Scudo Sports

29er MTB' ye her yola uygun dış lastik ve patlamaya dayanıklı iç lastik değişimi

S.Emre DURMAZ

Forum Demirbaşı
Tepki
346
İsim
S.Emre
Bisiklet
Cube
Herkese selamlar,
Geçen ay 29er bir mtb aldım. Mtb almamın sebebi ise; zaman zaman araziye girecek olmam ve şehiriçinde de rahat kullanabilmek için, bisiklet zaten 28 jant olduğundan, lastik değiştirerek, bisikleti şehir/tur bisikleti olarak da kullanabilmek. Önceleri Schwalbe Marathon Plus gibi 700x35 bir lastik alırım diye düşünüyordum. Ancak bu tür lastikler mtb bir bisiklete pek yakışmadığından ve araziye gireceğim zaman lastikleri mtb lastikleri ile değiştirmem gerekeceği ve lastik değiştirmeye de üşendiğim için farklı bir arayışa girdim. Araştırmalarım neticesinde 29 mtbler için Schwalbe Hurricane 29x2.0 ve Continental Speed King 29x2.25 lastikleri buldum. Her iki lastik de ortası düz, yani asfaltta ses yapmayan ve yuvarlanma direnci düşük, yanlara doğru ise mtb lastikleri gibi dişleriyle çok zorlu olmayan arazi/toprak zemin şartlarına uygun. Continental'i Delta Bisiklet' te buldum, fiyatı 200 küsür lira. Schwalbe' yi ise Türkiye' de bulamadım. Netice olarak, bisikletimi genel anlamda şehiriçinde kullanacağımdan, daha ince olan Schwalbe Hurrican' da karar kıldım ve yurtdışından sipariş verdim. Lastik patlamasından da nefret ettiğimden dolayı, eski bisikletimde kullanıp çok memnun kaldığım, Foss marka patlamaya dayanıklı, patlasa bile uzun sürede inen, iç lastiklerden bir çift sipariş verdim. Lastiklerim geldi ve dün-bugün 2 gün test ettim, sonuç harika.. Daha bisikleti sürmeye başlar başlamaz daha hızlı gitmeye başladığımı fark ettim. Mtb lastiklerinin asfaltta çıkardığı "vjjjjjj" şeklindeki ses yok ve yanlardaki dişli kısımlar asfaltta giderken yola temas etmiyor. Toprak yolda ise keskin ve bisikleti yatırarak yapılan dönüşlerde kaymadım. Ayrıca lastiğin hafif oluşu genel ağırlığın da azalmasını sağlamış oldu. Bu arada Foss iç lastiklerin de, klasik iç lastiklere göre yarı yarıya daha hafif olduğunu belirtmek isterim :harika:

20160302_142719.jpg 20160302_141707.jpg 57292 dosyayı görüntüle 20160302_141749.jpg
2016-03-02 22.47.47.jpg

Scudo
Yeni lastikleri yokuş aşağı test ettim. Önceki dişli mtb lastiklerle pedal basmadan 40km/h indiğim bir yokuşu bu lastiklerle 58km/h gibi indim. Sonuç gerçekten gayet iyi :harika:

29mtb'yi 700x35c lastiklerle uzunca bir süre kullandıktan sonra yol bisikletine geçtim ve 29mtb'nin hakkını verecek bir lastik arayışına giriştim. 29x2.25 ile 2.50 arası ölçüleri düşünüyorum. Aklımdaki modeller ise schwalbe nobby nic, maxxis minion...

Patlak koruması iyi, uzun ömürlü, düşük basınçta kullanılabilecek 29" lastik tavsiyelerinizi bekliyorum...

@uguryilmaz144
Benim bisikletin orj lastikleri; önde schwalbe tough tom active 29×2.25, arkada ise schwalbe rapid rob active 29×2.25. Bisikleti aldıktan sonra yalnızca 40-50km kadar deneme sürüşü yaptım, şu an evde yepyeni duruyorlar. Bisiklet zaten race model ve lastikler mtb race lastikleri.. Düşünürseniz görüşelim.

@S.Emre DURMAZ merhaba sizin bisikletinizin aynısını kullanıyorum Bende sizin gibi iç ve dış lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum lastikleri kaça aldınız ve aldığınız sitenin linkini verir misiniz iyi günler

@H.T
Haha :D :D Hocam haberiniz yok babam mtb'ye el koydu, "Fransa'dan Michelin'e özel sipariş verdim fabrika benim için 29x3" lastik üretecekler, 2 tır dolusu lastik gönderecekler" dedi. Benim bisiklete yaptığım harcamaları eleştirmek için böyle bir yol izliyor haha :D :D

@zifiri25
bikediscount.de sitesinden aldım. Ayrıca Türkiye'de bulunmayan, pek çok orjinal cube aksesuarı da mevcut sitede :harika:

Hurricane islak zeminde kullanma firsati yakaladiniz mi ? Performansi nasil acaba?

Geri