Scudo Sports

25 Temmuz- 2 Ağustos Antalya - İzmir Turu

Melih AÇIK

Daimi Üye
Tepki
95
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar.
Rize'de devlet memuruyum. Henüz aday memur olduğumdan resmi iznimin olmamasından dolayı bayram tatili ile kafa iznini birleştirerek bir tur yapmayı planlıyorum.
Geçen yaz memleketim olan Bilecik'ten başlayıp Mudanya, Balıkesir ve sahil şeridinden Kuşadası'na kadar pedallamıştım. Bu yazda bunun devamı niteliğinde bir tur planladım.
Antalya'ya kadar otobüs ile gelip, Olympos, Kaş, Fethiye, Akyaka, Bodrum, Didim, Kuşadası, İzmir arasını pedallayıp tekrar otobüsle dönüş olarak planladım. Yaklaşık 800-900 km arası oluyor bu rota.
25 Temmuz Cuma günü eğer bir aksilik çıkmazsa Antalya'da olacağım ve turun ilk günü başlayacak. Henüz kamp yapacağım yerleri tam belirlemedim. Bu tarihler arasında böyle bir tura katılmak isteyen yada planlamış olan varsa birlikte kararlaştırabiliriz. 25 Temmuz ve 2 Ağustos arası olan tarihler esnek olmasada rotam esnektir.
Herkese iyi pedallar...

Scudo
Melih Bey merhaba, tarihleri yanlış yazmışsınız sanırım.

@Melih AÇIK
Tarih yanlış girildiyse ve asıl tarih Temmuz-agustos ayları ise şapkayı önüme koyup düşünmek istiyorum bu turu.

aynen ya gecenin bir vakti yanlış olmuş. Temmuz Ağustos olacak. teşekkürler farkettirdiğiniz için :)

• Beğen
Tepkiler: Ozan Seyyah
@Barış TURAN

aynen tarihleri yanlış girmişim dalgınlığıma verin. gün boyu kpss çalışıp gecede bu konuyu açınca gözden kaçmış :) asıl tarih temmuz ağustostur. ilgilenirseniz konuşalım

@Melih AÇIK

Ferhat'a özelden yaz o tarihleri değiştirir ve belkide tur arkadaşı bulursun.Ben o tarihler arası Mugla Dalyan'da olucam belki tur yaparken karşılaşırız.

@Ozan Güneri

katagori yöneticilerine mesaj attım bakalım. umarım karşılaşırız :) zaman olsa dalyan tarafınada girmek istiyordum ama vakit yok.

@Melih AÇIK
Üzüldüm uğrayamayacak olmana.Gerçekten huzurlu bir yerdir.

• Beğen
Tepkiler: Melih AÇIK
@Ozan Güneri

önümüzdeki turlara umarım :)

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güneri
Konaklama nasıl olacak çadır tulum ikilisi mi?

@Barış TURAN

aynen öyle. sadece bodrumda tanıdık ev var :)

ben de Ayvalık-Kaş yapacağım o tarihlerde, inşallah karşılaşır laflarız :)

@Melih AÇIK

Yazdığınız rotanın neredeyse aynısını 2012'de pedalladım. Çok güzel anılarım oldu. Kısa kısa notlarımdan yazayım size;

-Akyaka'da Azmak Deresi var biraz soğuktur, girip balıklarla yüzme zevkine varın.
-Datça Marmaris arasını kullanırsanız arılara dikkat edin. Bölgede çok arı var. Beni aynı anda 3 arı sokmuştu.
-Olimpos'ta Kadir'in Ağaç Evleri adlı yerde mutlaka kalın.
-Adrasan Plajını ve Kaputaş Plajını görün.
-Olimpos ve Kaş rampalarına dikkat edin.
-Fethiye'de yamaç paraşütü yapın.
-Ölü deniz'e girin mutlaka.
-Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun 3üncü plajı olan Patara Plajı'nda denize girin. Karetta karettaların ayak izlerini görün.
-Muğla'daki antik kentleri ziyaret edin.

Kazasız belasız pedallar.

@Ozan Seyyah

umarım karşılaşırız. eski model bordo bir giantı olan benim :)

@Oğuz Mert

yazınızda işime yarayacak yerler gerçekten cok fazla. teşekkürler :)

3 litre su taşıyorum genelde bu tarz turlarda. genelde yetiyor. sadece bir kez susuz kaldım. onda da kısa zaman sonra yolda denk gelen yerel halk karşıladı sağolsunlar :)

@Aziz Özkan

önerilerinizin bir kısmını yaptığım için onları rotamda es geçmiştim.
bir kısmı aklımdaydı zaten tekrar hatırlamış oldum, bir aksilik çıkmazsa yapacağım.
bir kısmını da bana farkettirdiniz.
hepsi için teşekkürler :)

hepimize kazasız belasız pedallar...

Hocam merhaba. 19 Temmuz 29 Temmuz İstanbul çıkışlı Tekirdağ üzerinden Kuşadasına gitmeyi düşünüyorum. İzmirde karşılaşabiliriz. Hayırlı yolculuklar şimdiden

@caner adsız

bi ihtimal :) teşekkür ederim sizede hayırlı yolculuklar..

tur için şuan 2 kişi yola çıkacağız gibi duruyor. başka ilgilenen olursa iletişime geçebilir.
ayrıca kuşadası ve aydın'dan izmire bisikletle gideileceğim yollar hakkında bilgi verebilecek varsa çok memnun olurum.

Geri