Scudo Sports

27 Eylül 2018 Euro 2024 ev sahipliğinin fiyasko olması

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Tarafsız bir gözle bakıldığında neredeyse Almanya ile kıyaslanamayacak durumda olmamıza karşın, ev sahipliğine seçilmedik ve gerçekten UEFA'nın tarafsızlığını sorgulamama sebep oldu bu karar.

Resmen Eurovizyon gibi oldu :)

17 oyu veren 15 ülke:

uefa.png

-Almanlar kullanılacak stadlar için kira talep ediyor, biz talep etmeyecektik.
-Almanlar UEFA'nın sağladığı gelirden vergi alıyor, biz vergi muafiyeti sağlayacaktık.
-Almanlar stadlarda çalışan personel için bile maaş talep ediyor biz etmeyecektik.
-Kullanılacak stadlarımız çok yeni ve bu organizasyona özel yapıldı. (10 adet yenilenmiş veya tamamen yeniden inşa edilmiş stadyum)

Oy veren ülke delegelerinin sunumları bile dinlemediklerini, stadlarımıza, vaad ettiklerimize bile bakmadıklarını ve verecekleri oyun zaten kafalarında en başından beri belli olduğunu düşünüyorum.

Tarafsız Alman yorumcuları bile Türkiye'nin daha önde olduğunu açıklıyordu. Hatta Alman vatandaşlarına sokakta sorulduğunda bile Euro2024'ün ülkelerinde düzenlenmesini istemediklerinden ama Türkiye'ye karşı kazanacaklarına da kesin gözle baktıklarından bahsediliyordu.

Son dönem Almanya'da yaşanan ırkçılık olayları, İlkay Gündoğan'ın arabasının paramparça edilmesinden bahsetmedim bile :snzdglsn:

Almanya resmen bu organizasyonu istemiyordu :) Türkiye ise her şeyden çok istiyordu ama sonuç ortada. :kötü:

Scudo
adamlar maçlar sırasında çalışanlarının paralarını bile uefa ya ödetecekler. Vay böyle aşkın ızdırabını diyesi geliyor adamın ...
fransa'ya da 1 oyla kaybetmiştik sonra bunların alayı rüşvetten uçmuştu :)

Her açıdan güzel görünse de turistin burada gelip, alkol aldığında dayak yemeyeceği, turistlere tecavüz edilemeyeceği, haklarının korunacağı, ulaşım konusunda berbat olmamız, vs... Bunlarım garantisin de olmadığı ve hali hazırda savaş olan Suriye ile sınır komşusu olmamız, bir de malum hiçbir dost ülke diyebileceğin ülkenin kalmamış olması bir etken olabilir :D

Ben tanıtım filmini ilk defa açıklama töreninde izledim. Ama tek kelime ile ifade etmem gerekirse komedi... Almanların ki daha iyiydi. Nusrete topun üstüne tuz döktürmek nedir? Allah aşkına

ahlaksız geldiyse başka şeyler konuşmaya başlayabiliriz :snzdglsn: Hemen fıkra paylaşıyorum:

98 Dünya Kupası’nı Fransa Milli Takımı’nın kazandığını gören ünlü teknik direktör hemen ilk uçakla Fransa’ya milli takım hocasından taktik almaya gider. Hoca, Fransa’nın hocasına,
“Ya hocam siz nasıl şampiyon oldunuz, özel bir yöntem mi kullanıyorsunuz?” der. Bunun üzerine Fransa Milli Takımı’nın hocası,
“Yok hayır. Sadece futbolcularıma zekâ testi uyguluyorum,” der ve Fransa Milli Takımı’nda forma giyen Zidane’ı yanına çağırır ve şöyle der:
“Zidane senin ananın babanın çocuğu ama kardeşin değil, kim bu?” der.
Zidane da,
“Benim, hocam” der.
Hoca da aynı şeyi kendi futbolcularında uygulamaya karar verir ve İstanbul’a geri dönüp Bülent’i yanına çağırır ve
“Bülent senin ananın babanın oğlu ama kardeşin değil, kim bu?” diye sorar. Bülent de,
“Bir dakika Hocam, gidip bir Hagi’ye sorayım,” der. Hagi’ye gidip,
“Hagi senin annenin babanın oğlu ama kardeşin değil, kim bu?” der. Hagi de,
“Benim tabi ki” der. Bunun üzerine Bülent Hoca’ya döner ve
“Hagi’ymiş hocam” der..
Hoca da,
“Saçmalama oğlum ne Hagi’si.. Cevap Zidane” der..

Tamam ne yazık ki temel hak ve hürriyetler,demokrasi,evrensel hukuk kuralları gibi konularda sıkıntılarımız var ama bu kadar da uzun boylu değil.Rusya, Katar ,Brezilya sanki demokrasinin bayrak taşıyanları.Onu da geçtim faşist ,ırkçı ,çifte standartçı Almanya sütten çıkmış ak kaşık hiç değil.Hazır stadyumlar da yeniyken keşke alsaydık.Ben üzüldüm.

Antalya' da yaşayan biri olarak Antalyaspor' un lig maçında bile Antalya trafiği kitleniyorken Euro 2024' ü düşünemiyorum bile.

Not : Antalya' da 28.04.2017 tarihinden itibaren açık alanda alkol alınması valilik kararı ile yasaklanmıştır.

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
@hamlet2006
Evet,o kadar uzun boylu..
Artık Türkiye'ye çok farklı bir gözle baktıklarını anlamanız lazım..Tıpkı sizin Almanya'ya baktığınız gibi..

Bende umutluydum ama içten içe bize vermezler diyordum, malum tek müslüman ülke biz vardık.

@el_Aksa_1903
Katar 2022 den haberiniz yok sanırım(ne kadar işin içinde "para" olsada).
Elimizi vicdanımıza koyup düşünmemiz lazım gelseydi ne olurdu diye.Daha kendi stadlarını dolduramayan bir ülkenin böyle bir organizasyonda stadları doldurması çok zor geliyor bana(gelecek spor turistlerini göze alsak dahi),ayrıca ülkemizdeki spora ve sporcuya bakış açısı,gelen turistlerin yaşam ve eğlence tarzlarını ne kadar benimseyebileceğimiz,tolere edebileceğimiz,trafik sorunları,siyasal sorunlar derken liste uzayıp gidiyor.

(link)

Böyle haberler gördükçe de insan içten içe kıl oluyor bu Almanlara. Hidrojen ile çalışan tren nedir arkadaş. Biz daha elektrikle çalışanlarda güvenle seyahat edemiyoruz :snzdglsn: Gerçekten kıl oldum :D

Konunun Nusret ile alakasını çözemedim ama Nusret Türkiye'den çıkmış bir dünya markasıdır. Bilin istedim.

Turkiye yonunu coktan Arabistan'a dondurdu. Ne isi var elin gavurunun maclarinda. Sinir oldugum sanki alacakmisiz gibi ana medyada cikarilan ses.

• Beğen
Tepkiler: okaancetin
3. Dünya ülkesiyiz ve ciddi antipati topluyoruz mevcut yönetimle.... Normal sonuç. Hiç şaşırmadık.....

7444D594-14AE-49CF-8FAF-9ABF65C0C83E.jpeg

"Oylama demokratik oldu. Her demokratik karar, haklı bir karardır.
Söyleyebileceğim tek şey fantastik bir EURO2024 bekliyorum. İki ülkeden yalnızca biri EURO2024'ü düzenleyecekti.
Ayrıca, değerlendirme raporu sonucunda Türkiye'de düzenlemenin bazı riskleri vardı. Türkiye'nin insan hakları aksiyon planı eksikti.
Otel kapasitesi limitliydi. Bir çok şehir için bazı endişeler vardı. Ulaştırma altyapısı ile ilgili bazı riskler vardı. Türkiye'nin adaylığı, UEFA için uzun vadeli hedefler içeriyordu.

ALEKSANDERCEFERIN
UEFA BAŞKANI

Geri