Scudo Sports

2X vs 3x aynakol kayıp ve kazanç nedir?

@FRKEMRE Yol bisikleti aktarıcı modellerini bilmiyorum ama mtblerin aktarıcılarını referans alarak birkaç şey yazayım.

Önemli olan Oranlar kaç tane ruble yada aynakol olduğu değil.

3x9 daki oranları 2x9 da yakalayabiliyorsan yada çok az farkla tutturabilirseniz, 2 li aynakol değerlendirilebilir. Ama aynı yada benzer vites oranları için ekstra masraf yapmaya gerek var mı o sizin tercihinize kalır.

2 li sistemlerin şöyle bir psikolojik güzel yanı var: rampada 1 ,düz yolda 2 . Kademe. Basit ve sade.

Sizin 3x9 daki dişli oranlarınız nedir?

Ön aktarıcılarda, Shimano için en fazla 16 dişlik bir atlama yapılabiliyor diye biliyorum.
Mesela 26-42 yada 30-46 gibi.

Tekli aynakolda ise genelde ya hızdan vazgeçmek zorunda kalınıyor yada Rampa vitesinden.

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE
Scudo
@FRKEMRE Yol bisikleti aktarıcı modellerini bilmiyorum ama mtblerin aktarıcılarını referans alarak birkaç şey yazayım.

Önemli olan Oranlar kaç tane ruble yada aynakol olduğu değil.

3x9 daki oranları 2x9 da yakalayabiliyorsan yada çok az farkla tutturabilirseniz, 2 li aynakol değerlendirilebilir. Ama aynı yada benzer vites oranları için ekstra masraf yapmaya gerek var mı o sizin tercihinize kalır.

2 li sistemlerin şöyle bir psikolojik güzel yanı var: rampada 1 ,düz yolda 2 . Kademe. Basit ve sade.

Sizin 3x9 daki dişli oranlarınız nedir?

Ön aktarıcılarda, Shimano için en fazla 16 dişlik bir atlama yapılabiliyor diye biliyorum.
Mesela 26-42 yada 30-46 gibi.

Tekli aynakolda ise genelde ya hızdan vazgeçmek zorunda kalınıyor yada Rampa vitesinden.
bendeki ön dişli 50/39/30. arka dişliyi belirleyemedim.

bendeki ön dişli 50/39/30. arka dişliyi belirleyemedim.
Arka rublenin en küçük ve en büyük diş sayısını bilmeden, net bir yorum yapmak istemem ama ille de 2 li sisteme geçeyim derseniz, 26-42 aynakol işinize yarayabilir.
Rampada az bir kolaylık, hızda ise ufak bir kayıp yaşarsınız.

Hız kaybetmek istemiyorsanız aynakoldan ziyade rublede değişiklik yapmak daha mantıklı.
10-42 bir ruble takmak size hem ilave hız hemde ekstra rampa kolaylığı verir

Hız kaybetmek istemiyorsanız aynakoldan ziyade rublede değişiklik yapmak daha mantıklı.
10-42 bir ruble takmak size hem ilave hız hemde ekstra rampa kolaylığı verir
aynen böyle yapmayı düşünüyorum. fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Geri