O yolu biliyorum Kudret Bey. Göçbeyli'ye kadar yükselen ve rampalı giden yolun irtifası Kadılı'dan itibaren -Balçık-Tepeören arası hariç- azalıyor ve Göçbeyli-Balçık arası genel olarak virajlı. Ben Gebze'nin Şile yolundaki köyleri olan Balçık, Mollafenari, Cumaköy, Kadılı, Ovacık ve Mudarlı'ya 13 Mart 2001'de gitmiştim. Önce Kartal'dan önce Sarıgazi'ye, oradan Ömerli'ye İETT otobüsüyle gitmiş, oradan otostopla sırasıyla Kervansaray, Bıçkıdere ve Darlık'a gitmiş, oradan Mudarlı'ya yürümüştüm. Amacım oradan Gebze'den giden köy minibüsünün gittiği son nokta olan Ovacık'a gitmekti. Hava kararmasaydı ve köpekler olmasaydı Ovacık'a yürürdüm. Mudarlı'da Şile köylerinden gelen bir seyyar satıcı gelene kadar 2,5 saat beklemek zorunda kaldım ve onun arabasıyla Soğanlık sapağında inip oradan yürüyüşüyle eve dönmüştüm. 27 Mart'ta tren ve belediye otobüsüyle Gebze'ye, oradan minibüsle Kadılı'ya geçmiş, oradan Göçbeyli'ye yürümüş, oradan otostopla Tepeören'e geçip, İETT arabasıyla eve dönmüştüm. O tarafa en son 27 Nisan 2001'de gitmiştim. Bu kez İETT arabasıyla Göçbeyli'ye gitmiş, oradan 4 km'lik Darlık barajında çalışan bir mühendisin arabasıyla yaptığım otostop haricinde yayan Bıçkıdere'ye geçmiş, oradan otostopla Sarıgazi'ye geçmiş ve İETT arabasıyla eve dönmüştüm. Bu arada Tuzla'ya gidişte kullanılabilecek ikinci seçenek olan Balçık - Şekerpınar - Şifa Mahallesi yolunu oranın trafiği yoğun diye kullanmak istemediğinizi tahmin etmekteyim.