Scudo Sports

29 lastik mi yoksa 28 mi?

Harun ÇEVİK

Forum Bağımlısı
Tepki
955
İsim
harun çevik
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar 2. El aldığım 29 jant bisikletimde 28x1.75 lastik vardı. Değişim zamanı geldiği için lastik bakıyorum. Bisikletimi genellikle düz yolda kullanıyorum. 28 yerine 29 kalın lastik taksam akıcılığının dezavantaj olacağını biliyorum fakat jant boyu bir avantaj saglar mı? Ne dersiniz?
(Herkes değil de deneyip tecrubesi olanlar yazarsa sevinirim)

Scudo
Jant boyu değişmez.
Siz 2.00 lastik taktığınız zaman lastik yanağı genişlediği için o lastik 29er olur zaten. Aynı şekilde 25c de sözgelimi 32c'den daha küçük çaplıdır.
Benim tur bisikletim 29er düz yolda çok akıcı. Lastik çapından dolayı hızlı da. Yokuşlarda çok az bir dezavanaj oluyor ama önemli değil.

Tek düşünmeniz gereken şey jant ve maşanın bu genişliğe izin verip vermeyeceği.

@Ahmetgitar hocam bisikletim 29 jant. Beni düşündüren şey 2.0 dişli lastiğin yol direnci. Akıcılık olarak 1.75 den daha mı iyidir onu öğrenmek istiyorum. 2.0 ve üstü dişli lastiği akıcılık olarak Tavsiye eder misiniz?

@katran 29 dediği şey demek ki jant ve maşa buna izin veriyor demek. Yani bilmeyenler için yazdım hepsi 28 jant diye.
Akıcılık hangi lastiği kullanacağınıza göre değişir.
Ben maraton mondial kullanıyorum ve akıcı oldukça.
Aynı tür iki lastiği baz alırsak da düz yol için evet daha akıcıdır. Yokuşa gelince de performansı az düşer.
Ama 1.75 ile 2.00 arasında aynı lastik modelinde büyük farklar beklemeyin. O sebeple lastiğiniz ömrünü tamamlayana kadar kullanın öyle 2.00 ölçüsüne geçin derim.

Bisikletiniz şehir bisikleti mi yoksa 29 mtb mi? Şayet bisikletiniz 29 mtb ise 29x2.25'e kadar olan lastikleri problemsiz kullanabilirsiniz. 29x2.35" ve 2.5" gibi lastikler de muhtemelen takılabilecek olsa da, kadro-lastik arasındaki mesafe azalacağı için tavsiye etmiyorum.

Lastiğin akıcılığı, lastiğin diş profili ve sertliğiyle doğrudan ilgili. Alacağınız 29" lastik muhtemelen dişli olacaktır ve şu an 28x1.75 lastiklerinizde kullandığınız basıncı kullanamayacaksınız. Bu yüzden akıcılığınız illa ki azalacaktır. Fakat sürüş konforunuz artacaktır.

Ben de duruma göre 700x35c ve 29x2.1" lastik kullanıyorum.

Hocam şöyle sorayım. Düz yolda mtbmi kullanacam. 28 düz lastik mi tavsiye edersiniz 29x2.10 lastik mi önerirsiniz. 2 çeşit alma şansım yok malesef

Araziye girmeyecekseniz dişli lastiğe gerek yok derim.

Şekil görünüyor diye takarsınız da, yeterli kondisyonunuz yoksa rampalarda zorlayabilir hazırlıklı olun :)

• Beğen
Tepkiler: Harun ÇEVİK
Geri