uslsy
Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
- Tepki
- 2.597
- İsim
- Ömer Uslusoy
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Birkaç zamandır ileri düzey dandik bir MTB ile kendi çapımda bir takım sporsal faaliyetler yapıyordum.
En sonunda tahammül seviyemi aşarak bütçeme de en uygun olan Specialized Sirrus aldım.
Bugün dandik mtb ile yaptığım yolun hem süre hem de güzergah olarak aynısını yaptım.
1.30 saat, 31km..
Benim gibi bir aceminin bile ilk kullanışta hissedebileceği farkları yazmaya çalışacağım.
Dün çok tedirginken bugün çok keyifliyim. Verdiğim paraya değdi.
Birkaç alacağım malzeme. Fotoda göreceksiniz kadro içi çanta var diğer bisikletimden gelme, onun yerine bir sele altı çanta alıcam.
Herkese sevgilerimle...
Specialized Forever...
En sonunda tahammül seviyemi aşarak bütçeme de en uygun olan Specialized Sirrus aldım.
Bugün dandik mtb ile yaptığım yolun hem süre hem de güzergah olarak aynısını yaptım.
1.30 saat, 31km..
Benim gibi bir aceminin bile ilk kullanışta hissedebileceği farkları yazmaya çalışacağım.
- MTB 19kg, Sirrus 11.4KG
- Yollar biraz pütürlü, MTB de bileğimde bir güç hissetmez iken, amortisörsüz maşada 3. turumun ortalarında sol bileğimde ince bir ağrı hissettim. Yolu bir hayli hissediyorsunuz.
- MTB ile belli bir hızdan sonra pedallar boşa çıkıyor, Sirrus ile bastıça basıyorsunuz.
- Ciddi yokuşlar olmasada hafif bir yokuş var güzergahta. Burada farkı inanılmaz hissetim. MTB ile canım burnumda çıkarken Sirrus ile bastım çıktım.
- Vites sayısı MTB den fazla bu yüzden ilk başta çok alışmadım. Farklı geldi fakat 3. turum gerçekten keyifle geçti.
- Sirrusun selesi MTB den sonra efsane. MTB'ninki afedersiniz ama bildiğiniz bir tarafıma giriyormuş.
- Dün gece çok konuştuk kadro boyu doğrumu vs diye 181 boyum ve 81 iç bacak boyumla M kadroda efsane rahat ettim.
- Vites geçişlerinde bildiğiniz ses yok. Akıyor maşallah.
- MTB ye göre lastikleri bir hayli farklı. O kadar çok olumsuz şeyler okudum ki bu lastik tipleri için ön yargı ile oturdum üstüne. Fakat gerçekten çok keyifliymiş bu lastikler ile kullanmak.
- MTB ile ortalama 30dk den sonra dizlerimde ağrı oluyordu. Bunda 1.30 saatin sonunda hiç ağrım olmadı.
- Pedala bastıkça basasım geliyor ne kadar keyifli. MTB de yokuş aşağı olayım da pedala basmayayım diye can atardım.
- Bu satıcının halt yemesi bir ayak takmamış. Farkında bile değildim. Garibime gitti.
- MTB de kask ihtiyacı hissetmemiştim. En kısa zamanda kask alıcam daha ilk günden saatt 47km/h ye kadar çıkmışım. Allah muhafaza. Yine aynı şekilde bir de eldiven düşünüyorum.
Dün çok tedirginken bugün çok keyifliyim. Verdiğim paraya değdi.
Birkaç alacağım malzeme. Fotoda göreceksiniz kadro içi çanta var diğer bisikletimden gelme, onun yerine bir sele altı çanta alıcam.
Herkese sevgilerimle...
Specialized Forever...