Scudo Sports

29er mtb tavsiye

ABC ABC

Üye
Tepki
25
İsim
Alparslan Güvenç
Bisiklet
Kron
İyi günler. 18 yaşımdayım.Boyum 186 cm kilom 110 kg. Bacak boyum: 92 cm 29er MTB almak istiyorum. Bütçem max 1900 tl. Önce Sedona 920 almayı düşünmüştüm ama daha sonra kaliteli yabancı bir marka almaya karar verdim. Dediğim gibi önemli olan sağlam,kaliteli ve garantili olması. Bisikleti Çanakkale'de kullanacağım. 27 vites olması vites sistemi açısından yeterli. Aklımda ki bisikletler: Cube Analog 29
Merida Big Nine 100/300

Scudo
biraz daha para koyarsan üstüne sedona 950 oldukça yeterli
senin seçtiklerin arasında Cube Analog 29 diyorum ben

• Beğen
Tepkiler: ABC ABC
Sedona'ya bir türlü ısınamadım ben.

sen bilirsin 950 nin üstündeki donanım oldukça yeterli
cube de o kadar fiyat koymuşlar alivo-deore karışık o kadar etmez ama scott cube ghost merida bunlar donanımlarına göre yüksek fiyat koyan bisikletler salcanolar bu sene güzel slx olanları özellikle

cubeyi al bence kadrosu ilerde bisikletin özelliklerini yükseltmeye çok müsait..

@Yusuf Kemal EREN
2 bin tl verip bi süre sonra parça değiştirmek karlı bir iş değil bence kadrosu içinde o kadar parayı ben olsam vermezdim

• Beğen
Tepkiler: hsnbykkls
(link)

Ben bunu alacağım. Sram set ve Sedona kullanıcısıyım ziyadesiyle memnunum. Sedonaya vereceğin her kuruşun hakkını alırsın.

Scott sahibi olarak, Scott'u kayırayım değil mi:)

Ben oyumu Scale 970'den yana kullanıyorum.

(link)

Bunların 22" kadro olanları yok mu acaba ? Önerdiğiniz Sedonalar çok hoşuma gitti

• Beğen
İki 29er markayı da kullandım. Cube Acid 29er 2013 ve 2012 Big Niner TFS-300. Cube daha memnun etmişti beni açıkçası. Tırmanışlardaki atikliği, inişlerdeki kontrolü çok az farkla da olsa hoşuma gitmişti. Görsel olarak da Cube çok daha şık, Merida hep aynı tip hatları kullanıyor, sıktılar bence. Alman dizaynı Tayvan firması Merida yerine, ben olsam gerçek Alman Cube tercih ederim. Maşa modeli olarak da Suntour XCR standart olarak bir süre sonra boşluk yapıyor küçük bir miktar. Rahatsız edici boyutta sayılmasa da ben kıl adamım :)
Fakat tekrar belirteyim, iki model arasında çok ciddi farklar yok.

Cube un kadroları birbirine çok benziyor. Hatta aynı bence. Cube aim alsam geliştirsem acid gibi olmaz mı?

@Melih Çolak
ben ilerisi için konuşmuştum. bence mtb bisikletlerde kadro kalitesi çok önemli ve cube bu konuda en önde gelen markalardan

• Beğen
Ben bisikleti oldukça sert kullanacağım. Bu yüzden kadro kalitesi 1. Sırada benim için. 2. Sırada 27 vites olması. Ki 27 vitesler zaten en kötü altus set oluyor. O da alivio-acera karışık biçimde.

@Alparslan Güvenç

Olur, bence çok mantıklı ;) Belirli serilerin kadroları aynı, donanımları farklı. Aim, Analog ve Acid aynı diye hatırlıyorum ama emin olamadım şimdi :) Araştırmak lazım.

Sert kullanacaksan hard-trail'ler var bunun için üretilmiş onlara bir bak
Bir de 29er 26'ya göre daha ağırdır ve 26 gibi atik değildir ama ben yine de 29er alacam o ayrı konu [emoji2]
Bu arada yaş-boy-kilo(100'üm ben) aynı seninle
Benim tercihim scott'tan yana olacak çünkü scale serisi tam olarak senin kullanımına göre bir seri aspectler bence üvey evlat daha yeni türediler ama scale scott'un en sevdiğim serisidir kadro dizaynı araziye taşa toprağa göre ayarlanmış bir seri yani hakkını verirsen taştan su bile sıkarsın bunlarla tek eksisi 29er olması olacak ama şunu unutma 26er'ler bizim altımızda çocuk bisikleti gibi kalıyor gider bakar denersen durumu anlarsın

• Beğen
Aynen. Millet gülüyor. Ben binince sırf et önü teker oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
Geri