Scudo Sports

3 tekerlekli bisiklet toplama adım adım

Tepki
17
İsim
Emre Koçyiğit
Bisiklet
Salcano
Anne, baba pazara gitsin 7 yaşındaki yiğenimi ufak turlara çıkarayım, mangala gideyim, kendi bisikletimi taşıyabileyim diye 3 tekerlekli bisiklet toplamaya karar verdim. İlerledikçe adım adım paylaşacağım.

Renk önerilerine açığım çift renk yapacağım. Kadroyu canlı bir renk mat ya da florasan mor, sarı, kırmızı henüz karar veremedim. Sepeti, maşayı, gidonu, jant çemberi ve milleri ise mat siyah yapacağım dediğim gibi önerilere açığım. İnternette toplanmış farklı renklerde 3 tekerlekli bisiklet bulamadım bu yüzden gözümde canlandıramıyorum.

İlk önce ikinci el bir bisiklet buldum sadece kadrosunu satın aldım

IMG_20170509_125301.jpg IMG_20170511_120022.jpg

Daha sonra eve getirdim sepeti söktüm attım berbat haldeydi ve temizledim
IMG-20170511-WA0012.jpeg
Yarin ilk iş zımparaya girişmek olacak.
Şu an tek sıkıntım dingili söylemiyorum, dingil çıkıntılı olduğu için çekince gelmiyor göbeklere takılıyor bu göbekleri nasıl sökebilirim?
IMG-20170511-WA0016.jpeg

Scudo
Her şeyin hazırına aşık olduğumuz şu dönemde sizinki girişimci ve üretici bir fikir olmuş. Son halinden görüntü varsa merak ediyorum. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: emrekocyigita
Toplama yenileme çok gördüm ilk defa 3 tekerini görüyorum ve takdir ediyorum. Şimdiden kolay gelsin aşamaları merakla bekliyor olacağım

• Beğen
Dingil iki parça olmalı. sabitleyen dikey pimler olabilir. Fotografta differansiyel gözükmüyor, iki taraf bağımsız dönebiliyor, değil mi? Yani differansiyel yoksa çekiş sadece tek tekerlekten olmalı

• Beğen
Dingili tutan iki parça metal varmış penseyle cekince geldiler, zımpara ve boya işlerini hallettim arka grubu topluyorum 7T dişli ve jant lastikler tamam. Arkayı kapatmak için kampana fren lazım fakat ne internette ne de Adana'da hiç bir bisikletçi de bulamadım.
IMG_20170526_091016.jpg IMG-20170515-WA0008.jpeg IMG_20170512_114734.jpg IMG_20170511_185539.jpg

@avkebele
Teşekkürler. Elimden geldiğince yapabileceğim herşeyi kendim yapmaya çalışırım bundan sonra kullanacağım bütün bisikletlerimi kendim toplarım. Fiyatı farketmeksizin senin emeğin varsa eşi benzeri olmuyor bu da ayrı bir zevk.

@soneryen
Teşekkür ederim biraz zor olsa da 3 tekerlekli çok zevk verdiği kesin :)

@shubik
Diferansiyel yok iki ama iki taraf bağımsız dönüyor, dingin sol tarafı normal ve sol jant göbeklerinde rulman var fakat dingilin sağ tarafında jantın gireceği yer hafif kesik tam daire değil jant göbeğinin içi de tam daire değil içinde çıkıntı var ve jantta rulman yok direk dingilin hareketine göre hareket ediyor.

@emrekocyigita

Sağdan çekiş (itiş) olacak yani. Giderken hafif sola çekme olacaktır, ama asıl frende dikkatli olmanız lazım. Sert frenlerde de sağa çekecek bisiklet. Bende Bisan'ın e-bazaar modeli var. Differansiyelliydi, ama sağlıklı çalışmıyordu, kısa süre sonra dağıldı zaten. Ben de sizdeki sistem yaptım, rulmanlı jantla. Ama yol tutuşu daha iyi olsun diye 24 jantı 20 ile değiştirdim, hem de aktarma oranı daha iyi oldu. Benim çekiş soldan. Bu pek iyi değil, frende sola çektiği için trafikte arabaların önüne doğru gitme riski oluyor. Vites Oranlarınız nasıl olacak? Benimkinde akü de olduğu için bisiklet 46 kg! Üstünde 0.75-1.33 oran aralığında nexus göbekten vites var. Tekerleği küçültmem dik yokuşlar için yeterli olmadı. Elektrik desteğine rağmen, eğer yük de fazlaysa dik yokuşları çıkamıyordum. Bayramda kampa gitmeyi düşünüyorum. Çadır,buzluk, çanta vs ile yük 15-20 kg. olacaktır. Ayna dişliyi de küçülttüm. Gerekirse kamp sonrası eskisine dönmek üzere. (yokuş sorunu çözüldü ama son sürat çok düşmüş oldu)
Ellerinize sağlık, çok iyi gidiyorsunuz. 3 tekerleklinin güzel yanları çok.. sepete sığdırdığım kombinasyonlardan bazıları: 1)portatif masa,mangal, sandalye, buzluk ile piknik.. 2) portatif sandalye, balık olta maltemeleri, kova vs ile balık tutma denemesi (tutttun mu diye sorma!) 3) 10+ kiloluk sık sık market alışverişleri 4) Nargile, sandalye, termos çay ile boğaz keyfi.. 5) son olarak ise planladığım çadır, mat, uyku tulumu, buzluk (bez), 2 çanta ile istanbul-erdek kamp..
Kampana freni bulursunuz diye düşünüyorum, ama yapabileceğim bir şey olursa söyleyin lütfen.

merhaba ben ahmet yılmaz güzel bir iş yapmışsın arkadaşım bende buna benzer bir çalışma yaptım fakat diferansiyel de takıldım nasıl ve nereden bulabilirim banada yardım edebilirmisiniz ayrıca biz işi elektrikli olarak yaptık

Geri