3 tekerlekli erişkin bisikletleri

ayser aray

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
2
Tepki
2
Şehir
istanbul
Arkadaşlar merhaba,
Bisiklet kullanmayı bilmiyorum. Erişkinler için daha güvenli olması açısından 3 tekerlekli bisiklet kullanabilirmiyim?.
Olumlu ve olumsuz yönleri hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz? Teşekkürler
 
Scudo
A

Adrenaturex

Misafir
dostum bence 2 tekerlekli olarak kullanmayı ogrenmelisin ilk basta en basit olarak arka tarafına 2 tekerlek takabilirsin ilk ogrenmeye baslandıgında bu yontem cok ise yarıyor daha sonra cıkartıp rahatca surersin cok basit ...
 

Cengizhan Terzi

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
724
Tepki
197
Şehir
Zeytinburnu
iki tekerlekli bisiklet her zaman sağlıklı
mesela 3 tekerlekli bisikletle yokuş çıkman daha zor

tercihim 2 tekerlekli ogrenmen
 

ayser aray

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
2
Tepki
2
Şehir
istanbul
Arkadaşlar teşekkürler, 3 tekerlekli bisikleti şehir içinde kullanmanın zorluklarını tahmin ediyorum. Sanırım tırstım da biraz. Yanlara tekerlek taktırmak iyi fikir. Bu arada rezil olmamak için sakin yerlerde dolaşmalıyım sanırım:D
 

mziyaeddin

Daimi Üye
Kayıt
9 Kasım 2006
Mesaj
363
Tepki
272
Yaş
34
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet Ziyaeddin UYANIK
Bisiklet
Marin
Şu da unutulmamalıdır ki 3 tekerli bisiklet yolda fazla yer kaplayacağından trafikte sıkıntı yaratır, araçlar tarafından taciz edilebilirsiniz.(korna, bağırma tarı şeyler.) En temizi 2 tekerli bisiklet kullanmasını öğrenmek.
Saygılar.
 

celil.mayaoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Nisan 2008
Mesaj
693
Tepki
409
Şehir
İstanbul (Sonunda)
Bizim yazlık yerde 3 tekerlekli bisiklet çok kullanan var; oldukça sempatik bisikletler ama hız yapmanız mümkün değil gibi, her an takla da atabilirsiniz.
Pedikep kazalarında da bu çok olur. Bir de şöyle bir durum var kullanan var mı başka bilmiyorum ama benim birkaç kez kullanabilme fırsatım oldu; bazı marketler bu bisikletlerle evlere su ve tüp taşıyo, ufak yaşta çıraklar genelde getiriyo, bir keresinde su söylediğim marketin çırağı işten ayrıldı diye bisikletle ben suyu eve götürüp sonra bisikleti geri getirmek üzere ödünç istemiştim, başka markete gidip de nasibini bozmak istememiştim onların da; sürerken dengede inanılmaz zorluk çektim. Yani bisikletten düşme riski değil demek istediğim, habire çember çiziyordum sürerken sağa doğru. Dengede sürmem imkansız gibiydi. Sürerken çok zorlanmıştım 3 tekerlekliyi. 2 tekeri bir kere öğrenebilirsiniz yüzmeyi öğrenir gibi, zaten 1 kere öğrendiniz mi unutmazsınız sürmeyi. Ara sıra bence bisiklet kiralayın, saati kimi yerlerde 3 lira kiralamanın.
Diğer 3 teker hem ağırdır, hem de onu kontrol altına almanız çok zor olur sizin için. 2 teker daha pratiktir.
 
A

Adrenaturex

Misafir
şehir olarak nerdesiniz forumdan arkadaslarda yardımcı olabilir konyadaysanız bende yardımcı olabilirim ama bence dalgaları pek takmayın onemli olan onu ogrenmek istemek o tutku işcin mucadele etmek
 

Alp Kuterdem

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Mayıs 2009
Mesaj
493
Tepki
84
Şehir
İdealtepe, İstanbul
@ayser aray

öncelikle iki tekerlekli bisileti öğrenmenizi salık veririrm .Annem 50 yaşında olmasına rağmen hayatında hiç bisiklet kullanmamasına çok rahat bir şekilde öğrendi ancak daha kolay öğrenmeniz açısından pedalları söküp kaykay gibi ayaklarınzla yerden destek alarak dengeyi kurmayı öğrenin .Bu bisiklete daha çabuk adepte olmanızı sağlayacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman

T0LGA

Üye
Kayıt
1 Mayıs 2010
Mesaj
41
Tepki
18
Şehir
Mersin Isparta
2 tekerli bisiklet kullanmak çok zor değil.Bana dedem öğretmisti.İlk basta koltuktan tutup denge sğlamama yardım ediyordu ben pedal çevirip sürüyordum.Bi kaç gün sonra aynı denemeler sırasında arkamı bi döndüm dedem yok ben 2 tekerde gidiyorum :) 7 yaşındaydım ve hala çok net hatırlıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman
Kayıt
15 Mayıs 2010
Mesaj
7
Tepki
2
Şehir
İSTANBUL
Yeni başlayanlar için iki teker en iyisi .Aslında üç teker bisiklete binmek bir çok tekniğin iyi kullanaılmasını gerektirmektedir.İş sadece denge ile bitmiyor.Çoğu acemiler öncelikle yere düşmeyeyim diye üç tekeri tercih ederler ama bisiklet tecrübesi olmayan bir kişi de üç tekerlekli bir bisikleti çok yavaş kullanırsa ve çok dikkatli kullanırsa belki sorun yaşamaz. Ama bisikleti biraz hızlandırmaya ve dönüşler yapmaya kalktımı bindiğine pişman olur. Çünkü üç tekerin ayrı bir dinamiği vardır.Fren yaptığında direksiyonu düz tutmazsan çok kolay takla atarsın. Birde yeni binenlerin en bariz hataları dönüşlerde dönüş yapılan yöne değilde aksi yöne eğilmelerinden dolayı üç tekerlekli bisikletlerle dönüşlerde problem yaşamaktalar.Direksiyona kamyon direksiyonu gibi tutunmakta çok kasmaktalar ve tek bir yöne doğru gitmekteler. Yoksa üç tekerler sempatik eğlenceli ve paylaşımcıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman
Kayıt
15 Mayıs 2010
Mesaj
7
Tepki
2
Şehir
İSTANBUL
Arkadaşlar ben bugün sizlere katıldım.Şu büyükada buluşması için listeye nasıl ekleniyorsunuz bilen bir kişi bu konuda yardımcı olursa sevinirim ben ve eşim üç tekerlekli iki kişilik bir bisikletle katılmayı düşünüyorum. Bisikleti kendim yaptım umarım yolda bırakmaz . Piyasadan üç teker kargo bisikleti alıp onu iki kişilik hale getirdim viteslerini düzenledim tekerleri değiştim birazda renkli boyadım. Amaç eğlenceye katılım ve bisiklet kültürünün gelişimine katkıda bulunmak dikkat çekmek.Bu çevreci dostumuzun bize katkısını birinci elden çevremize göstermek.
 

velespitto

Daimi Üye
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
341
Tepki
222
Şehir
Izmir
@T0LGA

Hikayelerimiz benziyor. Dedem bisikletçi olduğundan dolayı her çeşit bisiklet vardı fakat biz düşeriz korkusuyla uzun bir süre 3 teker kullandık. O zamanlar fazla farketmiyorduk ama şimdi hatırlıyorum 3 tekerde dengede durmanın ne kadar zor olduğunu. Daha sonra dedem beni 2 tekere bindirip ön tarafına ip bağlamıştı ve direksiyonu dengede tutmaya çalışmamı söyleyip ipi hızlıca çekmişti ve birkaç denemeden sonra artık ipsiz gidebiliyordum :D Belki 1 belki birkaç sene bindim daha sonra bisikletten ayrılmak zorunda kaldım. Geçen sene yani yaklaşık 10 seneden sonra arkadaşımla bisiklet denemek için bisikletçiye gittik ve ben hala hatırlayıp hatırlayamadığımı düşünürken kendimi bisikletin üstünde buldum ve ilk başta dengemi kaybetsem de unutmadığımı farkettim.
Diyeceğim odur ki 3 tekerde güzel ama 2 tekeri öğrendikten sonra maddi manevi herşey daha kolay oluyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman
Kayıt
27 Mart 2017
Mesaj
2
Tepki
0
Yaş
36
Şehir
İzmir
İsim
Yasin Korkmaz
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar benim üç tekerlekli karavan bisikletim var.
Ben arkasındaki seleyi hem oturak hemde sele olarak kullanmak istiyorum..
Fikir verirmisiniz?
 

Dosyalar

shubik

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2017
Mesaj
12
Tepki
18
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Bisiklet
Bisan
@DjazPhotography, biraz daha açabilir misiniz? Sepet kısmına,gerektiğinde ikinci bir kişinin (örneğin çocuk) oturmasından mı bahsediyorsunuz?

@yavuz keskin
Yavuz Bey, tebrikler, bisikletinizin fotografı var mı?
 
Kayıt
27 Mart 2017
Mesaj
2
Tepki
0
Yaş
36
Şehir
İzmir
İsim
Yasin Korkmaz
Bisiklet
Carraro
@shubik Yani arka tarafa bir koltuktan bahsetmiştim ama çok iğrenç olur (yetişkin insanın oturması)
 

shubik

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2017
Mesaj
12
Tepki
18
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Bisiklet
Bisan
@DjazPhotography
Görünüş bir yana, güvenliği sağlamak problem olacaktır. Ağırlık merkezi arkaya doğru, dönüşlerde moment oluşturacak bir noktaya kayar. 3 tekerleklinin en önemli dezavantajı, virajlarda, iki tekerlekli gibi yana yatamadığından, yol tutuş problemi ve devrilme tehlikesi. Arkada bulunan yetişkin kişi, hele bir de kendi ağırlığını dönülen yere vermezse devrilmeyi kolaylaştırır.
 
  • Beğen
Tepkiler: DjazPhotography
Kayıt
6 Mayıs 2018
Mesaj
2
Tepki
1
Yaş
35
Şehir
İzmir
Merhabalar, ben bisiklet kullanmayı biliyorum ama eşim bilmiyor buradaki bir öneri beni birlikte bisiklet sürebilmemiz konusunda umutlandırdı. Yetişkin 2teker bisikletlere arka küçük 2teker takılabiliyor mu? Eğer olabiliyorsa bunu İzmirde yapabilecek yerler biliyor musunuz? Yardımcı olursanız cok sevinirim teşekkürler
 

Vahap Demir

Daimi Üye
Kayıt
9 Temmuz 2012
Mesaj
320
Tepki
531
Şehir
istanbul
Bisiklet
Sedona
Üç tekerlekli bisiklet zaten yaklaşık olarak gidon genişliğindedir. Yolda ekstra fazla yer kaplamaz. İki tekerlekli kadar kıvrak olamaz sadece. Kullanımı da iki tekerlekliye alışkın olan için cidden zordur. Vücudun üç tekerleklinin kullanım gereksinimlerine adapte olması zaman alır. Özellikle virajlarda daha erken devrilme riski vardır. Yetişkinler de üç tekerlekli kullanabilir ve gayet sempatik bisikletlerdir. Arkasındaki sepete market poşetlerini vb. yükleyerek sürmesi de aile insanı algısına hizmet eder bonus olarak ;) İki tekerlekli bisiklete denge tekerleği takmak hem yetişkinde dalga malzemesi olma riski barındırır hem de yetişkin insan ağırlığıyla o tekerleklerin olduğu bisikleti süremezsiniz. Engelli yeğenim için taktırmıştım o tekerleklerden. Sürmeyi denedim, olmadı. Hangi tarafa yük binerse o taraf başa çıkılamayacak kadar kötü biçimde geri çekiyor bisikleti. Yol almak imkansız hale geliyor. Sonra bir tane üç tekerlekli bisiklet alınca gayet güzel çözülmüştü problem. Heves eden zevkle alıp kullanabilir. Üç tekerlekli candır :kyfmyrn:
 

uyducu

Üye
Kayıt
17 Şubat 2020
Mesaj
1
Tepki
2
Yaş
55
Şehir
istanbul
İsim
Ahmet
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Emekli olmama az kaldı (3 Yıl). Foruma emekli olduğumda en uygun bisikleti seçmeme yardımcı olsun diye üye oldum. Sürat yapmayacağım sadece market ev arası kullanmak, Ya da ufak tefek geziler için kullanacağım. O yüzden 3 tekerlekli benim gibi yaşını almış, hiç bilmeyen biri için uygundur diye düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.