Scudo Sports

28 inç 700c amortisörlü maşa önerisi

ismetgndz

Aktif Üye
Tepki
38
merhaba arkadaşlar elimde rabeneick marka bir bisiklet var. Almanyadan geldi. Çocukluktan kalan bir hevesle bisikleti yenilemeye karar verdim. Öncelikle bisikleti komple elden geçirdim ardından eski sistem v frenleri ve yıpranmış vites kollarını değiştirdim. Şuan oldukça keyif veren bir bisiklet oldu zaman buldukça binmeye çalışıyorum. Son zamanlarda bisiklete amortisörlü maşa almam gerektiğini hisseder oldum. Kütahyada kullanıyorum bisikleti, ne yazık ki tertemiz bir asfalt yol bulmak güç oluyor bulsanız dahi trafikden geçilmiyor. tenha yerlerde doğanın tadını çıkarırken de takır tukur bileklere ağrı giriyor. Gelelim asıl konuya bisiklet maşaları hakkında fazla bir bilgim yok kısa bir araştırma sonrası suntour nex/ncx/nrx modellerini bana uygun olacağını düşündüm ama nerden alınır bulamadım. Alternatif olarak alman bir bisiklet sitesinden de alma şansım var lakin orda da her modelden bir kaç tane var örneğin nrx 64€ birde 89€ ya var. aralarındaki fark nedir anlayamadım. Aydınlatırsanız çok sevinirim :)

sitenin adresi

(link)

Dosyalar

• 12238276_10207377517857819_4425998407015518528_o.jpg
    12238276_10207377517857819_4425998407015518528_o.jpg
    131 KB · Okunma: 47
Scudo
yokmu bilgi sahibi olan arkadaşlar? kafamı kurcalayıp duruyor Türkiyeden nerden alırım? somut bir bilgi bulamadım

Bence kesinlikle swing shock alın. İnanılmaz keyif verici bir maşa

Önce kendi kadronuzun maşa ölçüsünü öğrenip, ona göre maşa aramanız lazım. Sizin kadro farklı. Bu maşalar olmayabilir. Ben yine de sorunuzu yanıtlayayım:

İlanlardaki maşalar hep farklı. Kimisi yaylı ve alt seviye, kimisi yaylı orta seviye, kimisi de havalı. Kilitleme tipleri farklı olanlar da var. Ağırlıklar da kaliteye göre değişiyor, detaylardan görebilirsiniz zaten. Hepsinin bilgilerinde var.

Tur bisikleti için düzgün maşa bulmak gerçekten zor. Suntour modellerinin hemen hemen hepsi zamanla boşluk yapıyor ve çok sinir bozuyor. Ben dağ bisikleti kullanırken de bıkmıştım amortisör derdinden. Bakımı, yağ eksiltmesi, uğraşması vs vakit alıyor. Yoğun kullanmayanlar çok sorun yaşamaz tabi.
Şimdi tur bisikletinde düz maşa kullanıyorum ve kafam rahat :)

Size de mutlaka maşa lazımsa Rock Shox tur bisikleti maşalarını önerebilirim. En azından daha sağlamlar. Malzeme kaliteleri de çok daha iyi Suntour'a göre.

öncelikle bilgiler için teşekkür ederim. Maşa sorununu biraz daha netleştirmek adına sabah kalkıp maşayı söktüm oldukça zorlayıcı bir işlem oldu.

12238443_10207380137003296_1438958950175168028_o.jpg 12265779_10207380136563285_4447410265245199953_o.jpg

ortaya çıkan sistem alışıla gelenlerden biraz farklı. Maşanın boyu çok yüksek değil (şaft 20cm, şaft çapı 2,2cm) ama gidonun 18cm lik uzatması var. bu uzatma maşanın içine giriyor ve fotoğrafta görülen uzun vida sayesinde dübel mantığı gibi şişip maşanın içine sıkışıyor. Kafalar iyice karıştı :acpsnr::acpsnr:. Birde swing shock tavsiyesi gelmiş. Ben ilk bahar gibi bu bisikletle ege-akdeniz turu yapmak istiyorum bisikleti de bu doğrultuda toplamaya çalşıyorum. okuduğum bir kaç yazıda yüklü bir bisiklette swing shockun kötü olduğu yönünde. Tabi test etmek lazım ne kadar doğru bilemem ama pek sıcak bakmıyorum yinede.

Ayni rabeneickten bende de var ve çok severek kullaniyordum lakin arkadaşımın turda kaza yapması sonucu maşa yamuldu belki bir umut o sökülen maşa duruyordur bi kenarda :)

Bence sabit maşa kullan ama istiyorsan Fox maşa ya da RockShox kullan derim.

Geri