Bu hafta sonu yaptığımız bu güzel gezide arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum..
Bu kadar insanın aynı zevk ve şeylerden hoşlanıyor olması büyük bir mucize..
(ya bir tane çatlak ses çıksın lütfen..) herkes gayet pozitif hiç kimse bir diğerinin isteğine karşı çıkmıyor..(bir tek ugur'un ben kayalıklardan zıplayacağım kardeşim) diye tutturmasının dışında hiç bir isteğe karşı duvar olmadık..Gerçi onada olmadık..
Darılmasın gücenmesin diye tuttuk elinden götürdük kayalıklara hadi bakalım zıpla dedik..
Oda denileni yaptı..ve zıpladı..Fotoyu çeken arkadaşım(halil) gerçekten çok güzel bir kare yakaladı uğur'u tam pozisyon almışken havada yakaladı..
Bisiklete binmemin üzerinden yaklaşık olarak 2 ay geçti..(daha önceki yılları ve uzun bir arayıda saymak lazım.)
Ama şehir içinde binmek bir insana bu kadar eziyet verir..
Nefes almak istiyorsanız nacizane tavsiyem Şehir dışı..
Ben bu siteye üye olduğumda düzenli takip ettiğim ve gerçekten fanatiği olduğum sevgili Süleyman Şatır agabeyimin gzei sonrası yazılarını okuyarak kendimi motive ediyordum..
Kemerburgaz gezisine hep o yazılar tetikledi beni..
Sağolsun arkadaşlarımın katılımı ve desteği o gezinin mükemmel geçmesini sağladı.
Geçen hafta yaptğımız Gebze ballıkayalar gezisi yine aynı grup'la gerçekleştirildi..
Bu gezininde mükemmel geçtiğini söylemekte fayda var..
Dikkat edilirse güzel ve mükemmel geçen bütün gezilerimiz şehir dışında oluyor..
Gezileri tek tek yazma nedenim tamamen bunu anlatmak için..
(Birazda sizleri gaza getirmek içim..)
Yaşadığımız küçük olumsuzlukların dışında çok güzel insanlarla tanıştık..
Dehşet derecede misavirperver esnaflarla tanıştık..
Esnaf kimliğini bir yana koyup bütün insancıl yanlarıyla bize yardımcı olan insanlar tanıdık..
İzmit'ten Kandıra yönüne doğru giderken 12 Km'de sağda çok güzel bir mekan var..
Klasik yol üzeri dinlenme tesisi gibi..
Ama bir farkı var..DOĞAL.
Oturma yerlerine yakın olan meyva tezgahları insanı tetikliyor..
Çeşme hemen yanıbaşınızda,, eee bu dakikadan sonra durmanız hata olur..
Mutlu olmanız için bütün ortam seferber olmuş durumda..
Tesis sorumlusu kişiler tezgahtan ürünleri alıp tartmamızı yıkamamızı masaları kendi zevkimize göre kullanmamızı zerre kadar yadırgamıyor..Ve aksine adamlar mutlu oluyor..
Ve inanırmısınız öyle ciddi bir maddi beklentileri yok bu insanların..(Gelen hesap korkunçtu !!!)
Cumartesi günü uğradığımızda yarın buradan geçeceğiz dediğimde buraya 2 saat kala bana telefondan haber verin sizin için dolaba karpuz koyayım dedi..
Bizde dediğini dönüş yolunda yaptık..
Ama mesajımız nedense ulaşmadı..
Ama karpuzu yine dolaba koydu..
ben böyle iyi niyetli insanları görünce gurur duyuyorum ve halen benim memleketimde iyi ve bir o kadarda insani yanını kaybetmeyen insanımız var diyorum..
Amacım reklam yapmak değil tahmin edeceğiniz gibi..
Sadece bilin istiyorum..
ve geçerseniz uğrayın derim..Kesinlikle uğrayın..
Arkadaşlar..
Yollar mükemmel..
Kerpe'ye kadar iyi bir yokuş çıkıyorsunuz..
Ama çoğu noktada ise o çıktığınız yokuşlara inat bir o kadarda iniş var..
Kesinlikle zevk alacağınız bir yol olduğunu söyleyebilirim..
Gece karanlığında çıktığımız yolları gündüz görünce kendi performansıma hayran kaldım.
Belkide bilinçaltı yönlendirmesi..
Yolda buna ciddi olarak inanmaya başladım..(inanmamı sağlayan bazı durumlar olmadı değil)..
Yol boyunca Rüzgar çok dostça davranmadı..
Hız 58 km'yi gösterirken ani bir rüzgar sonrası birden 42 km'ye düşebiliyorsunuz..
Gelirken bu rüzgarı lehimize çevirmeyi umut ediyordukki bu seferde rüzgar ters yönden esmeye başladı..
Ama buna rağmen ve inat o yolu tamamladık..
Uzun zamandan beri Zincirlikuyu'dan beşiktaş'a oradan sahilden eminönü ve yine sahilden Unkapanı balat eyüp alibeyköy ve kağıthane mecidiyeköy (27 Km ) istikametini takip ederek sıkı bir antrenman yaptığımı söylemem lazım..
Bu yolda onun faydasını gördüm..
Ama yinede muammeri ibo'yu ve rüzgarın yiğeni olan ugur'u geçemedim.
Daha çok halil'le birlikte pedalladık..
Ama halil'de yakıt'a katkı maddesi ilave edince oda gaza bastı..
Ben yine arkadaydım..
Ve size başka bir deneyim..
Turda veya kısa gezide lazım olur diye abuk sabuk şeyler almayın yanınıza (benim gibi.)
Yoksa yükün ağırlığı altında ezilirsiniz..
İç giyim ve 4 tane t-shırt yeterli (bence..)
Tabii birde malzemeleriniz..(lastik yama vs..)
Uyku tulumu ve mat..
Benim matım biraz agırdı ama mükemmel rahattı diyebilirim..
Halil'in gezi sırasında bana yapmış olduğu bir kıyak..(teşekkür ederim. halil)
Ahh birde pisletine suluk taksa ne iyi çocuk olacak..Ama agırlık yapıyor herhalde..
2 ay'a kadar havaların bozacağını düşününce için burkuluyor.. :boese157:
Kendinize iyi bakın..
" Carpe Di Em "