Scudo Sports

29er hakkında

Tepki
1
Bisiklet
Kron
şu an 26'' bir bisiklet kullanıyorum ama değiştirmeyi düşünüyorum. 29er lerin hem yolda hemde arazide daha rahat olacağını düşündüğüm için almaya karar verdim. daha önce hiç 29 bisiklet görmedim ve test etme imkanım olmadı. bisikletçi boyumun kısa geleceğini söyledi(1.75). ne tavsiye edersiniz. bütçede 1500 civarı. genelde şehiriçi ama yollar bozuk çoğu yerde ayrıca yazın yayla planlarımda var. sedona 920 mantıklı geldi.

Scudo
920 güzel bisiklet. 29 er konusunda da şöyle diyeyim 729 kullanıyorum 1 yıldır 26 inç bisikletlere bindiğimde bmx gibi geliyor :) kesinlikle geçmelisin 29inç e bisikletçi yalan söylemiş sana 1.75 kısa değil uygun kadroyu aldıktan sonra

kadro boyu ne olmalı. bacak boyu mu ölçmeliyiz. başka marka model tavsiye edermisiniz yoksa sedona yeterlimidir?

Kadro boyunu uygun seçtiğinizde boyunuz çok kısa gelmeyecektir arkadaşın dediği gibi 170 altı için kadro boyu da küçüldüğünden çok güzel görünmüyor açıkcası 16 inch kadro 29" jant pek iyi değil fakat bana sorarsanız size 26" daha uygun

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
29er kullanmak ata binmekle benzer hissi verir :) kesinlikle tavsiye ederim

Kadro boyu uygun olduktan sonra rahat rahat kullanırsınız.

(link)

Resimdeki çocuk 10 yaşındaymış, boyu 1.40 ya var ya yok...

• Beğen
Tepkiler: Umut Y.
normalden büyük bisiklete geçmek istiyorsan bence senin boyunla 27,5 daha uygun olabilir gibi geldi.
(link) bulabilirsen pazarlık payı olacaktır, 1500'e olmasa da yakın fiyata alabilirsin.

Aslında en guzeli denemek ama malesef duzcede hic 29 yok sanırım. 29 gelse de kadro boyu secenegi olmaz.2014 modelleri beklicem galiba veya adapazarına gitsem daha iyi olacak...

29er bisikleti ben yakıştıramıyorum. bu benim düşüncem tabi. bana göre kişi seleye çıktığında parmağının ucuyla dahi olsa bir ayağını yere koyabilmeli. hele hele dağ bisikletinde...
şu 27.5 bisikletlere baksanız

@Mehmetali07

ayak yere değmesi önemli. şehir içinde sıkıntı olur. o zaman 27.5 lara veya hibrit modellere bakıcaz artık.

Bence ayak yere değmesi önemli değil. Seleden ineceksin durduğun zaman, ben gücü tam vermek için seleyi yüksek kullanırım dolayısıyla durduğum zaman parmak ucum zor değer yere ama onla uğraşmıyorum seleden iniyorum sonra pedala basıp tekrar çıkıyorum seri bir şekilde yaptığım içinde sorun olmuyor ama alışmak lazım.

@furkan keskin

Yok be ben sehirde suruyorum ayagim yere deymiyor hic sikinti yasamadim hatta daha rahat bile oluyor.1.81 boyum

Bir sene kadar Sedona 7/29 kullandım, büyük bir motosiklet kullanmak gibi, hantal ama son derece gösterişli ve konforlu, dar alanlarda manevra kabiliyeti düşük, şehir içi kaldırım, parke, çukur vb hiç dert değil ama uzun yolda yorucu ve ağır bir bisiklet, arazide hiç kullanmadım...
Boyunuza uygun bir kadro muhakkak vardır.
Ancak denemeden almayın derim...
Mümkün ise 27,5 ve 29 deneyip öyle karar verin...

@ismail eren
ayak ucunun yere değmesiyle alakalı haklı olabilirsiniz.
ben arkadaşın 29er bisikletiyle tecrübe etmiştim. yarım saat kadar kullandım. bir ayağımı yere koymakta zorluk yaşıyordum. muhtemelen sele yüksekliğiyle falan alakalıdır. 29er üstünde giderken tuhaf bir his veriyor. sanki manevra kabiliyeti 26'ya göre düşük.. bunda büyük jantların ve tabiki iri lastiklerin etkisi vardır mutlaka.

bu arada boyum 1.79 ve tecrübe ettiğim bisikletin kadro boyu bana uygundu.

175 boya 29'te M kadro yada 17.' rahat olur.hatta Smal kadro bile alabilirsin ama gereği yok.
2013 modellerden bulabilirsen indirimden alabilirsin.
bende sırf 29 olsun diye 26 bisikletimi sattım.çok daha rahat ve hızlı.26 kullanınca çok garip geliyor gerçekten ama 26 daha zevkli bir sürüş veriyor kanımca..

Ben denedim ama bana güven vermedi. Belki alışık olmamamdanda olabilir. 29er e bindimmi sanki bisikleti kontrol etmek daha zor gibi geldi.

29er kullanıcısı olarak öncelikle şunu belirteyim boyunuzdan yana sıkıntıya düşerim mantığını tamamen kafanızdan atmalısınız...Kadro boyunu kendinize göre seçebilirsiniz sonuçta tek tip değil...Örneğin medium kadro deneyebilirsiniz...Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra da ayağınız her türlü istediğiniz zaman yere değebilir :)..Dağ bisikleti yarışlarında artık %90 oranında 29er kullanılmakta ki profosyonel düşünce bunun bir avantaj olduğunu gözler önüne sermekte...Bana gelince tek zorlanacağınız nokta rampa çıkışları olacak ve 29er bisikletlerin 26er 'lere göre ağırlığı daha fazla...Arazide ise teknik parkurda tabiki 26er avantajlı fakat 29er 'inde konforu bambaşka ufak çukurların varlığını hissetmiyorsunuz bile..Düz yolda tabiki büyük teker avantajı da ayrıca bulunmakta hızınızı aldıktan sonra İngiliz atı gibi gidiyor :))...Kısacası olumlu ve olumsuz taraflarıda var fakat herşeye rağmen alıştıktan sonra pek bir sorunda kalmıyor...İkisinlede birer tur atıp öyle karar verin derim yinede..Seçim sizin :)

@Murat B.
çocuk 10 yaşında SPECİALİZED kullanıyor biz hala SEDONA lardayız :D

herkese çok teşekkürler. en iyisi denemek. burdaki yorumlarıda aklıma kazıdım...

Kadro boyu 21" olan 29er mtb bisiklet sahibiyim. Boyum 188 cm.

Yaklaşık 7 bin km kullandım hala da kullanmaktayım. Sürmesi keyifli bir bisiklet. Düz yolda çok rahat. Uzun turlarda (+200km) 26"lara göre daha dik oturma pozisyonu olduğunu için daha rahat. Bel ağrısı yaşamadım hiç. Bozuk yollarda ve hafif arazide daha az sarsıntı yaşıyorum. Merdivenlerden rahatça inebiliyorum. Bazı kaldırımlara ön kaldırmadan çıkabiliyorum. Kısacası günlük kullanımda baya faydasını gördüm.

Gelelim performansına. 1'i teknik olmak üzere toplam 3 yarışa katıldım. Açıkcası teknik yarış benim için bitmek bilmedi. Zig zag inişlerde ve u dönüşlü yerlerde çok zorlandım hatta yarışın bazı yerlerinde spd den ayağımı çıkarıp dönmek zorunda kaldım. 2 tane genel yarışta diğerine göre daha az teknik yer vardı hafif arazi koşullarında olmuştu dolayısıyla bisikletin faydasını gördüm.

Genel olarak teknik parkurda yarışmayacaksanız 29er bisikleti kesinlikle öneririm.

Geri