Scudo Sports

27.5" Jant, 29" Maşa?

Eksikleri olan, kendi özelliklerine aykırı parçaları olan bisikletlerden uzak durun bence. Bu maşa ile kullanım sorun çıkarırsa yeni bir maşa almak gerekir, benzer bir maşa 2. elde 1500 lira. Diğer yandan "kadro kulağı yokmuş" ne demek? Bisiklet sökük durumda mı? Maşa uygun değil, pedal yok, kadro kulağı yok, kulak yoksa arka attırıcı takılı değil, o takılı değilse zincir de değil, satın alma aşamasında vites sistemine dair bilgi sahibi olunamayacak. Yaptırıp verecekse niye yaptırıp temiz temiz satışa koymuyor?
Hocam babam uzak dedi bursadan hareket için hidrolik fren bir bisiklet önerebilir misiniz ? 1.65 boydayım

Scudo
Hocam parça olarak bu bisiklet nasıldır ? (link)
Cumartesi bakmaya gideceğiz yanında sram x7,10lu ruble,birde zincirle beraber 4600TL'ye vericek birde o parçaları taktırması var 4700e falan gelicek.

Seat tube dahil, bisikletin arka yarısı tamamen sprey boyalı. Bu boyanın neden yapıldığı önemli.
Şu anda üstünde tekli aynakol, tekli ruble var. Bence bisikletçiler bunları söküp her şeyiyle 3x10 vites takmak için 100 liradan daha fazla alır. Arka göbeğin türünü fotoğraflardan seçemedim, 10'lu kaset ruble için göbeğin değişmesi gerekiyorsa ((link) göbekse gerekmiyor) beklendiğinden çok daha fazla masraf çıkabilir.
MTB ilgi alanımın dışında olduğu için bisikletin üstünde gördüğüm çoğu parça hakkında pek fikrim yok, o parçalara hakim birinden görüş almak daha doğru olur.

• Muhteşem
Tepkiler: eyupefe3
Seat tube dahil, bisikletin arka yarısı tamamen sprey boyalı. Bu boyanın neden yapıldığı önemli.
Şu anda üstünde tekli aynakol, tekli ruble var. Bence bisikletçiler bunları söküp her şeyiyle 3x10 vites takmak için 100 liradan daha fazla alır. Arka göbeğin türünü fotoğraflardan seçemedim, 10'lu kaset ruble için göbeğin değişmesi gerekiyorsa ((link) göbekse gerekmiyor) beklendiğinden çok daha fazla masraf çıkabilir.
MTB ilgi alanımın dışında olduğu için bisikletin üstünde gördüğüm çoğu parça hakkında pek fikrim yok, o parçalara hakim birinden görüş almak daha doğru olur.
Hocam sprey boyayı farketmemiştim gidince kaynak veya çatlak varsa boyadan belli olur mu ? Ön vitesi kullanmayacağım zaten sadece arkaya 10lu ruble gelicek arka vitesi kullanıcam sizce kaç tlye alınır bisiklet yoksa çıkardığı fiyat iyi mi ? (Gidonun sıfırı 1.5k ve maşanın ikinci eli bile 1.5k civarı)
Boya aldığında öyleymiş yıkayınca çıkıyormuş.

Benım bısıkletım 27.5 jant,29` veya 28' maşa uygun olur mu ?

Benım bısıkletım 27.5 jant,29` veya 28' maşa uygun olur mu ?
Ben 26 jant bisikletle 28 yol maşası taktım. Maşa ile kadro birbirine uyumlu ise montajda sorun olmaz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Arda454x
Merhaba iyi günler 27,5 jant bisikletim var 29 jant rockshox maşa takmayı düşünüyorum sizce bir sorun olurmu kullanım açısından cevap verirseniz sevinirim yakın zamanda almayı planlıyorum 😊

Merhaba iyi günler 27,5 jant bisikletim var 29 jant rockshox maşa takmayı düşünüyorum sizce bir sorun olurmu kullanım açısından cevap verirseniz sevinirim yakın zamanda almayı planlıyorum 😊
Takmasan sorun olmaz, takarsan sorun olur. :)
Saka bir yana takmasan iyi olur, 29" masa takildigi an 27,5" bisikletin geometrisi, ön tarafin yüksekligi ve Offseti degisir. Ayrica alinborusundan da 1 derece kayip olur.
Geometrinin degismesi demek saglik yönünden bile sorun yarata bilir.
Ön tarafin yükseligi degismesi ve 1 derece kayip ise bisikletin kontrolü bozulur
Offset ise manevra bozulmasi gibi sorunlara yol acar.

Ama tabiki son karar size kalmis, ben sadece öneri olarak söylüyorum.

Merhaba, sen böyle yazınca off road araçları geldi gözümün önüne😄 takarsan öyle değişik bişey olur ve geometri bozulduğu için seni de rahatsız eder. Merak ediyorsan tak bi gör son kararı kendin ver👍🏼

Saka bir yana takmasan iyi olur, 29" masa takildigi an 27,5" bisikletin geometrisi, ön tarafin yüksekligi ve Offseti degisir. Ayrica alinborusundan da 1 derece kayip olur.
Ön tarafin yükseligi degismesi ve 1 derece kayip ise bisikletin kontrolü bozulur

Ama tabiki son karar size kalmis, ben sadece öneri olarak söylüyo

Cevabınız için teşekkürler öncelikle şuan Bisan Mtx 7500 bisikletim var mozo maşa var maşa da bir sorun var olması gerektiğinden kısa. Bisiklet 5-6 ay sürmedim Garanti falan filan uğraşmak istemiyorum maşa gidecek gelmeyecek zaten iyi bir maşa da değil kullananların çoğunda maşa patlıyor muş sanırım. Bu yüzden maşa almak istiyorum ama 27,5 bulamıyorum önerdiğiniz bir site vesarye var mı acaba 🤔
Merhaba, sen böyle yazınca off road araçları geldi gözümün önüne😄 takarsan öyle değişik bişey olur ve geometri bozulduğu için seni de rahatsız eder. Merak ediyorsan tak bi gör son kararı kendin ver👍🏼
Keşke takıp görebilsem öyle bir şansım yok uzak bir ilden gelecek bakamıyorum bu yüzden
Yanlışlıkla değişik cevap verdim kusura bakmayın ilk defa forum u kullanıyorum

Bisikletim XC bisiklet ama Freeride tarzı kullanmayı düşünüyorum merdiven tarama vesayre benim daha önceden bakım yaptırdığım bisiklet tamircisi var sorun olmaz sadece büyük durur diyordu amortisör u alacağım kişide sorun olmaz diyor

Son düzenleme:
Bisikletim XC bisiklet ama Freeride tarzı kullanmayı düşünüyorum merdiven tarama vesayre benim daha önceden bakım yaptırdığım bisiklet tamircisi var sorun olmaz sadece büyük durur diyordu amortisör u alacağım kişide sorun olmaz diyor
Seni cok iyi anliyorum amaaa......

1. XD bisikleti Freeride olarak kullanamasin, bu imkansiz bir sey. O kadroya 29" degil traktör janti da taksan freeride tarzi vs. olmaz.

2. Birsey olmaz sadece büyük durur diyen bisiletci zaten bisikletten anlamayan bir kasaptir. Sadece vites ayari yapmakla ve lastik degitirmeyle bisiklet tamircisi olunmuyor.
Aceba o bisikletci Offset, geometrie yada 1 derece akinborusunda degisim olur dedigim ölcülerin ne oldugunu ve neye yaradigini neye zara verdigini biliroymu.

3. Malini satmak isteyen kisi tabiki sana olur diyecek. Adam malini satma pesinde öyle degilmi.

Ama tabiki onlara inanma da özgürsün. Bize inanmak mecburiyetinde degilsin.

Seni cok iyi anliyorum amaaa......

1. XD bisikleti Freeride olarak kullanamasin, bu imkansiz bir sey. O kadroya 29" degil traktör janti da taksan freeride tarzi vs. olmaz.

2. Birsey olmaz sadece büyük durur diyen bisiletci zaten bisikletten anlamayan bir kasaptir. Sadece vites ayari yapmakla ve lastik degitirmeyle bisiklet tamircisi olunmuyor.
Aceba o bisikletci Offset, geometrie yada 1 derece akinborusunda degisim olur dedigim ölcülerin ne oldugunu ve neye yaradigini neye zara verdigini biliroymu.

3. Malini satmak isteyen kisi tabiki sana olur diyecek. Adam malini satma pesinde öyle degilmi.

Ama tabiki onlara inanma da özgürsün. Bize inanmak mecburiyetinde degilsin.
Bende normal 27.5 şehir bisikiletine 29 maşa takmak istiyorum. Hocam bisiklet kadrosu nasıl zarar görebilir? Ama free ride sürüş yapmıyorum. Sadece her yolda bisiklet kullanacağım.

Bende normal 27.5 şehir bisikiletine 29 maşa takmak istiyorum. Hocam bisiklet kadrosu nasıl zarar görebilir? Ama free ride sürüş yapmıyorum. Sadece her yolda bisiklet kullanacağım.
Ben 26 inch dağ bisikletime yol bisikleti maşası taktım. Hiçbir sorun olmadı. Bisikletin geometrisi değişiyor doğru ama bana hiçbir zararı olmadı. Bisiklet 2 kilo hafifledi sadece maşadan dolayı. Sonra da yol bisikleti jantı taktım ön ve arkaya. Sonra gaza gelip dropbar takıp yol için vites fren kolu taktım.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Kadroya zarari olacak diye bir sey yok, ben de zaten kadroya zara verir demedim ama verebilir. Geometrisi bozuldugu icin sagligina zarari olabilir tabiki bu zarari his ede bilmen icin asiri cok bisiklet kullanmalisin. Sehir icinde yarim saat bir saat kullanmayla yada firina ekmek almak icin sürmeyle vs. bir sey olmaz.

Cok merak ettigim 27,5" masa yerine neden 29" takmamk ister bir insan? Bunun nedenini bizlere anlatabilirmisin?

Ben 26 inch dağ bisikletime yol bisikleti maşası taktım. Hiçbir sorun olmadı. Bisikletin geometrisi değişiyor doğru ama bana hiçbir zararı olmadı. Bisiklet 2 kilo hafifledi sadece maşadan dolayı. Sonra da yol bisikleti jantı taktım ön ve arkaya. Sonra gaza gelip dropbar takıp yol için vites fren kolu taktım.
Bu bisikletten bir fotograf atabilirmisin??

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
Kadroya zarari olacak diye bir sey yok, ben de zaten kadroya zara verir demedim ama verebilir. Geometrisi bozuldugu icin sagligina zarari olabilir tabiki bu zarari his ede bilmen icin asiri cok bisiklet kullanmalisin. Sehir icinde yarim saat bir saat kullanmayla yada firina ekmek almak icin sürmeyle vs. bir sey olmaz.

Cok merak ettigim 27,5" masa yerine neden 29" takmamk ister bir insan? Bunun nedenini bizlere anlatabilirmisin?

Bu bisikletten bir fotograf atabilirmisin??
Screenshot_20241005_195924_com.android.gallery3d.jpg
Şu bisiklete takmak istiyorum. Üstünde mozo dandik bir maşa var. Rock shox havalı suspansiyon alıp takmak istiyorum. 28-29 parçası cok bulunuyor. Birde standart bir ürün. Mesela 27.5 maşaya 29 lastik takamam. Ama 29 maşaya 20, 24,26,27,28,29 inch lastik takabilirim. Kisaca istediğim lastiği takabilirim. Ben habire yeni bir şeyler denemeye meyilliyim. özellikle bisiklet konusunda. Bisikilet konusunda Alacağım her şeyin uyarlanabilir bir ürün olması gerekiyor. Sele borusu 27.2mm kullanıyorum. Kaliteli 6-7 bin liraya yaylı sele borusu almak istiyorum. Bunu alip kullanırım. İlerde kalin sele borusu olan kadroya geçersem. Araya uygun parça koyup boruyu yine kullanabilirim. Böylece hem para hem zamandan tasarruf etmek istiyorum.

322076 dosyayı görüntüle
Şu bisiklete takmak istiyorum. Üstünde mozo dandik bir maşa var. Rock shox havalı suspansiyon alıp takmak istiyorum. 28-29 parçası cok bulunuyor. Birde standart bir ürün. Mesela 27.5 maşaya 29 lastik takamam. Ama 29 maşaya 20, 24,26,27,28,29 inch lastik takabilirim. Kisaca istediğim lastiği takabilirim. Ben habire yeni bir şeyler denemeye meyilliyim. özellikle bisiklet konusunda. Bisikilet konusunda Alacağım her şeyin uyarlanabilir bir ürün olması gerekiyor. Sele borusu 27.2mm kullanıyorum. Kaliteli 6-7 bin liraya yaylı sele borusu almak istiyorum. Bunu alip kullanırım. İlerde kalin sele borusu olan kadroya geçersem. Araya uygun parça koyup boruyu yine kullanabilirim. Böylece hem para hem zamandan tasarruf etmek istiyorum.
29" masaya 20" - 24" - 26" jant takmak da iyi fikirmis :) Özelikle 20" ve 24" takinca bir fotograf atarmisin? suan göz önüne getirdim ve aklima birden at ile sinek atasözü varya o geldi. :D

Sen zaten takmayi göze almissin, bize sorman da bu durmuda gereksiz. Senin fikrine göre büyük kar edip her janla kullanmaksa sana deneyimlerinde basarilar dilerim. Yardimci olmak isterdim ama ben böyle delme. takma ve sacma islerle ugrasmadigim icin malesef sana bu konuda bilgi veremiyecegim icin özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Onyedi.cetinkol
200 km lik performans sürüsü bile yaptım hocam. Normal yol bisikletinden hiçbir farkı yok. Çoğunlukla tırmanış antrenmanı yapmak için kullanıyorum. Şimdiye kadar 7 bin km sürdüm herhangi bir mekanik sorun çıkmadı.

322077 dosyayı görüntüle

Ben zaten mekanik sorun cikar demedim ama bunca sene bizleri kandirmalari hic hos degil, sen testi yapmissin ve hic sorunsuz bire bir yol biiskleti ile ayni olmadugunu söylüyorsun.

Yani biz simdi yol bisikletine MTB 22/32/44 yada 42 disli aynakol taksak hic bir farki olmayacak öylemi???

Hayirli ugurlu olsun, güzel olmus nice 7000km ler dilerim.

29 inç bisikletler ilk çıktıkları zaman çok hantaldı ve agresif kullanıma uygun değildi. bunun sebebi ağırlık merkezinin yukarı çıkmış olmasından kaynaklanıyor. Yani 27.5 kadro genel hareketi kolay olan mtb kadrosu fakat siz bunu 29 yaparsanız ağırlık merkezi yukarı çıkacak. belki kadro çok atik bir kadrodur ama böyle bile olsa bisiklet daha hantal olacak. dönerken zorlanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Geri