Scudo Sports

27 Eylül 2018 Euro 2024 ev sahipliğinin fiyasko olması

1-Turkiyeye bol bol dolar ve euro girisi olsa
2-gelenler burda cantalarini valizlerini tika basa doldursa kendi esnaflari kan aglamaya baslardi...

Bence biz degil avrupa ulkelerinin vatandaslari isyan etsin neden Turkiye olmadi diye. Az para cok alisveris onlar icin...

Scudo
(link)

"Her şeyi bir kenara koyarsak UEFA, tarihinde ilk kez Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Mevzuatı’na uyumluluğu ev sahibi seçiminde kriterler arasına koydu. İlk uygulamasında da Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Mevzuatı’nı çok seferinde ihlal etmiş bir ülkeye turnuva veremezdi, vermedi de. UEFA, insan hakları kriterini es geçerek organizasyonu Türkiye’ye verseydi, sonucunda başta medya olmak üzere gelecek tüm muhtemel eleştirilerle uğraşmak zorunda kalacaktı."

İnsan hakları falan hikaye; sicili bizden çok daha kötü olan Rusya'da 4 sene önce kış olimpiyatı, bu sene Dünya futbol şampiyonası düzenlendi. Asıl neden Uefa'ya sunduğumuz planın inandırıcı olmaması.

Bir kere statların çoğu hazır değil, "yapacağız" dedik ama ekonomi daha da kötüye giderse "kusura bakmayın, bizde para kalmadı, olduğu kadarıyla idare edin" demeyeceğimizin garantisi yok.

İkinci ve daha önemlisi, ev sahipliği için önerilen şehirlerin bazılarının altyapı olarak çok eksik olması. Maç seyretmek için Trabzon'a 40000 kişi gelse; bunlar hangi otelde kalacaklar, nerede yemek yiyecekler, stada nasıl gidecekler, düşündünüz mü? Türsab'ın verilerine baktım, Trabzon'da Turizm belgeli otellerin toplam yatak sayısı on binden az (ki bunun da bir bölümü merkez dışındaki Maçka veya Uzungöl gibi yerlerde). Otel kapasitesi olarak Konya, İzmit ve Gaziantep'in durumu çok farklı değil, Eskişehir ise daha da yetersiz.

@ahlaksız malesef alıştırıldık, dedikleriniz doğru ama eğer türkiyede olsa idi ben olaysız geçeceği kanısındayım genede, ufak tefek şeyler olur onlarda hemen bastırılırdı. Bölgedeki ziyaretçi sayısından fazla polis ve sivil polis görevli olurdu zaten organizasyonda

@mertgulkokan olurmu hiç, apartlar ne güne duruyor, aylık kiraya verilen her yer dakkasında günlük olur, içine iki yatak bi koltuk tamam o iş :koptum:

Geri