Scudo Sports

3 yol bisikleti arasında kaldım lütfen yardım

Tepki
102
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar, yol bisikletine ilk defa geçeceğim şu dört model arasında kaldım. Scott, corratec ve trek ikinci el, salcano sıfır.

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu arada kredi kartıyla alıcam yani belli bir bütçe yok ama yukarı da çıkamam.
Trek pazarlık yapmıyor, scott çok cüzi bir miktar yapıyor, corratec görüşmedim, salcano kredi kartıyla 100tl fark oluyor. Fiyat performans açısından düşünecek olursak... şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorm.

Bana göre trek kadro ve jantlarla
Scott kadro ve ultegra vites koluyla
Corratec kadrosuyla
Salcano sıfır olması ve lastiğiyle öne çıkıyor.

Scudo
Telefondan baktım ilanlara belki yanılıyor olabilirim ama gördüğüm kadarıyla scott harici diğer ikisi yorgun görünüyor bisikletlerin. Scott ilanında ise ipadle takas olabilir yazılmış. Genelde satılamayan ürünler için (kusuru olabilir) ipad ile takas yazılır çünkü ipad çok kolay satılıp paraya çevirilek bir cihaz. Eyyorlamam bu kadar :)

ücü de güzel hangisi avantajlı gelirse onu al pazarlıkta zorla

• Beğen
Tepkiler: BiTekerYoutube
scott kağıt üzerinde en iddialı olanı ama tabi yakından görmek incelemek çatlağı patlağı var mı bilmek gerekir derim.
Bence bu fiyatlara sram konusunda bir fikrim yok ama 105 setli carbon bir salcano alınabiliyorsa yeni olması açısından o da tercih edilebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Trek bende var, bu arkadas soralı sistem yerine orta attiriciyi aabit tutup 5700 seri 105 grup set takip jantlari yukseltmis.

Camurluk takilan acilari konforlu bir sasi mevcut.

Acitt ise biraz daha ust donanimli sayilir ama uzun suredir de o bisiklet satilmiyor, incelerken dikkat etmek lazim.

Corratec'e yorum yapamam pek tanimiyorum.

Salcano hafif, apex olmasi iyi ama arka ruble 25'li, ayna kolun uzunlugu kadro boyuna gore degismeyebiliyormua gidon gidon bogazi va degisim istiyormus diyorlar dolayisiyla biraz ugrastiraak ve bilgi isteyecek bir secenek olur.

Trek ve scott bakip temizligine gore karar verin derim...

Bu üçünde karar vereceksen kesinlikle Scott.

Trek donanımında uyumsuzluk var. FSA VERO AYNAKOL (2*10) -105 ARKA AKTARİCİ -105 RUBLE -105 VİTES FREN KOLLARİ demiş

Aynakol Shimano Dyna Sys değilken arka aktarıcı, rubleyi istersen Dura Ace kullan yine de performans vermez. Üst süzey donanımlar üzerinde kolay vites geçişi için kaplama vardır. Yani tüm vites sistemi Shimano olup, üst düzey gidiliyor ise uyumlu olması gerekir. :rolleyes:

• Beğen
Arkadaşlar hepinize birer birer teşekkür ediyorum. Zaten gönlüm scottaydı. Biraz daha pekişti. Arkadaş da sağolsun gayet kibar. O yüzden scottu almaya karar verdim. Bir iki gün içinde görüp deneyip almaya karar verdim. Deneyimlerimi paylaşırım

corratec digerlerine göre biraz alt seviye kalıyor pek girmicem o yüzden

trek, bikeradar,roadcc,roadbikereview gibi büyük sitelerde ve pek çok sitede incelenmiş meşhur bir kadro.
(link)
(link)
(link)
incelemelerde 5 üzerinden 4 almış tüm bu sitelerde
ayrıca bazı sitelerin 1000 doların altına alınabilecek en iyi 10 bisiklet listesine girmiş
(link)
(link)

scottaki grupset 105 5600. 2009-2010 model falan. "ultegralı bisiklet" yazmış fakat bisiklette ultegra olan tek şey STI kollar. onlar da ultegra 6600 zaten.. yani o da 2009 2010 model falan. daha da eski olabilir, ama daha yeni olamaz ona eminim. kadro 2012 model bu arada

şuan piyasada olan ultegra ve 105ten 2 nesil daha eski bir grupsetten bahsediyoruz. 105 5600'ün grupset ağırlığı 3150 gr. (link)
ağırlığı şimdiki tiagrayla aynı yani. belki tiagra daha hafif bile olabilir. geçişleri de ozamanın teknolojisindedir.

özetle, o bisiklet belli ki pek kullanılmamış fakat yıllardır yatıyor. ayrıca gidonu çok kötü bir gidon. forumda konu bile açılmıştı o gidonla ilgili. alacaksan da gidonu mutlaka değiştirmeni öneririm.

salcano türkiyede çok meşhur ve popüler, değerlendirilebilir

benim tercihim trek olurdu

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G. ve TolgaU
Yk bisikletten 2 hafta önce xrs 030 tiagra aldım donanım olarak hafiflik olarak bu paralara alınacak en iyi bisiklet.

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Üstteki yorumumu yazınca arkadaşı aradım ve anlaştık. O yüzden şuan vazgeçmem ayıp olacaktır. Bu da demek oluyor ki müstakbel scott sahibiyim. Doğru donanımı eski olabilir. Bunun farkında değildim ama olsun sonuçta dağdan yeni geçiyorum (tourney) şuan claris bile kullansam beni mutlu edeceğine inanıyorum. İlerde daha iyisine ihtiyaç duyduğumda bunu yine pek zarar etmeden satabilmeyi umuyorum. Gidon konusunda replika karbon gidon getirttirmeyi düşünüyorum. Tekrardan hepinize teşekkür ediyorum :)

@Tamer50
Hocam ben de birkaç hafta öncesine kadar bu modele bakıyordum ama 57 kadrosu kalmadığı için vazgeçmiştim. Gerçekten tam bir f/p ürünü. Hayırlı olsun kazasız belasız inş.

Geri