bayraklarını çekmesine sebep oluyor ve beynimin şöyle düşünmesine yol açıyor: Zaten sis var; bir şey göremeyeceksin. Haftaya İstanbul - Samsun yolunda seni pişman ederim.

Derken Akçaabat’ın köyünde çalışan babam telefonda akşamüstüne bir malzemeyi yetiştirmemi istiyor ve konu kapanıyor.

“Atilla Amca senle ineceğim.”

Hep beraber 2 araç 2000 metredeki Amlakit yaylasına iniyoruz. Atilla Amca 3 dönem muhtarlık yaptığı için sevilen biri ve yolda denk geldiğimiz arkadaşlarıyla muhabbet ediyor ve yayladaki küçük ve sevimli tesiste dost meclisi kuruluyor.

Muhabbet o kadar güzel ve samimi ki kendimi pamuk gibi hissediyorum. “Dostluk bu” diyorum kendi kendime. Atilla Amca’yı burada çok sık göremediği arkadaşlarından koparmak istemiyorum ve “bana müsaade” diyip aynı zamanda rotamın son 24 kilometresi olan 2000 metreden 450 metreye ineceğim ve hayatımda en keyif aldığım inişi gerçekleştiriyorum.

Burada bizden kısa bir süre önce ayrılan kampçı arkadaşlardan bu güzel günün anısına bir fotoğraf rica edip Zilkale’ye doğru devam ediyorum ve son durak Çinçiva’ya varıyorum.
4DC5CC93-4FE4-46A3-B650-883A8020F2F2.jpeg
4D8641A1-ED8E-41C1-9AC9-9E85160CF144.jpeg
27F34B65-3C5D-429A-B3FE-61A949980C25.jpeg
862EB8E4-E332-4C79-91A5-95926B0557EC.jpeg
2A2FA2F2-1A2E-45E2-BF80-40CC99885B7D.jpeg

Saat 14:00 gibi tekrar Akçaabat, Trabzon yoluna malzeme yetiştirmeye tatlı bir yorgunlukla devam ediyorum.

2 günde gördüğüm yerler ve yaşadığım tecrübeleri babam ve enişteme anlatmakta güçlük çekiyorum zira kelimeler yetmiyor.

Bu sürüşün videosu hazır olduğunda buradan paylaşırken onlara da izletirim artık :)

Video:

Çıkış: (link)
İniş: (link)

Son düzenleme:
Scudo
Eyvallah kardeşim görsel şölenin için sağolasın. Cennet maşallah . Şurada bisiklet sürmek bana da nasip olur İnşallah. Yalan yok kıskandım, imrendim. Yeşilliği görünce dayanamıyorum. :harika:

Fotoğraflara bakarken bile nabzım yukseldi çıplak gözle gormeye can dayanmaz oraları. Imrenmemek elde değil. Pedaliniza sağlık 👏

Nefis bir coğrafya...
Irzına geçilmeden gördüğünüz ve bu turu yaptığınız için şanslısınız.
Çok değil bir iki seneye, yüzyılın doğa katliamı, yeşil yol denen tecavüz tamamlanır. Ardından da oralarda pedallamak isteyenler iki gidiş iki geliş asfaltta egzos solur.
Ben de ilki 1999 da olmak üzere, Ayder bile bakirken oraları gördüğüm, zirve, kamp trans geçiş gibi farklı faaliyetlerle Kaçkar coğrafyasını yaşadığım için kendimi şanslı sayıyorum.

Bir fotograf gercek manzaranin 10 da 1 dir.
Hayal bile edemeyecegim bir tur yapmissiniz. Bizimle paylaştiginiz icin teşekkurler 👏👏👏

Eyvallah kardeşim görsel şölenin için sağolasın. Cennet maşallah . Şurada bisiklet sürmek bana da nasip olur İnşallah. Yalan yok kıskandım, imrendim. Yeşilliği görünce dayanamıyorum. :harika:

Teşekkürler @necmeddin abi.

Tebrikler hocam 2015 yılında aynı rotayı Erzurum ispirden başlayıp Kaçkarlar zirveyi aşarak yapmıştık. :)

Teşekkürler @Snr U size de tebrikler :)

Mükemmel 👍 Aklımıza koyuyorsunuz böyle. Buralara pedallamak benimde aklımda var. Kısmet bakalım 🙂

Derebaşı'nda aynısını siz bana yaptınız; sıra bende :) @karaduman61

Tebrikler sccetin. Güzel bir gezi ve keşif turu olmuş.Görüşmek üzere.

Teşekkürler İsmail hocam @scottrek görüşmek üzere.
Fotoğraflara bakarken bile nabzım yukseldi çıplak gözle gormeye can dayanmaz oraları. Imrenmemek elde değil. Pedaliniza sağlık 👏

Teşekkürler @Tui Lui

Nefis bir coğrafya...
Irzına geçilmeden gördüğünüz ve bu turu yaptığınız için şanslısınız.
Çok değil bir iki seneye, yüzyılın doğa katliamı, yeşil yol denen tecavüz tamamlanır. Ardından da oralarda pedallamak isteyenler iki gidiş iki geliş asfaltta egzos solur.
Ben de ilki 1999 da olmak üzere, Ayder bile bakirken oraları gördüğüm, zirve, kamp trans geçiş gibi farklı faaliyetlerle Kaçkar coğrafyasını yaşadığım için kendimi şanslı sayıyorum.

Teşekkürler. Maalesef, maalesef ve maalesef sonuna kadar haklısınız.

Bir fotograf gercek manzaranin 10 da 1 dir.
Hayal bile edemeyecegim bir tur yapmissiniz. Bizimle paylaştiginiz icin teşekkurler 👏👏👏

Ben teşekkür ederim @Atasoy Bey.

@sccetin
Hızlandırmadan, ileri sarmadan bir video izlemeyeli epey olmuştu. Yüreginize sağlik. Bu manzaralara ve rakımlara yürek dayanmaz. ☺

Fırından yeni çıktı :)

Hem bu videonuzu hem de diğer videonuz olan Derebaşı videonuzu izledim mükemmel bir ortamda bisiklet sürmüşsünüz. Beni açıkçası çıkıştan ziyade iniş kısmı korkuttu virajı alamazsanız road runner'ı kovalayan çakal misalü serbest uçuş :) Birde kameranızın marka modeli nedir ? sanki gimball ile çekim yapıyor gibisiniz görüntüde her hangi bir titreme vs. yok.

Fırından yeni çıktı :)

Eline koluna ayağına sağlık , psikopata bağladın beni en sonunda. O derelerde alabalık varmı yokmu. :koptum: Arkadaşlar manzara tartışılmaz yanlız ufak bir kamış olmadan çıkmam yüksekten akan derelerin bulunduğu o dağlara.:harika:

@sccetin
Hızlandırmadan, ileri sarmadan bir video izlemeyeli epey olmuştu. Yüreginize sağlik. Bu manzaralara ve rakımlara yürek dayanmaz. ☺

Teşekkürler hocam, beğenmenize sevindim :)

Hem bu videonuzu hem de diğer videonuz olan Derebaşı videonuzu izledim mükemmel bir ortamda bisiklet sürmüşsünüz. Beni açıkçası çıkıştan ziyade iniş kısmı korkuttu virajı alamazsanız road runner'ı kovalayan çakal misalü serbest uçuş :) Birde kameranızın marka modeli nedir ? sanki gimball ile çekim yapıyor gibisiniz görüntüde her hangi bir titreme vs. yok.

Teşekkürler. Kamera GoPro Hero 8 Black. Hypersmooth 2.0 isimli bir yazılımla gimball kadar stabil bir kayıt elde edebiliyorsunuz; bunu ABD'den arkadaşa getirtme sebebim de buydu zaten :)

sccetin
Sen bizi aşık et böyle Karadenize bakalım ne geçecek eline :komik: o değilde bu topraklarda yaşayıpta gitmeyen kalmamalı emeğine sağlık.

Bunlar Karadeniz'in Doğu taraflarıydı; şimdi de Batı taraflarının videolarını hazırlamaya başladım. Yandınız :) Şaka bir yana her zaman bekleriz...

Eline koluna ayağına sağlık , psikopata bağladın beni en sonunda. O derelerde alabalık varmı yokmu. :koptum: Arkadaşlar manzara tartışılmaz yanlız ufak bir kamış olmadan çıkmam yüksekten akan derelerin bulunduğu o dağlara.:harika:

Ağabey eyvallah; hiç o gözle bakmadım. Vardır mutlaka :)

Geri