Scudo Sports

3 kuruşluk mtb sonrası 10 kuruşluk specialized sirrus yorumu

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Tepki
2.597
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Birkaç zamandır ileri düzey dandik bir MTB ile kendi çapımda bir takım sporsal faaliyetler yapıyordum.
En sonunda tahammül seviyemi aşarak bütçeme de en uygun olan Specialized Sirrus aldım.

Bugün dandik mtb ile yaptığım yolun hem süre hem de güzergah olarak aynısını yaptım.

1.30 saat, 31km..

Benim gibi bir aceminin bile ilk kullanışta hissedebileceği farkları yazmaya çalışacağım.
  1. MTB 19kg, Sirrus 11.4KG
  2. Yollar biraz pütürlü, MTB de bileğimde bir güç hissetmez iken, amortisörsüz maşada 3. turumun ortalarında sol bileğimde ince bir ağrı hissettim. Yolu bir hayli hissediyorsunuz.
  3. MTB ile belli bir hızdan sonra pedallar boşa çıkıyor, Sirrus ile bastıça basıyorsunuz.
  4. Ciddi yokuşlar olmasada hafif bir yokuş var güzergahta. Burada farkı inanılmaz hissetim. MTB ile canım burnumda çıkarken Sirrus ile bastım çıktım.
  5. Vites sayısı MTB den fazla bu yüzden ilk başta çok alışmadım. Farklı geldi fakat 3. turum gerçekten keyifle geçti.
  6. Sirrusun selesi MTB den sonra efsane. MTB'ninki afedersiniz ama bildiğiniz bir tarafıma giriyormuş.
  7. Dün gece çok konuştuk kadro boyu doğrumu vs diye 181 boyum ve 81 iç bacak boyumla M kadroda efsane rahat ettim.
  8. Vites geçişlerinde bildiğiniz ses yok. Akıyor maşallah.
  9. MTB ye göre lastikleri bir hayli farklı. O kadar çok olumsuz şeyler okudum ki bu lastik tipleri için ön yargı ile oturdum üstüne. Fakat gerçekten çok keyifliymiş bu lastikler ile kullanmak.
  10. MTB ile ortalama 30dk den sonra dizlerimde ağrı oluyordu. Bunda 1.30 saatin sonunda hiç ağrım olmadı.
  11. Pedala bastıkça basasım geliyor ne kadar keyifli. MTB de yokuş aşağı olayım da pedala basmayayım diye can atardım.
  12. Bu satıcının halt yemesi bir ayak takmamış. Farkında bile değildim. Garibime gitti.
  13. MTB de kask ihtiyacı hissetmemiştim. En kısa zamanda kask alıcam daha ilk günden saatt 47km/h ye kadar çıkmışım. Allah muhafaza. Yine aynı şekilde bir de eldiven düşünüyorum.
Farkındalıklarım şimdilik bu kadar. Aşağıya bir kaç görüntü ve spor amaçlı çalışmamın değerlerini atıyorum.
Dün çok tedirginken bugün çok keyifliyim. Verdiğim paraya değdi.

Birkaç alacağım malzeme. Fotoda göreceksiniz kadro içi çanta var diğer bisikletimden gelme, onun yerine bir sele altı çanta alıcam.

Herkese sevgilerimle...

Specialized Forever... :D

ss-2.jpg

ss-3.jpg

ss-4.jpg

ss-5.png

Scudo
Güle güle kullan, güzel görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
güle güle kullanın:harika:
19 kg bir mtb %90 market bisikletidir. İyi MTB ler 13kg ve altıdır.
Doğal olarak dağa bayırdan atlamayacaksanız hibrit bir bisiklet alarak en iyi tercihi yapmışsınız
Şehir içinde hibrit candır gerisi heyecandır:D
konusu bile var :D
Şehir içinde Sabit Maşa ve Amortisör farkı

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve uslsy
@uslsy Bende de Specialized Diverge A1 var 1 ay oldu alalı, sizinki de hayırlı olsun.
44 yaşında ve 100 kg bir insan için diyebileceğim sözcükler sizin yazdığınız gibidir.
Hele ki ilk turumda Kent Ormanında tur atarken rampayı görüp geri dönmek istemiştim, yediremeyip vurdum rampaya yukarı çıktığımda "vay be deyip saygı duruşunda bulunmuştum."

@Anıl Erdoğan

Bileğim biraz ağrıdı. Fitness yapiyorum orada bench pressten kalma ince bir sakatlik var gecmedi bir turlu. Sarsintiyi absorbe eden eldiven varmış bir bakacağım

Güzel günlerde kullanın :harika:

• Beğen
Tepkiler: uslsy
bileğinizin ağrısı gidon ve elcik açılarının yanlış ayarlanmış oluşu
aa.JPG

oraya elinizi koyarken bilek gereksiz kırılıyor bu da ağrıya ve uyuşmaya sebep oluyor bilek destekli elciğinizi sürüş pozisyonunuza paralel hale getirin inanılmaz fark yapıyor
açılı düz gidon ise aşağıya bakıyor
22.JPG
bunu da açısını size doğru değiştirebilirsiniz
kendi bisikletimden örnek vermem gerekirse

33.JPG
son olarak da sele ayarını ve açısını uygun şekilde yaparsanız tam performansı almış olursunuz.
Önceki bisikleti bisikletten saymayabilirsiniz.Bu aldığınız bisiklet de aldığınız müthiş hazlar da daha başlangıç.Bisiklet dünyasına hoşgeldiniz.

Güle güle kullanın :harika:

Bisiklet, hibrit bisiklet ama sürekli bozuk yol kullanımı için uygun değil zaten bileğiniz de bunu belirtmiş ağrıyarak. Titreşim sönümleyen eldiven yerine bazen asfaltta (fotoğraflarda asfalt yok da) gitmeyi de deneyebilirsiniz :snzdglsn:

@Emre Özhan

Emre bey super bilgi ve anlatim. Cok tesekkur ederim. Satici için 2dk lik ayarlar ve bunlarin ayarlanmasi gerektiğini cok iyi biliyorlar.

Neden boyleyiz ya. Uzuluyorum bu halimize.

Dün gece oturdum netten izleyerek sele yukseklik ayari, sele one geri ayari vs hepsini yaptim. Hepsi hataliydi. Simdi de bu elcik mevzusu. Enteresanlar valla.

Sattim bitti hooop şipidak..

@Anıl Erdoğan

(Hava Atma krizim geldi )

Benimki mtb ama 10 kilo acaba buna nasil mtb denir sayin uzmanim ?

:D :D

Eşekten inip ata binmiş hissi uyandırdı sanırım :) Sağlıklı ve keyifli sürüşler.

@mariokaldato

Ileri düzey dandik MTB

@SonSelim
Valla inanılmaz keyif aldım. Ana hedefim spor fakat umarim kisa zamanda guzel arkadaslar edinir tura da cikarim.

Icimde baya istek oluştu . :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Güle güle kullanın :)

Ben de bu duyguları fitness bisikletimi gravel bisiklete çevirdiğimde hissetmiştim. Gerçi 20 bin km'yi geçtiğim halde hala hissediyorum :)

MTB tartışması başlatmak istemem ama taş yerinde ağırdır. Bütçe imkan varsa insan kullanım yerine ve tarzına göre bisiklet edinmeli.

dandik mtb nızın resmi yok mu?bi görseydik onuda.mesela benim şuan için dandik bir mtb bisikletim bile yok:(:(

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ziyadeniz
Çanta isi ne oldu baskan ?
( kaveye cevirelim burayi iki dakkada ) :D

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
@ziyadeniz
Supermis bekliyoruz heyecanla .ilk deneme frame bag i ben test edebilirim ehehehe

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
@muhiddin
Yoklukta herşey çokluk. Ekledim aşağıya.

ss-6.png

@Ömer Ş.
Çok teşekkürler. Bugun hemen halledicem o işi. Fark ettim gerekliliği.

Geri