Efe Cycler
Aktif Üye
- Tepki
- 88
- İsim
- Efe Çetin
- Bisiklet
- Salcano
Merhaba,konu açamadığım için buraya yazmak istedim bende aynı şeyi düşünüyorum. kadrom 18 inç üstünde stok gelen jantlar 26 inç. şuan üzerinde 26X2.10 ebatında lastikler var. arkada 2 orta parmak boyutunda boşluk, önde ise 3 işaret parmağı boyutunda boşluk var. acaba bu kadroya 27.5X2.10 ebatında lastiklerle beraber 27.5 inç jant takılırmı?
hocam merhabalar, az önce arkadaşın 27.5 jantla beraber denedik bisikletçiden jant seti aldım şuanlık sorunsuz görünüyor. arkada 1 orta parmak boşluk kaldı şuan üzerinde dişleri tamamen erimiş 2.40 lastik var. heralde 2.10'a eşit geliyor. buradan denemek isteyen arkadaşlara tavsiyem, eğer arada 2 parmak boşluk varsa bisikletçide deneyin olursa alın bu kadar. buarada maşanızı 27.5'a yükseltmek zorundasınız sanırım benim maşam 26 inç için uyumlu önde 3 parmak mesafe olmasına rağmen dişleri tamamen erimiş 2.10 ebatında lastiği zar zor sığdırabildim. arada 1 parmak mesafe bile yok arada sürtüyor ama iş görür gibi görünüyor.Merhaba,
Disk fren kullanıyorsan, 18 inç'lik kadro'ya arkada (tölerans boşluk) olmadan kullanabilirsin. Ancak çamurlu ortamda boşluk çok az olduğu için çamur daha fazla engel olacaktır.
Jantın bir esneme payı olduğu için ayağa kalkıp sert depar atmak istediğinde çok küçük bir boşluk olacağı için kadroya sürtme gibi bir durum olabilir kesin değil sadece olasılık.
Bu olasılıklar doğrultusunda son karar senindir.