Scudo Sports

28x38x48 aynakol yerine 22x32x42

idrisarici

Daimi Üye
Tepki
104
İsim
İdris ARICI
Bisiklet
Giant
Merhaba. Mosso wildfire v 29 mtb sahibiyim. Bulunduğum coğrafyada rampalar bol ve yeni başlayan biri olarak sıkıntılarımı az bir bütçe ile kısmen de olsa aza indirmek için yaptığım araştırmalar sonucunda aynakol değişimine gitmeye karar verdim.
  • Sizlere birinci sorum başlıkta geçen değişim bana bu konuda yardımcı olur mu?
  • İkincisi ise shimanonun fc-m361 model aynakolu başka bir değişiklik yapmadan benim bisikletime (Fc-m131) uyar mı? Göbek, zincir veya aktarıcı gibi. Aynakolların ikisi de 7-8 vites uyumlu.
Benim aynakol:
(link)
Değiştirmek istediğim:
(link)
(link)

Düzeltme: Özür dilerim. Benim aynakol 24x34x42 imiş. Aynı isimli modelin farklı dişlileri varmış. Gittim saydım. :)

Scudo
24-34-42 aynakol var ben de... ruble ise 14-16-18-20-22-24-28

gayet memnunum. hız da yapabiliyorum, yokuşları da rahat çıkıyorum.

Ben de tam tersini arıyorum inanır mısınız? Keşke 48'lik tur aynakollarından bulsam da benim 44,32,22' yi söksem diyorum.

@idrisarici rampalarda zorlanıyorsanız megarange ruble ile değiştirebilirsiniz 14-28i söküp 14-34 olarak kullanabilirsiniz. ruble kaset ruble olmaması lazım.

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
@tanchu çok teşekkürler. Bu benim için çözüm olacak gibi.

Merhaba,yeni başlık açıp kirlilik yaratmak istemedim.
Yaş 59 olunca,yokuşlarda yorulmaya başladım.
3×9-48×36×26 Acera aynakol yapraklarını ,40x30×22 alivio yaprakları ile değiştirmek istiyorum.Uyumluluk açısından bir sıkıntı olur mu acaba.?
Teşekkürler.

Aynı geçişi ben de yaptım birkaç yıl önce. Sıkıntı olmadı. Ön aktarıcının pozisyonu ayarlanmalı sadece

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
@elric1982 teşekkür ediyorum size.Selametle..

• Beğen
Tepkiler: elric1982
@Şenol Ustabaş Bir sorun olmaz. Belki attırıcıyı boruda biraz aşağı indirmeniz gerekebilir. O da yeniden bir tel ayarı gerektirecektir o kadar.

• Beğen
Merhaba,yeni başlık açıp kirlilik yaratmak istemedim.
3×9-48×36×26 Acera aynakol yapraklarını ,40x30×22 alivio yaprakları ile değiştirmek istiyorum.Uyumluluk açısından bir sıkıntı olur mu acaba.?
Teşekkürler.
22-32-44 aynakol yaprakları tavsiye ederim, ben öyle yaptım; 48'den sonra 40 çok limitleyici olabilir.

Yok tam olarak öyle olmuyor da daha çok dik rampalarda, bisiklet yüklüyken kolaylık sağlıyor, hızlanma konusu zaten sorun değil. Ama 40/11 aynakol/ruble oranı ile yokuş aşağı pedal boşa döner. Bazen biraz daha hıza ihtiyaç olabiliyor.

• Beğen
@Peregrine bilgi ve cevabınız çin teşekkürler.
Yaş itibari ile acelem ve hız sorunum yok🙂
20-25 km max hızım oluyor genelde.
@MAERKEK size de teşekkür ederim.
Selametle..

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
48-38-28'den sonra alivio 44-32-22'ye döndüm. Tırmanış dişlileri biraz hafif kalınca 11-34 rubleyi 12-25 ile degistirdim. Şu an rampada da, düzde de akiyor bisiklet. Dislilerin arasindaki dis farklari da azalinca vites gecisleri cok seri oldu. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Bende yaş sorunu yok ama kilom neredeyse 110.

Fitnes veya tek vites katlanır bisikletim yanımda olmadığı vakit çocuğumun bisikleti bazen kısa mesafelerde lazım oluyor.

24 aynakolla yokuşta kendimi 80 kilo gibi hissediyorum, 22'de galiba 70 kiloya düşerim. 🙂

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Selamun aleykum abilerim bende Salcano 500 26 md katlanır bisiklet var... Ayna kol:42t/34t/24t krank takımı ruble: Shimano MF-TZ500 28T/14T RUBLE Aktarıcı SHİMANO ST-EF41/RD-TY300 TOURNEY 21 VİTES. Sorum şu yokuş çıkarken çok aşırı zorluyor ne yapmam gerek yardımcı olursanız teşekkür ederim..🙏

Selamun aleykum abilerim bende Salcano 500 26 md katlanır bisiklet var... Ayna kol:42t/34t/24t krank takımı ruble: Shimano MF-TZ500 28T/14T RUBLE Aktarıcı SHİMANO ST-EF41/RD-TY300 TOURNEY 21 VİTES. Sorum şu yokuş çıkarken çok aşırı zorluyor ne yapmam gerek yardımcı olursanız teşekkür ederim..🙏
En kolay ve maaliyetsiz çözüm 14-34 megarange ruble ile rublenizi değiştirmeniz olur.

En kolay ve maaliyetsiz çözüm 14-34 megarange ruble ile rublenizi değiştirmeniz olur.
Ben de Levent Bey'e katılıyorum ve yokuşlarda bu kadar zorlanıyorsanız disk fren rotor ortalamanızı ve teker göbek bakımlarınızı yaptırmanızı öneririm. 34t rubleye geçtikten sonra bakımlarınızı yaptırıp bisiklet yeterince akıcı hale gelince de zorlanmaya devam ederseniz, bisiklete daha sık binmenizi tavsiye ederim; kondisyonunuzu iyileştirmeniz de yokuşlarda fayda sağlayacaktır.

Geri