Scudo Sports

3 vitesli bisiklet nasıl kullanılır?

Archberg

Üye
Tepki
0
İsim
Burak
Selamlar herkese, ben Slovenyada sadece şehir içi ulaşımı için 2.el bir bisiklet aldim. Bisiklette daha önce görmediğim bir vites var ve nasıl kullanmam gerektiğini biliyorum. Kolda S N L harfleri yazan 3 yuva var, yani sanırım 3 vites var. Ayrıca bisikleti satan kişi 2 vites olduğunu ve sadece dururken vites değiştirmem gerektiğini söyledi. Bu dedikleri aklima yatmadi benim ve sizin tecrübelerinize danışmak istedim. Bu harfler ne anlama geliyor, nasil kullanmaliyim, dururken vites değiştirilir mi?

Bisikletin ise şu kahverengi gövdeli olan

Dosyalar

• IMG-20180927-WA0001.jpeg
    IMG-20180927-WA0001.jpeg
    1,6 MB · Okunma: 97
Scudo
göbekten vitesli bisikletiniz ve kontrapedal da olabilir (pedalı terse çevirirseniz fren yapar) S-N-L ise nedir bilemedim ama vitesi var. vites teli boşta olduğu içinde çalışmıyor olabilir.

Dururken vites değiştirmeniz gerektiği bilgisi doğru. Small, Medium, Large şekline sıranıyor olabilir vitesler. Videoda sizinkine benzer bir vites kolu olan bisiklet var, görünüşe göre kolu sola çevirdikçe vites büyüyecek, sağa çevirdikçe küçülecek.

Ama siz vites değiştirdiğinizde herhangi bir değişim hissetmiyorsanız muhtemelen videodaki arkadaşın yaptığı gibi ayarlamalar gerekecek, bisikletçiye götürebilirisiniz :harika:

Speed, normal, lower mis anlamları ve evet vites koluna bağlantısızlık varmış. Teşekkürler.

Merhabalar

Nereye yazacağımı bilemedim. Bir sorunum var ve ne yapacağıma dair bir fikrim yok. Bir bisiklet aldım ve vitesi çalışmıyor 3 vitesli. Acaba kendim tamiri yapabilir miyim? Görsel ekleyeceğim. Bilgisi ve fikrini paylaşan olursa çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim ilgini ve alakanız için.

Dosyalar

• IMG_20190518_130844.jpg
    IMG_20190518_130844.jpg
    1,7 MB · Okunma: 66
@sametmrc hocam tam bilmiyorum ama Chopper Cobra Bike diye bir model olarak çıktı karşıma.

Cevap veriyorum , vitessizmiş gibi kullanılır sanırım :)))

Göbekten vitesli bir bisiklet yanlız hangi markanın olduğu burdan belli olmuyor nexus mu sram mı diye sramın otomatikleri var diye biliyorum belli bir hıza çıkınca vitesi kendi yükseltiyor

Bu makina chopper diye tabir edilen gosteris bisikletlerinden, hani mayami sahillerinde gezmek falan için. Bununla çok bisey yapilmaz sehir ici gezersin en fazla

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Gecen hafta kelepir bi sturmey archer gobekli bisiklet aldim. Arka somunun bir tanesi eksikti. Somun sturmey archera ozel cikti. 30tl ye somun aldim. Kendimi taniyamiyorum artik. : D ben ki dh ölucusu bir bireyim.

Gecen hafta kelepir bi sturmey archer gobekli bisiklet aldim. Arka somunun bir tanesi eksikti. Somun sturmey archera ozel cikti. 30tl ye somun aldim. Kendimi taniyamiyorum artik. : D ben ki dh ölucusu bir bireyim.
Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Oynayın, devam edin. :)

Eleman kampuste kazanmis ogrenciyken, saglik bakanligi bisikleti. Benim niye saglik bakanligi bisikletim yok deyip aldim. Bazilari alu kadro sturmey gobekli oluyor.
Nexus, Alfine derken Sturmey Archer'ı kaçırıyoruz. SA'da 5 vites seçeneği var mıydı? Göbekten vites kullanmadım, ama sadeliği ve kullanım kolaylığı hoşuma gidiyor.

Nexus, Alfine derken Sturmey Archer'ı kaçırıyoruz. SA'da 5 vites seçeneği var mıydı? Göbekten vites kullanmadım, ama sadeliği ve kullanım kolaylığı hoşuma gidiyor.
Var, hatta otomatik atani da var ama gobekler saniyorum hepsinde cok agir. Pdf olacakti.
Kontra da var.
(link)
Bunlar 3 vitesler
IMGP8300.JPGIMGP8303.JPG

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve specific
Geri