Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Lisanslı sporcular , PROFESYONEL sporcu değildir !!!
Lisansa bu tip anlamlar yüklemeyin.

Türkiye nin en üst seviye bisiklet sporcuları bile PROFESYONEL değildir !!!

Bir Sporcunun Profesyonel olabilmesi için, hayatını yapmış olduğu branştan kazanmalıdır. Yani para kazanacak !

Türkiye deki Profesyonel Sporlar 3289 sayılı kanunun 24. maddesinde açıkça belirtilmiştir !

Üst seviye Spor yapmakla Profesyonelliği karıştırmayın lütfen.

Dolayısı ile , Profesyonel sporculara tanınan o istisnalardan yararlanamazsınız!!

Bunun dışındaki uygulamalar keyfi uygulamalardır !

Scudo
Lisans denilen şey, basit bir sağlık raporu ve bir kaç evrak, foto vs. ile rahatça alınabilen bir şey. Yani efendim ben lisans aldım, sokağa çıkma yasağında dışarı çıkar rahat rahat bisikletimi sürerim, polis çevirince de lisansı gösterip cezadan yırtarım düşüncesi hakim sanırım.
Bunun aksini düşüneni görmedim burada bugüne kadar,insanlar sadece lisansı alıp içişlerinden iznide alırsa ceza korkusu olmadan bisiklet sürebildsin diye lisans lisans diye tutturdu burada.
Lisans sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde, sizi cezalardan nasıl kurtarıyor bunu ayrıca merak ediyorum.
Böyle bir iddiada kim bulundu? ben gözden kaçırdım galiba.
Bir de özellikle hafta sonu sürüş yapanlar var, o arkadaşlarımızı özgüvenlerinden dolayı ayrıca kutlamak isterim. Helal olsun, ne diyeyim.
Bu temenniniz için kendi adıma haftasonu yasaklarında bisiklete binen biri olarak teşekkür ederim,yaradana sığınıp çıkıyorum.

Genelge yayınlanmış.

(link)

Son düzenleme:
“29. Yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacak olan milli sporcular ile seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevlilere muafiyet “ şeklinde yer verilmiş.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Kaya42
Mantık dışı uygulamaları güzelleme yollu kralcıları anlamakta bir birey olarak zorlanıyorum. Tavsiyem siz de bir birey olun. Sonrasını konuşuruz.

Bir demiş miyim diye baktım. Evet demişim. Birey, fert, individual, individuelle.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45 ve er ai
Anladığım, hiç birşey belli değil. Yakalanirsak memurların inisiyatifine kaldık.

Bence bisiklete teşvik açısından yöneticilerin açıklamalarında özellikle "Yasaklı günler ve saatlerde bisiklet kullanımı serbest" şeklinde üzerine basa basa açıklama yapması gerekiyor. Tabii bizim "Akıllı" milletimiz de bunu yanlış anlayıp yanlış değerlendirmemesi gerekiyor. Mesela sakin yollarda herkes bireysel olarak sürebilirler. Belediyeler şehirlerde farklı parkurlar belirleyerek insanların bisiklete binmesine olanak sağlayabilirler.

Tabii ki bunu yaptıklarında haftasonu saat 5 e kadar bakkal marketlerin açık olmasını fırsat bilerek 2 ekmek alıp sokak sokak dolaşan insan gruplarının da yine bu muafiyeti fırsat bilerek eline bir bisiklet alıp sokaklarda aylak aylak dolaşacağını biliyorum. Gerek yok. Tıkılalım 17 gün boyunca evlere.

Evimin çok yakınında yaklaşık 800 metre tırmanışlı bir parkur var. Canım sıkıldıkça çıkar çıkar inerim. İnsan hiç yok orada ve doğası güzel. Bu imkana sahip olmayanlar için bu güzel bahar günlerini evde geçireceklerinden üzülüyorum. Herkese bol şans dilerim. Milletimiz için en hayırlısı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Diş hekimine gitmek gibi sağlık durumları nasıl olacak bilen var mı acep ?
Önceden alınmış randevular, zorunlu randevular, sağlıkla alakalı işler , hastaneden, hekimden, yada MHRS den belgelendiği takdirde sorun yok. Genelge linkini arkadaşlar paylaştılar yazıyor.

Bana gelince yasaklar çok etkilemeyecek, çalışmaya devam. Tabi bisikletle gidip geldiğim için sürmeye de devam. Sadece çok özlediğim gece sürüşlerini yapamayacağım. :kötü:

beyler aracla markete gitmek yasakmış. Aceba bisikletle gitsek nasıl olur

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
@hamza06 Bisiklet amaç değil araçsa serbest🙂

• Hahaha
Tepkiler: _Madmexx _
Az önce müdürüm aradı,"senin gelmen gerekiyor mu" dedi. Ben de " her gün olmasa da ara sıra uğrayıp,kontrollerimi yapmalıyım. Siz ,bana da bir izin çıkartın " dedim.
Tabii işe ara sıra uğrayıp,bol bol süreceğim. Win win durumu gibi bir şey oluyor galiba :)

Lisans sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde, sizi cezalardan nasıl kurtarıyor bunu ayrıca merak ediyorum.

Bir de özellikle hafta sonu sürüş yapanlar var, o arkadaşlarımızı özgüvenlerinden dolayı ayrıca kutlamak isterim. Helal olsun, ne diyeyim.

Polis çevirmediği için lisansa gerek bile yok aslında ben lisanssız çıkıp sürdüm, onlar da uğraşmıyor zaten tek başına bisiklet sürmeye çıkan kişilerle. Kaldı ki ben nispeten daha sakin yerlerde kullanıyordum, Caddebostan-Pendik, Bebek-Rumeli Feneri güzergahlarında sürüş yapmış olan bir çok tanıdığım var hiçbiri çevrilmedi bile.
Özgüven meselesiyle de ilgisi yok ayrıca, temel hak ve özgürlüklerin hukuksuz bir biçimde kısıtlanmasına izin vermiyor o arkadaşlar sadece.

Eskişehir'deki durum

Kaymakamlıkla:
Sporcu: Lisanslı bisiklet sporcusuyum, fedarasyon takvimindeki musabakalara hazırlanmak için izin belgesi istiyorum.
Görevli: İzin belgesi vermiyoruz, gerek yok. Lisans belgeniz izin belgesi yerine geçiyor.

Durumu bilmeyen polis:
Polis: Arkadaşlar sokağa çıkma kısıtlaması var.
Sporcu: Lisanslı sporcuyuz, buyrun lisansımız.
Polis: Bu izin belgesi değil, kaymakamlıktan belge olmalı izin için.
Sporcu: Lütfen amirinize danışınız.
Amir: Arkadaşlar muaf gönderin.

Durumu bilen polis zaten hiç durdurmuyor.

Jandarma ile durum
Jandarma: Arkadaşlar sokağa çıkma kısıtlaması var.
Sporcu: Lisanslı sporcuyuz, buyrun lisansımız.
Jandarma: Buyrun arkadaşlar. Kolay gelsin.

Diğer yandan evden çalışan bir yazılımcı olsamda cebimde 7/24 geçerli sunuculardan sorumlu IT çalışanı belgesi var ama daha kimse sormadı.

Ben çıkıp sürerim kuytu yollardan dağlardan duramam yakalanacağımı sanmam 😁

Kapanma ile ilgili tedbirlerin olduğu dosya.

Dosyalar

• TAM KAPANMA TEDBİRLERİ.docx
    53,7 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
İşe gitmek serbest (Modern köleler), işten arta kalan zamanlarda açık havaya çıkmak yassak. Kongre düzenlemek serbest, bisiklet sürmek yassak. Şehirlerarası otobüs serbest, özel araç yassak. Aşılanmayan öğretmenler varken muhtarlara aşı müjdesi verildi. Aşı olmadan istersen 100 gün kapan ancak sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü biraz ötelersin sonrasında katmerli yük tekrar sırtlarına biner. 17 gün kapanan millet (bu kapanmak kime neye var) ben pandemi başlangıcından bu zamana kadar 1 hafta evdeydim sadece (Fabrika kapandı onda da ) sonrasında kabak çiçeği gibi açılacaktır.

Geri