Scudo Sports

26x2.10 kullanıyorum ama ya daha üstü...

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Tepki
328
Bisiklet
Salcano
merhabalar. salcano assos-x kullanıyorum ve hala ilk aldığımdaki dış lastikleri kullanıyorum. bu yıl kullanım oranım artınca arka lastikte aşınma ön lastikte çatlamalar başladı. haliyle yenileyeceğim.

sorum şu. 26x2.10 var üstünde ben bunun yeriner 26x2.2 falan gibi daha üst bir dış lastik kullanabilirmiyim? sanırım 2.0, 2.1 değer lastiğin yere temas eden yüzeyin ölçüsü. bu artınca lastiğin yere değen alanı artıyor. Bir arkadaş sormuş kadroya sürtermi falan diye ama bence kadrodan önce ön aktarıcıya sürter gibi geliyor.

yorumlarınızı bekliyorum. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Scudo
Olur tabi neden olmasın.. Ama benim bildiğim kadarıyla o lastik biraz daha kalın olursa arka çatala temas etmez mi?

peki şimdiki boşluğu ya da total çatal boşluğu ölçüp ona göre max ne takılabilir onu hesaplama gibi birşeye gidebilirmiyiz...

@darkness_

Evet, ama kagit ustundeki genisliklerle gercek hayattaki genislikler birbirini genelde tutmaz, bazi lastik modelleri belirtilenin ustunde bir genislige sahipken bazisi altinda olculebiliyor. Takilan jantin genisligi de lastigin genisligini etkiler gibime geliyor.

Geri