Scudo Sports

27.5" bisikletler hakkında

Bisikletim 27.5" sedona 650 B, size şunu söyleyebilirim. Evet geçen seneye kadar, lastik ve jant bulmak sorunluydu. Hatta uygun ölçüde maşa bulmak hala sorunlu. Lastik ve jant konusunda da yeni yeni piyasada ürün bulunmaya başladı. Dahada yaygınlaşır mı, yoksa böyle kısır döngüde gider mi bekleyip göreceğiz. Bu iki konu dışında yedek parça sorunu yok. Kullanıyorum, şimdilik memnunum.

Scudo
@Celalettin aktaş

Zaten jant, iç-dış lastik ve maşa haricindeki diger parçalar tekerlek boyutu ile ilgisiz olarak, teknik olculeri (baglanti noktalarinin capi, kadro giriş noktalarinin çapı - genisligi vb.) uygunsa her bisiklette uyumludur. Vites sistemi, fren sistemi, aynakol ve orta gobek, tekerlek gobekleri, sele gidon baglantilari tekerlek boyundan bagimsizdir.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
@suat akman
aslında yazdıklarınızı belirtmek için özellikle böyle yazdım ama neyse ;)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Celalettin aktaş

Zaten sizden alintilarken size degil; 27,5 vb. arastirma yaparken bu mesaja denk gelecek, yeni bisiklet alacak, bu konular hakkinda bilgisi olmayan, yeni baslayan mustakbel okuyucular olursa yardimci olsun diye bu sekilde yazdim ;)

• Beğen
Tepkiler: Celalettin aktaş
Bulunduğunuz şehire göre de değişebilir bu tercih, örneğin Trabzon'da zaten tek tük olan bisiklet satıcılarında 27,5' & 29' bulmak neredeyse imkansız. Haliyle ileriye dönük olarak bakımı vs. de yeni sıkıntılar çıkarıyor. Şu an alsam bende 27,5 alırdım orası ayrı. :D

Merhaba Arkadaşlar konu hakkında aklıma takılan birşey var, 26 kullanmaya karar vermiş biri olarak gidip 26 kaliteli sıfır maşa almak saçma bir hareket mıdır?

Arkdaşlar bence kimse parca sıkıntısı yönünden yakınmasın bende 27.5 bisiklete geciceğim hayırlısıyla kısa bir araştırma yaptım.Parca sıkıntısı diye birşey yok bence en basiti (link) merlinden alıyosun hatta türkiyeden daha ucuza bile gelebiliyor.Merlinde zaten 26 yedek parca veya bisiklet artık nerdeyse yok gibi yani baya az bundan dolayı ben yedek parca sıkıntısı olduğuna inanmıyorum :)

Geri