Scudo Sports

3.bisiklet maceram başlarken, merida crossway 100

ömer yetmişüç

Aktif Üye
Tepki
38
Bisiklet
Sedona
Sedona 301 çok sevdiğim bir bisiklet olmasına rağmen biraz çıtayı yükseltmek adına Merida crossway 100 aldım.

Ilk izlenimlerim
Daha akıcı
Daha kolay hızlanan bir bisiklet olduğu.

Diskler ayar istiyor sanırım, çok aşağıda tutuyorlar.

Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar :)

Genel anlamda başarılı buldum.

Scudo
http://img.tapatalk.com/d/14/07/13/my6avyru.jpg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

İyi günlerde bolca pedallar dilerim.

Arkadaşlar bu crossway mtb kırmasımıdır şehirmidir nedir? Ben çok memnunum ama hibrit denilen mantığıda çözebilmiş değilim. Bir bilen anlatırsa şimdiden teşekkürler.

bir crossway 100 sahibi olarak resimdeki Brooks sele beni benden aldı diyebilirim :)

Cenk bey bende sedona 301 varken brooks seleyi almıştım, meridaya takınca hidrolik-yaylı hibrit bir sele oldu. Biraz fazla konforlu oldu sanırım :) kesinlikle tavsiye ederim.

http://img.tapatalk.com/d/14/07/16/a7ymy7y3.jpg

Tektro hdc 330 küçük ve bisikletin iç kısmında kalması hoşuma gitti ama marka nasıl bir markadır bilmiyorum.

Merida crossway 100 ün lastikleri çabuk hızlansada yol tutuşu çok iyi değil. Özellikle bisikleti biraz yana yatırıp fren yaptığınızda yada yan bir açıyla ufak bir engeli aşmak istediğinizde lastikler kaymaya başlıyor.

Bu bisiklet yormuyor sürekli yol yapmak istiyorsunuz en keyiflisi bu. Bugün bir tur atıp döneyim dedim 10km dolanmışım. Daha önce bisikleti iteklediğimi hissederken bu bisikletin beni taşıdığını hissediyorum. Biraz daha hafif olmasını isterdim. Bisikletçiye v fren takılırmı dedim olmaz dedi, bu konuyu biraz daha araştıracağım.

hdc 330 arka frenle ilgili bir sorunum var. ayar yaptırdım yine diske hafifte olsa sürtüyor.
nefret ettim arka disk frenden.

@ömer yetmişüç

Sıfır disk te surtme ayarlansada oluyor yol yapmaya eger doğru ayarlandıysa bir sure sonra ses kesilir bence.

110 km den sonra , bisikletin arka frenine dayanamayıp servise götürdüm, önce anlamadığım biçimde normal olduğuna ikna etmeye çalışsalarda, söküp servise göndermeyi kabul ettiler. Pense sıkar gibi kullanmaktan bıkmıştım, umarım servis sonrası istediğim gibi olur.

@BAHADIR AKTAŞ

Sıfır diskte sürüyor cümlenize de, bir süre sonra kesilmesi cümlenize hele hiç katılmıyorum. Lütfen yanlış anlamayın!.. Sadece "hatalı üretim" olan sıfır malzeme sorunludur! Birde zamanla o sesin gitmesi demek sürtüne sürtüne balata nın ve rotorun aşınmış olduğu anlamına gelir. O saatten sonra ses kesilmişse bu artık yeni parçalara ihtiyaç duyduğu içindir!. Teşekkür ederim..[emoji4]

bence disk fren şehir bisikletleri için çok gereksiz, v frenden şaşmamak lazım

Aynen HD fren pişmanlıktır. Kimi görüyorsam bu ses sorunundan var. :)

V vites şansınız kalmıyor, genelde hep disk frenli modelleri satılıyor. V fren ise düşük modellerde daha kötü lanse ediliyor.

meridanın t1 t2 modelleri var v fren ve bence gayet iyi bisikletler

Evet çok güzeller ama ön Amortisör yok onlarda. Bizim yollar malum. Ben maşayı 5dk kitlesem kollar hissetmeye başlıyor.

Geri