Scudo Sports

3.500 - 5.000 Dağ Bisikleti Tavsiyesi

Hangi Bisiklet Malzeme Kalitesi Ve Doanım Olarak Öne Çıkamkta Anketteki Markalar İçerisinde

• Scott

• Trek

• Mosso

• Salcano

• sedona

• Cube

• Toplam katılım
    48
@SunTzu

Karbon takıntısından vazgeçin, karbon ihtiyaç değildir. Güçlü donanıma sahip ve iyi teknolojiyle inşa edilmiş aluminyum kadrolu bisikletlere yönelin.

Scudo
(link) linkteki bisiklet cazip gibi pazarlıkla daha ucuza da alınabilir

@ahlaksahibi
kaçkar bisiklet ile telefonda görüşmüştüm benim istediğim modeller ellerinde yokmuş istanbula yolum düştüğünde yüz yüze konuşup peşin olarak ücret verildiğinde istediğim modeli benim içim getirtmeleri durumu var ama kesin bir şey söylemiş olmayayım şimdilik.

Ben mi kaçırdım bilemiyorum fakat hangi amaçla kullanacağınızı tam yazmamnışsınız? Bir de 29" jant sevdası nereden geliyor? Boyunuz uzun değilse çok önermem. Bunun harici 27,5 ve 28 de tercihleriniz içinde olsun. Ful süspansiyon bisiklet önerisi gördüm, downhill filan mı yapmayı düşünüyorsunuz? Yoksa düz yolda mı sürmek istiyorsunuz?

@darkdream
kullanım amacım ulaşım ihtiyacımı karşılamak şehir içinde ve okuldan ve günlük sorumluluklarımdan vakit buldukça arazi kullanımı ve denk gelirse toplanan arkadaşlarla geziye katılmak ayrıca tamda jant konusunu araştırıyordum boyum 1.88 29" kağıt üstünde bana uygun gözüktüğü için seçtim ama araştırdıkça gördüm ki 27.5 daha mantıklı bir tercih olacak

Anladım fakat jant boyunun 29" hariç boyla çok alakası yok. Kadro boyu daha önemli. Size L-XL veya 21" veya 57-61 cm gibi bir şeyler lazım. Tabloları var, bakarsınız. Bunu ufak bir not olarak geçeyim. Forumda çok tartışması yapıldı, size amortisörsüz, rijit kadro hafif bir yol/şehir gibi hibrit bir bisiklet daha iyi gider. Mümkünse düz gidon ve çok ince olmayan 28-35mm lastiklere sahip bir model olabilir, sonra mazgal, tümsek sorunu yaşamayın. Trek Fx serisinin güzel modelleri var. 7.7 gibi. Scott sub serisi var sub10, sub20 gibi. Eğer günde 10 km'den fazla sürmem, tur düşünmüyorum, uzun yola gitmem diyorsanız, çok pahalı modellere de çıkmanıza gerek yok. Farkı hissetmezsiniz. Sedona'nın da güzel modelleri var, daha orta karar bir marka fakat gayet iyidir.

ö
@darkdream
önerin benim için son derece önemli dikkate alacağım fakat aklımda bir dağ bisikleti var fırsat buldukça araziye çıkmak ve aksiyon peşinde koşmak istiyorum ama dediğin gibi uygn fiyatlı bir model işimi görecekse uygun fiyatlı bir mtb alıp %40 indirimde olanları var belli bir zaman sonrada 2. bir bisiklet olarak önerindeki gibi bir bisiklet tercih edebilirim neden olmasın bütçeye bağlı zamanla bakarım olacak gibiyse neden olmasın :D

Bisiklette ki sürenin yarısını arazide kullanacam dersen mtb olayına girebilirsin. Kilitlenebilir amortisörlü modelleri var. Düz yolda kilitlersin, enerji kaybın olmaz, İstersen yolda ince lastik takarsın. Düşük kilolu ileri model mtbler de var. 12 kg civarına güzel Scottlar var.

Bence bir kere de düzgün bir bisiklet al, onu kullan. Tercihini de hangi alanda daha çok kullanacaksan ona uygun yap.

dediğim gibi arazi kullanımı için düşünüyorum arazi kullanımı için almış olsamda asfttada kullancağım zamanlar olur okula git gel gibi ve çarşı pazar ulaşımı için işten güçten fırsat buldukça arazi deneyimi yaşamak benim niyetim ayrıca full süspansiyon sistem gereksiz mi olur ben full süspansiyon düşünüyorum ama fiyatı çok etkiliyor

Evet kesinlikle gereksiz olur. Onun tek amacı downhill. Pedalı bile nadir çeviriyorsun. Zaten 17-18 kg'u bulabiliyor o bisikletler, yaylana yaylana kanter içinde gidersin. Mümkünse ince lastikli kilitlenebilir amortisörlü bir şey almanı öneririm. Kötü dağ bisikletlerinde ne olduğunu anlamadan 14-15 kg'u görürsün. Ancak iyi markalarda 12 kg civarı oluyor.

@darkdream
bu model var aklımda şuan karşılaştırmak için bunun denginde modeller bakmaktayım scott ankette öne çıktı :D cube var elimde model olarak

Markaya takılmayın. Bunların hepsi iyi markalar. Önemli olan model ve taşıdığı özellikler. Yani ben tarihi çelik gövde bisikleti elden geçirip, mucize yarattım, uzun yol yaptım. Bu kadar masraf yapmak isterseniz hevesinizi kırmak istemem ama 2500-3000 TL'e de ihtiyacınızı fazlasıyla görürsünüz diye düşünmekteyim. Bir de 18" kadro size küçük gelebilir. Tavsiyem 20-21".

kontrol etmek zorlaşıyormuş öyle söylenmekte zaten elimde model olsun boş boş gitmeyeyim mağazaya diye biraz araştırma yapıyorum alırken kesinlikle deneyeceğim dediğiniz gibi küçük gelebilir

Bütçenin tamamını bisiklete ayırmayın derim. Kaba bir hesapla:

İyi bir kask (300-400)
Eldiven (50-100)
Gözlük (100-150)
Aydınlatma (100-150)
Kilit (50-150)
Sele altı çanta (50-100)
Yedek iç lastik, yama, anahtar vs. (50-100)
Matara kafesi-suluk (50-150)
Km saati (80-150)

Bunları aşağı yukarı bu fiyatlara alacağınızı düşünürseniz bütçenin kabaca 1000 TL gibi bir kısmını çıkarıp ona göre tercih yapmanızı öneririm. Alacağınız en basit şeyi bile iyice araştırıp almanızı öneririm. İlk etapta yapılan bilinçsiz harcamalar olabilir onun için iyice araştırın.

Ayrıca scott spark serisi downhill değildir. Full süspansiyondur ama uzun vadede hem bir tık yorucu gelecek hem de ikinci süspansiyondan dolayı yaklaşık 1 kilo gibi çıkarıp atamayacağınız fazladan bir ağırlığı sürekli taşımak zorunda kalacaksınız. İlla dağ bisikleti alacaksanız bu ayrıntıyı ciddi anlamda düşünmenizi öneririm. Uzun veya kısa turlar, şehir içi kısa mesafe sürüşleri, en önemlisi hafif eğim bile olsa yapacağınız en basit tırmanışlarda bu fonksiyon kilitlenebilir olsa dahi fazladan ağırlık yapması nedeniyle gereksiz olacak ve sizi fazladan yoracaktır.

@trkc

evet bu konu hakkında dediklerinizin aynısını akiros beyde söyledi büyük bir hatadan kurtar beni çok yanlış düşünüyormuşum fakat şuan sadece maşadan süspansiyonlu bir model üzerinde karar kıldım aldığım tavsiyeler üzerine

Scott Scale 750 tavsiye ederim, fox maşalı, 27.5 jant..

27.5 maşa hangi boydaki kişilere hitap ediyor 1.88 im sınırdayım galiba 29" alsam rahat ettirir belki ama kontrolü zorlaşıyormuş denemek lazım

@SunTzu bende 185 boyundayım 18 inç 27.5 jant kullanıyorum gayet memnunum

o zaman problem çıkartmayacak gibi duruyor zaten alırken internetten değilde mağazadan alırım deneyerek alırım daha faydalı olur

@SunTzu

Jant boyu değil, kadro boyuna bakmanız gerekiyor. Önceki mesajımda yazmıştım sanırım.

Geri