Scudo Sports

3 gün 4 olay

Elfen

Üye
Tepki
25
İsim
Mazlum
Bisiklet
Mosso
Merhabalar çok uzun bir aradan sonra tekrar bir bisiklet edindim. Bisikleti 3 gün önce almama rağmen sürdüğüm 3 gün boyunca sözlü ve fiziksel saldırıya uğradım olayları tek tek anlatacağım lütfen birisi bana bir çözüm yolu önersin.

1.Gün 1.Olay
Yolun en sağında gitmeme rağmen arkamdan gelen araç beni sıkıştırdı ve bende haliyle daha da saha gidip çukura girdim bunun sonucunda düşüp dizimi yaraladım.

2.Gün 1.Olay
Yine yoluma odaklanmış bir şekilde giderken karşıdan gelen yayalar elini önüme uzatıp hakaret kullandılar.

2.Gün 2.Olay
Trafiğin hızlı aktığı bir caddede yine yolun sağından gidiyorum 4 kişilik bir grup yine geçerken önce küfür edip ardından arka tekerime tekme attılar ve neredeyse dengemi kaybedip arkadan gelen aracın önüne atlıyordum ki son anda kurtardım.

3.Gün 1.Olay
Kargomu bayiden almaya giderken tek yönlü bir yola girdim o yolda ben doğru yönü izliyordum yanlış anlaşılmasın, sonra karşıdan bir taksi geldiğini gördüm (taksi ters yönde) ben yinede kenara iyice çekilip durdum ve buna rağmen taksici üstüme sürüp küfür etti.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum bana saldıran şahıslara herhangi bir şey ne söyledim ne de bir hareket yaptım yani tamamen durduk yere bunları yaptılar. Sanırım daha 1 ayım dolmadan nefret ettirecekler bisikletten...

Scudo
Sana tavsiyem sürüş yapabileceğin bir grup bul.Yaşın küçük biraz.Seni kolay lokma sanıyorlar biraz.Grupla gezdiğin zaman daha rahat sürüş yapabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Aksiyon kamerası kullanmıyorsan kullanabilirsin. Özellikle arabalarda oldukça etkili olduğunu gördüm. İnsanlar da kamerayı görünce biraz olsun çekinceleri oluyor. Kayıt etmese dahi gördüklerinde yine kayıt ettiğini zannedip ona göre davranıyorlar. En azından kayıt yaparsan sana yanlış yapan arabalar için elinde delil olacaktır.

@Elfen

1. Yolun en sağından gitmek sizi %100 güvende yapmaz (en azından bizim ülkede). Ben bile (tecrübeli biri olarak) zaman zaman kaldırıma dahi çıkıyorum. Çünkü çok farklı tipte yollar, trafik hızları ve yol genişlikleri var. Çözüm: yolun sağında çukurlar mazgallar var ve sola da kaçamıyorsanız ya o rotayı kullanmayın ya da bir süre kaldırımdan yavaş gidin.

2. Yolunuza odaklanmış şekilde giderken karşıdan nasıl yaya gelebiliyor? Kaldırımda mısınız? Yayalar saatte 3 km/h ile yürür, siz karşıdan onların üzerinde doğru 15 km/h ile bile gelseniz size el kol yaparlar. Çözüm: zorunlu kalmadıkça kaldırımdan gitmeyin, gidecekseniz yavaş gidin ve yayalara uzak geçin, sollayacağınız yayayı sesinizle nazikçe uyarın çünkü aniden sağa sola yürürse çarparsınız.

2.2 trafik hızlı akıyor, siz yolda mısınız kaldırımda mı. Bir yayanın sizin arka tekerinize tekme atabilmeniz için 2 şart var ve ikiside gerçekleşmeli: 1: yaya size çok yakın olmalı 2: çok yavaş gidiyor olmalısınız. Çözüm: yayalara yakın sürmeyin (bir önceki maddede de söyledim)

3. İlk olarak bisikletinizle kargo ve poşet taşımak yasaktır güvenliğinizi riske attığı için. Bisikletinizde heybe olmalı veya sırt çantanızda yük taşımalısınız. Çözüm: araçlarla kendinizi kıyaslamayın, siz onların gözünde sineksiniz. Özellikle taksilerden uzak durun

@Elfen
Kask takıyor musun? Kask ciddiye alınmanı ve korunmanı sağlar.
Hangi semttesin? Bazı semtlerde zırh giysen para etmez (Malesef)
T*ksi / D*lmuş/ Hatlı M*nibüs vb. alayından uzak dur, gerekirse başka yol kullan.

Sen trafik kurallarına uy ve daima defansif sürüş yap. Milleti ajite edecek hareketlerde bulunma. Bunun dışında yapacak birşey yok. Ya sev ya terk et. Ya da başka bir deyişle bisiklet der ki beni böyle sev seveceksen, olduğum gibi göreceksen, girme ömrüme ne dertliymiş bu diyeceksen.

Sanırım daha 1 ayım dolmadan nefret ettirecekler bisikletten... demişsin...
Bunlar bisiklete özel sıkıntılar değil emin ol. Araba sürsen yine sıkıştıran, tersten gelen olacak. O sana el kol yapan tipler yaya da olsan seni / aileni rahatsız edecek... :acpsnr::acpsnr::acpsnr:

Güzel kardeşim hiç moralini bozma, ortam bozuk, sabır,sabır, sabır...Allah'a emanet ol.

@Elfen adın gibi mazlum birisin kendini ezdirme kardeşim biraz uyanık ol. Bisiklet kullanmak dikkat gerektirir istediğin kadar trafik kuralına uy karşıdakini bilemezsin, ne olabileceğini kestiremezsin. Bindikçe tecrübe edinirsin. Ana yollarda tecrübe edinmemeni tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam ve Elfen
@Elfen 2 haftadır Marmaris'teyim. Hemen hemen her gün antrenman yapıyorum. Antrenman yapacağım yere gidene kadar her gün en az 2 kere ana avrat küfür yedim, her gün birkaç kere üzerime araç sürüldü, dün bir Renault Station dolusu maganda Sakar'ı çıkarken yanıma kadar gelip beni rahatsız etti, sonra vazgeçip gittiler. Antrenman yaptığım yollardan Taşhan mevkiinde 2 sene önce bir Fransız bisikletçi öldürüldüğünü de hatırlatırım. Bu insanlar istisnasız böyleler. Maksimum dikkat edeceksiniz. Bisikletli ölümler kazalar kaza değil, kasıtlı yapıyorlar. Sakın sorgulamayın ve sadece dikkat edin.

@Elfen Sen böyle diyorsan daha neler göreceksin trafikte.
Ben geçen günlerde yaşadığım şehirde askeriyenin orada ki İki şeritli yolda yolun sağ tarafından yokuş çıkarken bir tane araba yol boş olduğu halde U dönüşü yapmaya bekliyordu arabanın hizasına gelince adam arabayı üstüme üstüme sürdü sonra bir kaç saniye sonra arabanın içinde el kol hareketi ve hakaret etti.Muhakkak ona göre suçum arabasını niye beklemedim.Hem suçlu hem güçlü oldukları için böyle davranıyorlar.Hangi arabacı tırın önüne atlıyor ki.

Genç adam, aksaçlı gandalf olmanın getirdiği avantajları kullanıyorum. Benzer bir harekete yeltenecek olan olursa anında silkeler atarım. Ona göre...

Akıllı olup dünya kahrını çekeceğine deli ol da dünya senin kahrını çeksin

tamam bisiklet sürmek zor ama yaşadıklarında hiç normal değil, tersten gelen taksicinin bana el kol yapmasını hayal bile edemiyorum.Kendinde birşey eksik olmalı, altındaki bisiklet bile respect+ yapar sana.Ankara sitelere kasklı formalı gittiğimde köpeğini bana kışkırtan bi cingen olmuştu şimdi hatırladım

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Neredeyse her gün şehir içi 70km civarlarında sürüş yapıyorum nedense benim başıma böyle olaylar hiç gelmiyor, çok garip...

Karakter yoksunu ve serefsiz suruculer var mi var. Ozellikle gebze harem dolmusculari. 2 seritli yolda teget gecmeye bayiliyorlar. Birde araba camindan laf atanlar. Bagiriyorum dursunlarda ya onlar ya ben gebereyim diye. Dedim ya seref yok. Gaza basmaya devam ediyorlar

• Beğen
Tepkiler: BugAdam ve Elfen
Geri